יערה היחיד
New member
../images/Emo71.gifפינת המתכון השבועי והפעם לחנוכה../images/Emo71.gif
לפני המתכון כמה מילים על שמן זית :מילון תוויות: כבישה קרה - הפקת השמן מהזיתים על ידי תהליך מכני (דחיסה, הידוק או ריסוק) בטמפרטורה שאינה עולה על 35 מעלות. שמן זית כתית מעולה EXTRA VIRGIN OLIVE OIL - שמן זית מכבישה קרה, בעל חמיצות מקסימלית של 0.8%. שמן זית OLIVE OIL - שילוב של שמן זית כתית ושמן זית מזוכך בעל חומציות בשיעור של עד 1%. שמן זית כתית VIRGIN OLIVE OIL - שמן זית מכבישה קרה, בעל חומציות מקסימלית של 2%. איך מאחסנים שמן זית? שמן זית כדאי לאחסן בבקבוק אטום, במקום קריר ומוצל, הרחק מקרני אור ישירות וממקור חימום. אחסון במקרר אינו מומלץ, משום שהשמן נוטה להפוך למוצק בטמפרטורות נמוכות. הביטוי לכך הוא מעין ענן של נקודות לבנות שצף על פני השמן. הקרישה אמנם אינה פוגמת באיכות השמן, אולם לוקח לו מספר שעות לחזור למצבו הנוזלי. טעמו המלא של השמן משתחרר בטמפרטורת חדר של כעשרים מעלות. כמה זמן אפשר להשתמש בשמן זית? בניגוד ליין, שמשתבח עם הזמן, שמן זית מגיע לשיאו ארבעה עד חמישה חודשים ממועד הייצור שלו. התקופה המומלצת לשימוש בשמן היא עד שנתיים מיום הכנתו, לא יותר. כשקונים שמן, יש לשים לב לתאריך המילוי והתאריך האחרון לשימוש. אלה מודפסים ישירות על גבי הבקבוק או הפח, בדרך כלל בחלק התחתון של הבקבוק מתחת לתווית. התקן הישראלי לשמן זית קובע כי התאריך המציין את העמידות המינימלית לא יהיה מאוחר מאשר שנה וחצי מיום המילוי באריזות פח ושנה מיום המילוי בבקבוקי זכוכית או פלסטיק. אולם, היות ששמן הזית הוא מיץ טבעי של הזית, שנארז ללא חומרים משמרים, אורך חייו משתנה בהתאם לתנאי האחסון שבהן נשמר. בתנאים נכונים הוא יכול להישמר גם מעבר לתאריך שמסומן על הבקבוק, בעוד שבתנאים גרועים יתקצרו חיי המדף שלו. איך מזהים שמן זית מקולקל? כמו עם מוצרי מזון אחרים, כדאי שתסמכו על האף שלכם. שמן שהתקלקל אפשר לזהות על פי הריח הבלתי נעים שנודף ממנו. שימו לב שצלילות או עכירות של השמן אינן מעידות על איכותו, אלא על סינון המשקעים שבו. בשמן זית שרק נמסק כולל משקעים, שתורמים לעכירות. אם תעמידו בקבוק המכיל שמן עכור למשך חודשים מספר במזווה מוצל, תקבלו שמן צלול.
לפני המתכון כמה מילים על שמן זית :מילון תוויות: כבישה קרה - הפקת השמן מהזיתים על ידי תהליך מכני (דחיסה, הידוק או ריסוק) בטמפרטורה שאינה עולה על 35 מעלות. שמן זית כתית מעולה EXTRA VIRGIN OLIVE OIL - שמן זית מכבישה קרה, בעל חמיצות מקסימלית של 0.8%. שמן זית OLIVE OIL - שילוב של שמן זית כתית ושמן זית מזוכך בעל חומציות בשיעור של עד 1%. שמן זית כתית VIRGIN OLIVE OIL - שמן זית מכבישה קרה, בעל חומציות מקסימלית של 2%. איך מאחסנים שמן זית? שמן זית כדאי לאחסן בבקבוק אטום, במקום קריר ומוצל, הרחק מקרני אור ישירות וממקור חימום. אחסון במקרר אינו מומלץ, משום שהשמן נוטה להפוך למוצק בטמפרטורות נמוכות. הביטוי לכך הוא מעין ענן של נקודות לבנות שצף על פני השמן. הקרישה אמנם אינה פוגמת באיכות השמן, אולם לוקח לו מספר שעות לחזור למצבו הנוזלי. טעמו המלא של השמן משתחרר בטמפרטורת חדר של כעשרים מעלות. כמה זמן אפשר להשתמש בשמן זית? בניגוד ליין, שמשתבח עם הזמן, שמן זית מגיע לשיאו ארבעה עד חמישה חודשים ממועד הייצור שלו. התקופה המומלצת לשימוש בשמן היא עד שנתיים מיום הכנתו, לא יותר. כשקונים שמן, יש לשים לב לתאריך המילוי והתאריך האחרון לשימוש. אלה מודפסים ישירות על גבי הבקבוק או הפח, בדרך כלל בחלק התחתון של הבקבוק מתחת לתווית. התקן הישראלי לשמן זית קובע כי התאריך המציין את העמידות המינימלית לא יהיה מאוחר מאשר שנה וחצי מיום המילוי באריזות פח ושנה מיום המילוי בבקבוקי זכוכית או פלסטיק. אולם, היות ששמן הזית הוא מיץ טבעי של הזית, שנארז ללא חומרים משמרים, אורך חייו משתנה בהתאם לתנאי האחסון שבהן נשמר. בתנאים נכונים הוא יכול להישמר גם מעבר לתאריך שמסומן על הבקבוק, בעוד שבתנאים גרועים יתקצרו חיי המדף שלו. איך מזהים שמן זית מקולקל? כמו עם מוצרי מזון אחרים, כדאי שתסמכו על האף שלכם. שמן שהתקלקל אפשר לזהות על פי הריח הבלתי נעים שנודף ממנו. שימו לב שצלילות או עכירות של השמן אינן מעידות על איכותו, אלא על סינון המשקעים שבו. בשמן זית שרק נמסק כולל משקעים, שתורמים לעכירות. אם תעמידו בקבוק המכיל שמן עכור למשך חודשים מספר במזווה מוצל, תקבלו שמן צלול.