פינת המתכון השבועי והפעם לחנוכה

../images/Emo71.gifפינת המתכון השבועי והפעם לחנוכה../images/Emo71.gif

לפני המתכון כמה מילים על שמן זית :מילון תוויות: כבישה קרה - הפקת השמן מהזיתים על ידי תהליך מכני (דחיסה, הידוק או ריסוק) בטמפרטורה שאינה עולה על 35 מעלות. שמן זית כתית מעולה EXTRA VIRGIN OLIVE OIL - שמן זית מכבישה קרה, בעל חמיצות מקסימלית של 0.8%. שמן זית OLIVE OIL - שילוב של שמן זית כתית ושמן זית מזוכך בעל חומציות בשיעור של עד 1%. שמן זית כתית VIRGIN OLIVE OIL - שמן זית מכבישה קרה, בעל חומציות מקסימלית של 2%. איך מאחסנים שמן זית? שמן זית כדאי לאחסן בבקבוק אטום, במקום קריר ומוצל, הרחק מקרני אור ישירות וממקור חימום. אחסון במקרר אינו מומלץ, משום שהשמן נוטה להפוך למוצק בטמפרטורות נמוכות. הביטוי לכך הוא מעין ענן של נקודות לבנות שצף על פני השמן. הקרישה אמנם אינה פוגמת באיכות השמן, אולם לוקח לו מספר שעות לחזור למצבו הנוזלי. טעמו המלא של השמן משתחרר בטמפרטורת חדר של כעשרים מעלות. כמה זמן אפשר להשתמש בשמן זית? בניגוד ליין, שמשתבח עם הזמן, שמן זית מגיע לשיאו ארבעה עד חמישה חודשים ממועד הייצור שלו. התקופה המומלצת לשימוש בשמן היא עד שנתיים מיום הכנתו, לא יותר. כשקונים שמן, יש לשים לב לתאריך המילוי והתאריך האחרון לשימוש. אלה מודפסים ישירות על גבי הבקבוק או הפח, בדרך כלל בחלק התחתון של הבקבוק מתחת לתווית. התקן הישראלי לשמן זית קובע כי התאריך המציין את העמידות המינימלית לא יהיה מאוחר מאשר שנה וחצי מיום המילוי באריזות פח ושנה מיום המילוי בבקבוקי זכוכית או פלסטיק. אולם, היות ששמן הזית הוא מיץ טבעי של הזית, שנארז ללא חומרים משמרים, אורך חייו משתנה בהתאם לתנאי האחסון שבהן נשמר. בתנאים נכונים הוא יכול להישמר גם מעבר לתאריך שמסומן על הבקבוק, בעוד שבתנאים גרועים יתקצרו חיי המדף שלו. איך מזהים שמן זית מקולקל? כמו עם מוצרי מזון אחרים, כדאי שתסמכו על האף שלכם. שמן שהתקלקל אפשר לזהות על פי הריח הבלתי נעים שנודף ממנו. שימו לב שצלילות או עכירות של השמן אינן מעידות על איכותו, אלא על סינון המשקעים שבו. בשמן זית שרק נמסק כולל משקעים, שתורמים לעכירות. אם תעמידו בקבוק המכיל שמן עכור למשך חודשים מספר במזווה מוצל, תקבלו שמן צלול.
 
לביבות לחנוכה../images/Emo71.gif

בחרתי מתכון מיוחד ללביבות תפוחי אדמה ותירס. מתכון מוצלח שילדים מאוד אוהבים. החומרים 3 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם 1 קופסא (350 גרם) גרגרי תירס משומרים, מסוננים - אני נוהגת לרסק את התירס מעט עם מוט הבלנדר 2 בצלים ירוקים קצוצים דק 3 כפות שמיר קצוץ (לא חובה אפשר גם להחליף את השמיר בפטרוזליה או לוותר לגמרי( 6 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת - אפשר להחליף לגבינת עמק מגוררת 3 ביצים 3 כפות קמח מלח ופלפל לבן שמן לטיגון אופן ההכנה 1. קולפים את תפוחי האדמה ומגוררים על מגררת דקה. ומניחים בקערה, מוסיפים את התירס ואת שאר החומרים ומערבבים.( אם הבלילה דלילה מדי מוסיפים עוד 2 כפות קמח). 2. מחממים שמן במחבת רחבה, יוצקים למחבת כף גדושה מהבלילה, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים את הלביבות החמות בקערית עם מגבות- נייר לספיגת עודפי השומן מגישים חם. וכמובן שיש עוד המון אפשרויות ללביבות לא דווקא מתפוחי אדמה - אני אשמח אם נפתח שרשור למתכוני לביבות נוספים. בתאבון!
 
לביבות בטטה

מבשלים 2-3 בטטות עד לריכוך בסיר עם מים. מועכים בקערה חצי כוס קמח מלח פלפל שחור 2 ביצים רבע כוס מים בוחשים בכף גדולה מוזגים למחבת משומנת היטב-נגיעה קלה למען תשכב הכבודה ו... בתאבון!
 

dafgol

New member
ליאתי ליאתי

מה את עושה לי...... נראה לי שמחר אנסה לביבות בטטה....על מצפונך
 
יערה אתמול עשיתי

את הלביבות האלה חוץ מתירס, במקומן הוספתי קישוא מגורר, בצל מגורר וגזר מגורר הוספתי פיטרוזיליה,וויתרתי על הגבינה, לאחר שטיגנתי אותן אכלנו אותן עם גבינה לבנה ליד יצא טעים מאוד. דרך אגב עם אני לא מרסקת את התירס זה אפשרי? תודה על המתכון
 

dafgol

New member
YYYYYYYYYYYYY

YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY ואם יורשה לי בנימה אישית קצת יותר
YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY כל כך בא לי, עם זאת כל כך משמין ולמרות זאת כל כך טעים.... טוב שכנעת אותי
ינוסה בקרוב גם במעוני הדל
יערונת
 
לביבות כרובית שהכנתי היום לארוחת צהריים

4 תפוחי אדמה בצל בינוני כרובית קטנה מבושלת - מרוככת מאד ומפוררת בעזרת מזלג 2 ביצים 3 כפות קמח מלח פלפל שחור אופן הכנה: לקלף את תפוחי האדמה ולגרר על מגררת גסה לסחוט היטב מנוזלים ולשים בקערה. להוסיף לקערה: בצל מטוגן או מגורר לפי בחירה כרובית 2 ביצים 3 כפות קמח מלח פלפל שחור ללוש ביד עד לקבלת בלילה אחידה לקחת כף אחת ולהניח במחבת משומנת קלות ללחוץ בעזרת מזלג ולשטח את הקציצה שתהיה דקה לטגן היטב משני הצדדים להניח על ניר מגבת-סופג שמן בתאבון!
 
הלביבות שלי ../images/Emo137.gif

לביבות /זהבית של מעיין 4 תפוחי אדמה מגוררים על פומפייה 4 גזרים מגוררים על פומפייה 5 קישואים מגוררים על פומפייה 5 ביצים 3/4 שקית פירורי לחם מתבלים עם פ"שג ומלח מכינים קציצות ומטגנים
 
למעלה