איזו עוגה רציתם לעשות ולא העזתם

ira m

New member
עוגת "נופוליאון"

מהתחלה בלי לרמות , כמו שסבתות היו מכינות....ממממ...הריח...הטעם......
 

נון5

New member
רולדות שמרים../images/Emo99.gifבהתחלה

זה היה נראה לי מסובך מידי..היום אני כבר לא פוחדת מההכנה אלא פוחדת מזה שאוכל הכל לבדי. נורא אוהבת עוגות שמרים
 

חן גול

New member
פוסטר צ'חה או איך שלא קוראים לזה..

כשהייתי בתיכון הייתהלי חברה טובה מאוד שאמא שלה הייתה מארגנטינה או מאורגראוי אני כבר לא זוכרת. ואצלה אכלתי פעם ראשונה עוגה שהבסיס שלה הוא מרנג עבה, ממולאת בקרם סופר אורירי ומעל חתיכות אפרסק משומר (אם כי נמסר לי שבמקור זה מנגו אלא שאז היה קשה להשיג בארץ מנגו משומר) על הכל מפוזרים שברי נשיקות ומעל כל הכבודה הזו עוטפים בקצפת. השתגעתי על הדבר הזה, ומאז בכל שנה ביום ההולדת שלי האמא שך החברה הזו היתה מביאה לי את העוגה ליום ההולדת (היא בעצמה אל ידעה להכין אותה כך שלא היה לי איך לבקש ממנה את המתכון. הם נהגו לרכוש אוכל "מהבית שם" אצל זקנה אחת שעלתה לארתץ יחד איתם. ואצלה האמא של החברה היתה קונה לי פען בשנה את העוגה הזו). עוד שהייתי בצבא והחברה הזו ואני כבר לא היינו ממש בקשר האמא שלה עוד היתה שולחת לי את העוגה ההיא. עד היום הטעם שלה בעבורי הוא הדבר הכי הכי... כמה פעמים ניסיתי לפי שחזור מזכרון לעשות אותה, אבל אני משתוקקת למתכון המקורי. ובאמת חולמת להכין את העוגה הזו, כהלכתה. אם מישהו ידע למה אני מתכוונת ויש לו מתכון שיבורך!
 
למעלה