שלום שלום,יש לי שאלה קטנה

SimplyMe1

New member
../images/Emo20.gifשלום שלום,יש לי שאלה קטנה

מקווה שמשה ושאר התותחים יייקחו חלק בהסבר. מנגנון הרעב בחיים המערביים והשופעים שאנו חיים בהם-לפעמים נדמה שכאשר חשים ברעב במשך כמה שעות,הגוף "שורף" קלוריות יותר מאשר במצב בו אוכלים מסודר ומדויק כול 4 שעות,בדיוק את אותה כמות שאנו צריכים כדי להיות בגרעון קלורי(להלן:דיאטה). אני רוצה לדעת איך עובד מנגנון הרעב על אדם בדיאטה,אשר ב5 ימים רגילים בשבוע הוא אוכל בשעות קבועות ללא חריגות בכמויות ובאיכות המזון,וכאשר יומיים אחרים הם יומיים עמוסים מבחינת הלו"ז שלו,למשל,,ויש במשך כמה שעות(6 נניח) תחושת רעב שעוברת כאשר אוכלים את ארוחת הערב. מה תהיה תגובת הגוף למצב שכזה(וברור שאין טעם להתייחס לרעב קיצוני כאן,אלא להסבר כללי על רמות ההורמונים בגוף שמשתנות עם צריכת אנרגיה זמינה),והאם אחרי "רעב"\"צום" של כמה שעות,הגוף "ירצה" שישלימו לו את מה שהוא לא קיבל כמה שעות לפני כן,או שיסתפק במנת אנרגיה זהה בשעה זהה לאותם הימים הרגילים בשבוע? השאלה מכוונת יותר לנושא הרעב וצורך הגוף לקבל מזון ולהיות "שבע",אך יש דעה רווחת שאומרת שכאשר מרגישים רעבים גם יורדים במשקל(מה שנכון,אבל אולי רק לטווח די ארוך וסתגלתני ולא לפעמיים בשבוע שמשלימים בסוף היום את האנרגיה הדרושה),למרות שאוכלים א.ערב לבסוף. תודה
 

pattos

New member
את בעצם שואלת האם הרעב מסמן צורך

נוכחי באנרגיה או צורך כללי? השאלה הזאת די מורכבת ואי אפשר לענות עליה על רגל אחת.
 

SimplyMe1

New member
צורך כללי וההשפעה של רעב זמני(של כמה שעות)

על ירידה בריאה במשקל. אני יודעת שנזק לא יהיה מזה,השאלה אם "השלמת אנרגיה" עבור כמה שעות שלא אכלנו,לא מהווה יותר מרעב עצום. אולי פשוט אפשר להיות שבעים מפרוסת לחם קל וגבינה עם תה(למשל),וכך "לחסוך" אנרגיה ולרדת במשקל.איך החסכון הזה באנרגיה,פעמיים בשבוע,משפיע בסוף היום על רמות הגליקוגן והאינסולין בדם. ויש לך 2 רגליים,לא? אז פעם אחת תענה עם ימין ופעם אחרת עם שמאל;)
 
אולי כדאי שתחדדי מעט את השאלה

יש לי הרגשה שכללת כמה שאלות בהודעה שלך ואת לא ממוקדת מספיק. 1 .את רוצה לדעת איך עובד "מנגנון הרעב", מבחינת ההורמונים בגוף. אם עברת את הזמן המוגדר של עיכול וספיגת המזון (בערך 3-4 שעות מסיום ארוחה), ולא אכלת, אני מניח שהורמונים קטבוליים יתחילו בפעולה. זה תלוי כמובן בהרבה גורמים אחרים כמו כמות המזון ומהירות הכניסה למחזור הדם (ערך גליקמי של כלל הארוחה). ככל שהדרישה לאנרגיה ליחידת זמן היא קטנה יותר (מנוחה למשל), כך אחוז האנרגיה שתתפרק משומן יהיה גבוה יותר. אם תתחילי באימון ולא אכלת 4 שעות, יגבר הצורך באנרגיה זמינה ולכן יתחיל פירוק של גליקוגן. בשני המקרים (אימון או מנוחה 4 שעות לאחר ארוחה) רמות האינסולין יהיו נמוכות. 2. עם צריכת אנרגיה זמינה, רמת האיסולין תעלה. לא מובן לי המשפט "הגוף "ירצה" שישלימו לו את מה שהוא לא קיבל כמה שעות לפני כן". מהו בטוי הגוף ל"ירצה"? את יכולה לאכול כמויות שונות של קלוריות, אח"כ כמה שעות לא לאכול כפי שאת מגדירה ועדיין לחוש את אותה תחושת רעב גם במקרה שאכלת מעט קלוריות יחסית וגם אם הרבה קלוריות יחסית למה שאת רגילה. כך גם לאחר "הצום" שאת מגדירה, את יכולה לאכול ארוחה עתירת קלוריות ולחוש עדיין רעבה (או מה שאת מגדירה "הגוף רוצה שישלימו לו"), או ארוחה דלת קלוריות ולחוש שבעה. 3. טעות לחשוב שאם רעבים יורדים במשקל. ראי את סעיף 2. ירידה במשקל קשורה לכמות קלוריות שאוכלים, ואילו תחושת הרעב קשורה גם לסוג המזון.
 

פופאפ

New member
בסופו של יום הרעב מאזן את המשקל

מעבר לרמות אינסולין הרעב מושפע מגרלין ולפטין כלומר מירידה באחוזי שומן הרעב מופיע כגלים לפני ארוחות בתצפיות של הגרלין במעיים (המתעצמים בירידה במשקל ולאחריה) גם בלילה שיש גל רעב שמשתכח מאליו. לכן ניתן להניח שדילוג עלארוחה יצור גל רעב שידעך מאליו זה לא הרעב הרגעי שמאפיין ירידה במשקל אלא הרמה הממוצעת הכללית שלו.
 

SimplyMe1

New member
נכון,שאלתי כמה שאלות

כי לא ידעתי איך לחדד את השאלה הראשית ואת הנושא שרציתי לדעת עליו יותר. אני מדברת באופן כללי ורציתי לדעת האם מניעת אנרגיה לכמה שעות מהגוף,יכולה לגרום לירידה במשקל. ברור לי שירידה במשקל=דיאטה=גרעון קלורי שלילי,ולא משנה באיזו שעה אכלנו,ובאיזו שעה,כול עוד אוכלים פחות ממה שהגוף צריך-יורדים במשקל. אני רציתי לחדד ולכוון לשאלה שקשורה לרעב ולרמת ההורמונים,ופחות לערך הקלורי של הארוחה. הכוונה לא היתה ב'תחושת רעב שחשים גם אחרי ארוחה עתירת קלוריות' וגם לא ב'ארוחה דלת קלוריות,אבל שמרכיביה הינם בעלי ערך גליקמי נמוך,ורמת שובע גבוהה'. אם ניקח למשל אדם שלא מתאמן באופן רציף(לא תקף לגבי,אני סתם מכורת ספורט שמשתדלת לאכול מה שצריך,ובזמן:) אבל מנסיבות כאלו ואחרות(לא רפואיות)אוכל יומיים בשבוע רק 3 ארוחות,וישנו חלון זמן שבוא הוא נח,מה יהיה מצב האינסולין בדם במידה והוא חש רעב,אך לא אוכל בסוף היום ארוחה עתירת קלוריות,אלא סתם משהו לסתום את התאבון,אבל משביע.. רמת אינסולין בדם אחרי ארוחה כזו תהיה יחסית נמוכה מפאת מרכיבי המזון?(מזון בעל ערך גליקמי יחסית נמוך).. ניסיתי להעביר את הפואנטה שלי בצורת שאלה:)
 
למעלה