מקפיצה את שאלתו של בזבזבז

../images/Emo182.gifכולם כתבו שמאמינים../images/Emo182.gif

אבל אף אחד לא סיפר למה הוא מאמין ומה זה נותן לו האמונה הזותי. לדעתי להאמין באמונות טפלות זה דרך לברוח ולא לחשוב שאנחנו יותר חזקים, גם להאמין שיש מלאכים ששומרים עלינו זה לא לקחת אחריות על החיים שלנו אלא להשאיר אותם ליד המקרה או למזל. אמונה מחליפה את הידיעה כמו שנאמר פה וידיעה היא יותר חזקה, אנחנו מאמינים במשהו עד שיודעים משהו אחר. זה כמו שאני יודע שבבוקר השמש זורחת. זותי ידיעה ולא אמונה. על מלאכים ותיקשורים שמעתי וכול עוד זה לא קרה לי אז אני לא יכול לדעת אבל אני מאמין שזה קיים רק שיש הרבה שטויות ושרלטנות בקטע הזה. לכל אלה שכתבו שהםמאמינים בזה, אני רוצה לשאול מתי החלטתם שאתם מאמינים או מה קרה שגרם לכם להאמין? תודה מבז:)
 

Stripperella

New member
בני האדם חייבים להאמין במשו...

אנחנו כבני האדם חייבים להאמין במשו...לא חשוב במה.. אנחנו צריכם להאמין בזה כי זה נותן לנו תקווה. לחלק אוליי זה נותן ביטחון כמחשבה שמישו שומר עליהם או עוזר להם... אני אישית באלוהים לא מאמינה כל כך.... "בראשית ברא האדם את האלוהים" במשפט של אביב גפן.... ותאמת יש בזה משו..יכול להיות שזה סתם מישו להאמין בו... אבל לכו תדעו
 
למה../images/Emo35.gif

האם לא מספיק לנו להאמין בעצמנו? ביכולות שלנו? בעוצמה שבנו? מהו בעצם הרווח שאנו מפיקים מאמונה כזו או אחרת?
ובקשר לפסוק הראשון בתנ"ך.. המקרא
המקורי נכתב ללא רווחים בין המילים, כלומר שלושת המילים הראשונות נראות כך: בראשיתבראאלוהים. אפשר לקרוא את זה גם: בראש יתברא אלוהים וזו גם אפשרות...
גילי
 

תמיר 101

New member
ביום שתאמינו כי אתם

כלום, תזהו את מי שאתם באמת!!! אום שאנטי אוהב תמיר
 

GirlFromHell

New member
אני מאמינה

פשוט כי זה נראה לי מתאים. כי ככה לדעתי העולם. כי זה נראה לי הרבה יותר הגיוני מהמדע. עובדה שיש עדיין המון בעיות שהמדע לא הצליח לפתור והרוחניות פותרת בקלות. באמונות תפלות אני לא מאמינה. וגם לי הייתה תקופה שלא האמנתי באלוהים העדפתי באמת להאמין בעצמי וביכולתיי. אבל המשכתי לקרוא המשכתי לחיות והבנתי שחייבת להיות מין אנרגיה כזאתי משהו מעל האדם שיצר את הכל שנותן לנו את הכל. אני יודעת שאני חלק בלתי נפרד מאותה אנרגיה והיא חלק בלתי נפרד ממני. אם תרצו לקרוא לאנרגיה הזאת אלוהים קרישנה אללה או כל שם אחר אז בסדר אבל זה עדיין יישאר מה שהוא. אני מאמינה במה שאני מאמינה בגלל שזה מה שנראה לי הגיוני. אני כן לוקחת אחריות על החיים שלי אבל עדיין מאמינה במלאכים שומרים לדעתי זה ממש לא סותר. אני התחלתי להאמין בכל הרוחניות בכתה ד ברגע שאמא שלי הביאה לי חבילת טארוט ופתחתי לה בקלפים בצחוק ויצא לי נכון ומאז כמעט כל פעם יוצא לי נכון אז אני מאמינה שיש משהו מעל. שיש משהו שכן יודע הכל על הכל. ועובדה שאני חלק ממנו.
 

iknow

New member
../images/Emo35.gif

כי זה נראה לי הרבה יותר הגיוני מהמדע. עובדה שיש עדיין המון בעיות שהמדע לא הצליח לפתור והרוחניות פותרת בקלות. תני לי כל בעיה שבעולם ואני ממציא לך עכשיו פתרון עליה! הפתרון כמובן יהיה מורכב מכל מיני הגדרות ערטילאיות(כגון ה') ולא תיהיה בו שום הסתמכות על ידע קיים. באמונות מסוג זה תמיד ישנה איזושהי הנחת יסוד בעייתית בהתחלה (שחשוב מאוד שתיהיה בלתי ניתנת לסתירה אם כי גם בלתי ניתנת להוכחה) שאפילו אם נעבוד בהגיון מוחלט ונסתמך על הנחת היסוד(שבעצמה מסתמכת על כלום למעשה!) הזאת נוכל להגיע לתשובות לכל עניין בעולם. אני מאמינה במה שאני מאמינה בגלל שזה מה שנראה לי הגיוני. שימי לב שלאף אדם שמאמין אין נימוקים הגיוניים לזה אלא נימוקים כגון "חייב להיות משהו" או "לי אישית זה נראה הגיוני"(למרות שפרוש זה נוגד את המציאות) צירפתי למטה קישור שמראה את העיקשות של המאמינים בדברים מסויימים גם לאחר שהוכחה טעותם.
 
להאמין או לדעת ?

הרמב"ם אם אני לא טועה אמר שאמונה זאת ידיעה,שאין אמונה עיוורת,ולדעת זה לחוות,מיבחינת:"וידע אדם את חוה אישתו"(בראשית ב').זאת אומרת שאמונה זה משהו שצריך לבוא מתוך חוויה מלאה ואמיתית,מיבחינת:"מבשרי אראה אלוהה",מיתוך חויה אישית ואמיתית.
 
אמונה וידיעה../images/Emo63.gif../images/Emo23.gif../images/Emo62.gif

אהלנים עמית, וברוך הבא ה
ה
בעצם מה שאתה אומר לנו, שלולא אנו חווים משהו באמצעות חמשת החושים, שהלא חוויה היא משהו הנתפס באחד או יותר מחמשת החושים, הלא כן? אם כן, לולא חווינו משהו הרי שלא נוכל להאמין בו?
הדוגמא שנתת "וידע אדם את חוה אשתו" גם היא ידיעה המתבססת על חמשת החושים, האם כך הוא?
ו"מבשרי אראה אלוהה" הרי גם זה מתבסס על חמשת החושים.... האם זו "חוויה אישית אמיתית"? הבנתי נכון?
מראש גם לך עקרב
גילי
 
אכן כן

להכול יש ביטוי בהכול,גם ברובד הפיזי של הגוף ,אם אני מאמין במשהו שלו ממש חויתי בחמשת החושים זאת אמונה עיורת,ואמונה עיורת זה מסוכן,מאוד!!!!!
 
אפשר להפנות אותך../images/Emo63.gif לכתבה?

הנה כתבה שהכותרת שלה היא
מאמין או יודע
מאמין או יודע? אנשים המגדירים עצמם כמי שאינם מאמינים, חושבים כי בעימות עם אנשים מאמינים ידם על העליונה. ונמוקם עמם: אנו מקבלים רק דברים רציונליים, שכליים, הגיוניים. איננו מסתפקים בהנחות, שהן עובדות שאי אפשר להוכיחן, שכל קבילותן היא, שלא הוכח שהן אינן נכונות. הננו אנשים מתקדמים, שאינם מקבלים אמונות השייכות לימי הבינים. לעומת זאת, המאמינים מקבלים דברים בלתי רציונליים והגיוניים, עובדות שאין להן כל הוכחה. כלומר, הם אנשים שאינם פתוחים לאוירה והשקפת העולם הליברלית של ימינו. הם ממשיכים לטוות את חוטי ימי הבינים שאבד עליהם הכלח, לדעתם.
הנחה זו מוטעית מיסודה. היא נובעת מחוסר ידע. עיון רציני בבעיות היקום לאור המדע, מוכיח כי הרגשת עליונות זו של הבלתי מאמין מנוגדת למציאות. כי אף אצל הבלתי מאמין - רבה האמונה. אמנם לא בכוח רוחני עליון, אלא בדברים אחרים. כי מה פרושה של אמונה?
הנחה לפיה קיימים דברים שאין הוכחה על אודותם או אירעו עובדות שאין הוכחות ברורות על היותן. להבדיל מדברים מוחשיים אשר אמיתותם אינה מוטלת בספק, הבה ונראה בכמה הנחות בלתי מוכחות, מאמין האדם המגדיר עצמו כלא מאמין.
כל אדם בעל שכל, בראותו חפץ מסויים, מתענין מי יצר אותו, כיצד יצר אותו, כיצד הוא פועל וכדומה. מדוע לא נשאל - בראותנו את העולם כולו - מי ברא את העולם? את השמש, את הירח. וכיצד ומדוע הם פועלים כפי שאנו רואים. במערכת הכוכבים שלנו בלבד - לדעת המדענים - מצויים לפחות 100,000 מיליון כוכבים. וקיימות עוד לפחות 10,000 מיליוני מערכות כוכבים, שכל אחת מהן מכילה 100,000 מיליון כוכבים. מי ברא כל זאת? ברם, נסתפק בכל הקשור למערכת הכוכבים שלנו, או לפחות מזה, לכדור הארץ עליו אנו חיים והסמוך לו ממש. כיצד זה נברא? מי עשה זאת?
בעבר הרחוק כאשר השיב מאן דהוא לשאלה זו, העולם לא נברא מעולם, אלא היה קיים מאז ומתמיד - אי אפשר היה לסתור אותו מבחינה הגיונית ומדעית. כי אולי קיים העולם מאז ומתמיד. כלומר, זה טבע ואינו דורש הסבר. כשם שהעולם היה קיים לפני מיליארד שנה, כך היה לפני מאה מיליארד שנה וכן הלאה עד אין סוף שנים. לעומת זאת בימינו מוכיח המדע כי תשובה זו אינה נכונה כלל. כל אנשי המדע תמימי דעים, על יסוד הוכחות שונות, כי כל היקום היתה לו התחלה אי פעם. והיה רגע בו כלל לא היה קיים עולם. איש מן החוקרים אינו חולק על כך. תופעות שונות מוסברות על יסוד זה. וביניהן: מדוע הלילה אפל (ראה "קוסמולוגיה" מאת גיורא שביב, בהוצאת איניברסיטה משודרת, תשל"ח). אם כן, ניצבת עתה השאלה: כיצד נברא העולם? הבה ונראה איזה מענה ניתן לשאלה זו, על ידי אנשי מדע שאינם מאמינים, הממאנים לקבל את הפסוק הראשון בתורה: "בראשית ברא אלקים את השמים ואת הארץ".
המשך הכתבה בקישור המצורף
גילי
 

iknow

New member
הכתבה

העובדה שהעניין מפורסם בכתבה נותן מעין סמיכות לדברים הנאמרים שם אך, אינה שוללת את העובדה שלכתבה אג'נדה ברורה מאוד והיא בנויה בצורה מאוד לא שרירותית. בצורה דומה כותבת איין ראנד בספריה. בספריה אין אפשרות להחדיר את האמרה "אבל זה לא הגיוני" ומכוון שהכל מתואר באופן שאי אפשר להטיל בו ספק(עובדה שאדם איקס הוא טיפש וטיפש כזה אינו יכול לעשות דבר) מכוון שכך זה מתואר. אך אם נחלק את העולם לשני סוגי אנשים "חכמים וטובים" ול"רעים וטיפשים" ניתן בקלות להגיע למסקנה שאם כל הטובים(והחכמים) יחליטו למרוד(ולהפסיק לעזור לטיפשים) אז הטיפשים לא יוכלו לקיים את עצמם וימותו במהרה.העניין מוקצן בצורה יוצאת דופן. בכל מקרה הנק' כאן היא שהעובדה שהדברים מובאים ככתבה ולא ניתן לחלוק עליהם באופן מידי תורמת להעברת המסר של הכתבה. אפילו אם אינו נכון. בקשר לכתבה: בקשר לעובדה שאנשים חושבים על כל דבר "איך זה נוצר ולמה?" אינה רלוונטית כטיעון נגד הלא מאמינים מכוון שאין אפשרות כרגע לדעת איך העולם נוצר ובטח ובטח שלא רלוונטית בנוגע למהות של העולם כלומר לתשובה לשאלה "למה העולם נוצר?"(אגב השאלה "מי יצר את העולם?" היא דמגוגית ורומזת לתשובה). המדע אינו מתעסק בפילוסופיה! המדע מתעסק אך ורק במציאות. ולכן אם רק נצא מתוך הנחה שהעולם קיים(הנחה די הגיונית אני חושב) ניתן להגיע לכל התודעות המדעיות שהמדענים הגיעו אליהן! במקרה אם נקבל את ההנחה "העולם קיים" אז נוכל לחקור אותו ולגלות שהוא לא נברא לפני 5000 שנה-מה שסותר את אחת האמונות המוזרות ששולטות בעולם אך אין זה אומר שלא ניתן להמציא משהו חדש שלא יסתר על ידי כל העובדות שהמדענים מוצאים! כלומר ניתן תמיד למצוא אמונה כלשהי(או להמציא) ש*אינה סותרת* את הממצאים המדעיים שידועים לאנושות.מה שאומר למעשה שאמונה בדברים שונים ומשונים יכולה תמיד להתקיים!(אבל אני חושב שפרוש ניתן לשלול את העובדה שהעולם עומד על פילים או צבים בעזרת העובדות הקיימות! כלומר אם ישנה סתירה בין אמונה קיימת כלשהי לבין המדע אז ניתן ורצוי לזנוח אותה מכוון שהמדע אינו מתבסס על הנחות חסרות שחר אלא על ההנחה הפשוטה "העולם קיים")
 

lmatan1

New member
עוד הבחנה כתוספת למדע

יפה מאוד להגיע למסכנה שהעולם קיים וזהו ואז להתחיל לשחק בו כאילו ואנכנו ממציאים את החיים אם תשים לב ההאמצעות החשובות ביותר שהמציא המדע נולדו במקרה בלי שהתכוונו לכך וצריך לקחת בחשבון שהנסיון הרברבני של המדע לשכפל אותנו ולפתור את המחלות האנושיות אומנם הצליח להתגבר על מחלות אבל גם הביא מחלות חדשות אני מעז להגיד לך שאף אחד לא המציא כלום נכון יותר לומר שגילו מתוך הקיים את מה שהיה ממילא קיים ואולי הפכו את היאוש יותר נוח .המצאה היא מושג שנוצר על מנת שהממציא ירויח מזה כסף ולא בשביל להציל את האנושות ואפילו היתרון כביכול שמוכרים לנו שהאריכו את תוחלת החיים מצד אחד ומצד שני תראה איך מתיחסים לאנשים מבוגרים אז אולי הצליחו לעזור למספר קטן של עשירים אבל רוב האנשים לא נהנים מהאיכות המיוחלת
 

iknow

New member
בוא תסביר לי...

איפה ישנה התייחסות להודעה שלי? נחמד מאוד שאתה אומר משפט אחד שהתייחס להודעה שלי ואז מחליף נושא כאילו עליו דיברתי כל ההודעה שלי... לא סתרת מאום מהודעתי ולכן הודעתך לא ראויה להקרא *תגובה* להודעתי. (ושזה לא יטעה אותך זה לא כאילו אני לא יכול להתחייס לדברים שכתבת בהודעתך ואף לסתור אותם אבל העובדה שהם אינם קשורים להודעתי שלי קצת מרתיעה אותי)
 
נקודה מעניינת על חמשת החושים

שאנחנו נותנים בהם כ"כ הרבה אמון. החושים שלנו בנויים כך שבאמצעות השימוש בהם אנחנו חווים עולם יציב. למעשה המצב שונה לחלוטין, עין האדם למשל בנויה כך שיש לנו בשדה הראיה נקודה עיוורת, לא רק שאנחנו לא מודעים - פיזית - לאותה נקודה עיוורת (אף אחד לא רואה חור בשדה הראיה) אלא שהתפישה שלנו בנויה כך שהיכן שאנחנו למעשה עיוורים המוח ישלים את התמונה, בנקודה העיוורת שני קווים נפרדים הבאים זה אחרי זה ברווח ביניהם, הופכים לקו אחד רצוף. (אחפש תמונה שתדגים את העניין בהקדם האפשרי) אנחנו נותנים לכל מיני תמונות שמדגימות את העניין "אשליה אופטית" אלא שזה פוטר אותנו בחיוך של משחק, מההבנה שייתכן שהדברים שאנחנו "רואים" במו עינינו אינם קיימים כלל. עוד דוגמא היא שהעין האנושית נעה תנועות זעירות ללא הרף, אם היינו מצלמים בוידאו עם מצלמה שנעה כך היינו מקבלים סרטון מטושטש לחלוטין - איך אם כך אנחנו רואים תמונה יציבה? בניסוי בו שותק זמנית העצב שאחראי לתנועה, כאשר העין התמקדה באובייקט "קיים", דווח ע"י כל מי שעברו את הניסוי שברגע שהעצב שותק, האובייקט נעלם- כאילו מעולם לא היה שם. הרקע נראה והאובייקט- פוף - איננו, האם הוא באמת הפסיק להתקיים בגלל פעולה פיזיולוגית כ"כ קטנה? האם הוא בכלל קיים בגלל שהפעולה הפיזיולגית חזרה לפעול? מתי קיים משהו ומתי לא? האם כאשר אנחנו רואים משהו הוא אכן קיים? ומה לגבי חוש המגע? די להצליב את האצבע המורה והאמה, לעצום עיניים ולהעביר על קצה האף והופ - אפשר להגיד מעבר לכל ספק שלא אף אחד שם אלא שניים, אז איפה חמשת החושים ואיפה האמת?
 
למעלה