לימונים כבושים

../images/Emo91.gif לימונים כבושים

לימונים כבושים - קיצי (ויתכן שקצת נגעתי) 7 לימונים בינונים עד גדולים כ2 כוסות מים כפית פלפל שאטה יבש 2 כפיות מלח שמנות חצי כפית סוכר שמן זית צנצנת זכוכית נקיה את הלימונים חוצים ל2 לאורכם , מרוקנים מחרצנים וחותכים לפרוסות חצי עיגול דקות . מכניסים לסיר . את הלימונים מכסים במים - כ2 כוסות . מוסיפים את המלח , הפלפל, והסוכר ובמיאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מורידים לאש בינונית למשך כ5 דקות . לאחר 5 דקות מכבים את האש וממלאים את הצנצנת בלימון ובנוזל ומעל מוזגים מעט שמן זית . סוגרים ונותנים לו לעמוד בחוץ עד שמתקרר.
 
למעלה