פלפל צ'ומה. (זה לא מדור פרסומי)

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
תמיד כשהכנתי תבשיל שעועית עם בשר זה מעולם לא יצא כמו אצל המסעדה של פרג'י ביפו ליד השעון
עכשיו רק לאחרונה הבנתי שהם מוסיפים לתבשיל פילפל צ'ומה שהם מכינים ולכן הטעם המיוחד
אז טוב, למרות שזה לא אוטו הדוור כמו שפרג'י בטח הכין ובכל זאת הושטתי יד למדף בסופר
ולקחתי את הפלפל צ'ומה הראשון שראו עיניי
זה היה של חברת אוליביה (תנובה)
וזה היה לי טעים, יותר טעים מפרג'י חחחח
זה היה גם חריף מאד.
לכן הצנצנת נגמרה מהר.
אבל מה הבאסה?
האוליבטים הפסיקו לייצר את הפלפל צ'ומה הספציפית הזאת.
לקחתי כמה צנצנות של חברות שונות, אבל זה אפילו לא מתקרב כהוא זה לאוליבטית.
הפכתי עולמות בכל מיני סופרים, אולי נשארה צנצנת אוליביה אחת לרפואה ולא היתה.
עכשיו בלית ברירה אני חושב להתחיל להכין בעצמי.
פלפל חריף יש לי מלא בבית, בחריפות גבוהה אפילו
שום יש.
כמון יש.
אפילו קימל טחון (כרויה) יש.
אז מה מונע ממני?
אני צריך את ההצתה הראשונית הזאת שאומרת: "יאללה חארק טיזאק" (תזיז ת'תחת)
בטח הראשון לא יצא מוצלח מי יודע מה.
אבל עדיף לא מוצלח אחד במקרר משניים שאין.
שלום לך אוליביה....|היי|
נעמת לי מאד.
כל כך חבל לי שהלכת מבלי שוב. ;-(
 

אלפיני

Well-known member
תמיד כשהכנתי תבשיל שעועית עם בשר זה מעולם לא יצא כמו אצל המסעדה של פרג'י ביפו ליד השעון
עכשיו רק לאחרונה הבנתי שהם מוסיפים לתבשיל פילפל צ'ומה שהם מכינים ולכן הטעם המיוחד
אז טוב, למרות שזה לא אוטו הדוור כמו שפרג'י בטח הכין ובכל זאת הושטתי יד למדף בסופר
ולקחתי את הפלפל צ'ומה הראשון שראו עיניי
זה היה של חברת אוליביה (תנובה)
וזה היה לי טעים, יותר טעים מפרג'י חחחח
זה היה גם חריף מאד.
לכן הצנצנת נגמרה מהר.
אבל מה הבאסה?
האוליבטים הפסיקו לייצר את הפלפל צ'ומה הספציפית הזאת.
לקחתי כמה צנצנות של חברות שונות, אבל זה אפילו לא מתקרב כהוא זה לאוליבטית.
הפכתי עולמות בכל מיני סופרים, אולי נשארה צנצנת אוליביה אחת לרפואה ולא היתה.
עכשיו בלית ברירה אני חושב להתחיל להכין בעצמי.
פלפל חריף יש לי מלא בבית, בחריפות גבוהה אפילו
שום יש.
כמון יש.
אפילו קימל טחון (כרויה) יש.
אז מה מונע ממני?
אני צריך את ההצתה הראשונית הזאת שאומרת: "יאללה חארק טיזאק" (תזיז ת'תחת)
בטח הראשון לא יצא מוצלח מי יודע מה.
אבל עדיף לא מוצלח אחד במקרר משניים שאין.
שלום לך אוליביה....|היי|
נעמת לי מאד.
כל כך חבל לי שהלכת מבלי שוב. ;-(
אולי גם מתכון טוב לא יזיק. יש את הגירסה הטריפוליטאית של תומר תומס שהוא שף מקצועי.

 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אולי גם מתכון טוב לא יזיק. יש את הגירסה הטריפוליטאית של תומר תומס שהוא שף מקצועי.

תודה.
נשמע דווקא טוב
והוא משתמש בלימון סחוט שלם?
וואלה שווה לנסות.
רק שלטעמי פחות פפריקה מתוקה ויותר החריפה. (זה הולך להיות יותר תבלין בבישולים ולא משהו שמורחים על לחם)
ולדעתי רק חצי לימון.
שווה, שווה לנסות.
יום שישי זה יום שבו אני "נפתח" לבישולים חדשים. |מאוהב|
 

רוב הזמן נח

Well-known member
לכל הרטבים והמרקים גם מוסיפים כמות מסויימת של סוכר. אז אם לא יוצא לך כמו במסעדה זאת גם הסיבה.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אז אף פעם לא יצא לך כמו שבמסעדה.
לא, זה לא העניין.
זאת מסעדה מאד ותיקה שנוהלה על ידי זוג הורים
היא הייתה בדיוק צמודה למאפייה של אבולעפיה של היום.
מסעדה קטנה עם ששה שולחנות אולי אפילו פחות.
לאוכל היה טעם מאד אופייני וחריף.
אז בזמנו לא ידעתי מה בדיוק הם שמים במרק
היינו כילדים מגיעים לשם והוא היה לוקח את הראש של לחם "אילת"
מוציא מתוכו את ה"לבן" של הלחם וממלא בתוך ה"בור" שנפער מלא שעועית חריפה עם בשר
וסוגר אחרי זה את הבור עם ה"לבן של הלחם" שהוצא קודם.
כל הדרך חזרה הביתה (הלכנו ברגל) היינו בולסים את הדבר הזה בהנאה גדולה.
אחרי זה הבן שלו ניהל את המסעדה ובהמשך הנכדה
עד שהיא נמכרה לאיזה היפסטר תל אביבי שאני בספק אם הרמה של התבשילים היא אותה רמה.
פעם שאלתי את הבעלים מה התבלינים שהוא משתמש?
אז הוא התחיל למרוח אותי עם כל מיני שטויות
אבל כיום אני יודע שהמתכון הסודי שלהם זה הפלפל צ'ומה הטריפוליטאי שהם הכינו בעצמם.
אני הולך להכין את זה ברגע שיהיה לי קצת זמן.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
שיחזיק מעמד כי הוא לא בקירור.

חוץ מזה ברסק זה טעים אם יש קצת כי העגבניות חמוצות ובחריף לא צריך מתוק עקרונית.
לפני הפתיחה הוא לא בקירור. אחרי הפתיחה הוא חייב להיות בקירור.
הסוכר הוא לא בשביל לשמור על הטריות שלו.
 
הסוכר הוא לא בשביל לשמור על הטריות שלו.
 

אלפיני

Well-known member
תודה.
נשמע דווקא טוב
והוא משתמש בלימון סחוט שלם?
וואלה שווה לנסות.
רק שלטעמי פחות פפריקה מתוקה ויותר החריפה. (זה הולך להיות יותר תבלין בבישולים ולא משהו שמורחים על לחם)
ולדעתי רק חצי לימון.
שווה, שווה לנסות.
יום שישי זה יום שבו אני "נפתח" לבישולים חדשים. |מאוהב|
אם אתה חזק על חריף , קנה פלפל חריף, תחתוך ותרסק ואתה מסודר עם זה.
ואני תמיד סבור שמתכונים אינם לוחות הברית אלא המלצה. תאזן איך שבא לך.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אם אתה חזק על חריף , קנה פלפל חריף, תחתוך ותרסק ואתה מסודר עם זה.
ואני תמיד סבור שמתכונים אינם לוחות הברית אלא המלצה. תאזן איך שבא לך.
תראה, אם החריף זה המרחק בין תל אביב לחיפה, אז אני נמצא בערך במעגן מיכאל.
אישתי לעומת זאת נמצאת כבר בעכו.
יש בשוק בשכונת התקוה הרבה חנויות של תבלינים
ותמיד כשקניתי אצלם פפריקה חריפה היא הייתה "חצי קלאץ'".
עד שנפלתי על חנות בתוך השוק, חנות אנונימית לא מהמפוארות
בעודי ישב על הקורקינט (כי לא תליתי בהם תקוות גדולות) שאלתי: "יש לכם פפריקה חריפה?"
והתשובה שלו הייתה: " יש חריפה ויש חריפה אש"
התשובה הזאת גרמה לי לרדת מהקורקינט כשחיוך של עטלף מרוח מקצה הימני של הכידון ועד לקצה השמאלי. |חיוךרחב|
"אפשר לטעום"? שאלתי
אחרי שטעמתי הבנתי שאלוקי הפפריקות החריפות אוהב אותי. |מאוהב|
לקחתי 1 ק"ג.
באותו יום אישתי לא הפסיקה לחבק ולנשק אותי. |נשיקה||מאוהב|
אתה מבין?
צריך להאמין וכל הזמן להתפלל. :)
 
למעלה