שילובי טופו מעניינים

תוכן-מקודם

Member
מנהל

טופו.jpg
קרדיט ל shutterstock

למי שאינו מכיר את הטופו מדובר בחלבון צמחי פופולרי מאוד שמגיע אלינו מן המזרח. שם נהוג לאכול אותו גם כחלבון וגם כתוספת טעימה לצד בשר ועוף. הטופו מקושר רבות לצמחונים וטבעונים כיוון שהוא משמש כחלבון במזון. ניתן למצוא אותו במגוון צורות, ביניהן כצורתו הטבעית, כמעושן, כצלוי, כמבושל וכאפוי, וגם במרקם קשה או רך. במאמר זה אספנו עבורכם מתכונים שונים ומעניינים שניתן להכין מהחלבון המצוין הזה.​

טופו צלוי​

אם חשקה נפשכם במעט טופו צלוי, מרקם כזה שמזכיר קצת שניצל, תוכלו לצפות אותו עם ביצה ופירורי לחם ולטגן אותו קלות. לצד השניצל טופו שלכם תוכלו להגיש אורז כתוספת, תפוחי אדמה אפויים או מטוגנים ואפילו ירקות מוקפצים.
מנה נוספת נהדרת של טופו היא כזו שבה אתם חותכים אותו לקוביות, מתבלים אותן בתערובת תבלינים ארומטית ומטגנים אותו במעט שמן זית. לאחר הטיגון הניחו את הקוביות בצד והכניסו אל מחבת הטיגון מגוון ירקות שונים להקפצה – פלפלים במגוון צבעים, פלחי בצל וגם גזר. תבלו אותם ברוטב סויה שיתקרמל מעט בעת הבישול והכניסו פנימה גם את קוביות הטופו כדי שיקבלו את טעמי הירקות והסויה. לסיום הגישו את מנת הטופו היפהפייה שלכם בצלחת הגשה, בזקו מעל מעט עירית טרייה, שקדים קלויים ושברי בוטנים ושבו לאכול בהנאה רבה.​

סלטי טופו​

אין צורך להכביר במילים לגבי הערך העצום שיש לסלטים טריים ולמגוון הירקות העצום על גופינו. כעת, יש לכם את ההזדמנות לשלב גם טופו בתוך הסלטים שלכם. סלט נהדר של טופו הוא כזה המכיל קוביות קטנות של טופו ביחד עם עלי חסה, עלי בייבי, עגבניות שרי ובצל סגול. את כל הטוב הזה עטפו ברוטב של שמן זית, מיץ ליים וצ'ילי שיעניק לו חריפות מעודנת אך מורגשת. זוהי מנה נהדרת למי שאוהבת טעמים חריפים-חמוצים מעודנים.

עוד סלט מעולה של טופו הוא כזה המשלב בין קוביות טופו קטנות לאבוקדו ומנגו! לסלט הזה אפשר להוסיף של סלסה של עגבניות ולעטר עם פלחי תפוז שאפשר לסחוט את המיץ שלהם פנימה ולהתענג על טעמים ייחודיים כפי שמעולם לא טעמתם.​

טופו מבושל​

אם אתם חובבים של המטבח האסייתי, המנה הזו משלבת בתוכה כל מה שאתם חושקים בו ואף יותר. במנה הזו יש לקצוץ את הטופו ולטגן אותו מעט בשמן זית. לאחר מכן, הוסיפו פנימה ירקות כמו רצועות פלפלים במגוון צבעים, בצל, פלפל חריף, וגזר. תבלו את הירקות עם תבלינים ומשחת קארי ולאחר שהניחוחות המדהימים של המנה יתפשטו ברחבי הבית, הוסיפו פנימה גם חלב קוקוס והניחו למנה להתבשל עוד כ-10 דקות.

מנה נוספת היא מנה של טופו עם שעועית ירוקה ופטריות. במנה הזו יופיעו קוביות טופו לצד פטריות, שעועית ירוקה, בצל הרבה תבלינים, ג'ינג'ר להקפצת הטעמים, רוטב סויה וקרם קוקוס. כל אלו יתבשלו בהרמוניה יחדיו. בתום ההכנה תוכלו להגיש את המנה הנדירה הזו לצד אטריות או אורז ולפזר עליה כוסברה כיד המלך הטובה.​

טופו אפוי​

מתחשק לכם לאכול מעדן איטלקי בסגנון לזניה? אין בעיה, הטופו יחליף את דפי הפסטה ואתם תוכלו להרכיב לזניה אלוהית! הלזניה שלכם תכיל טופו, חציל, זוקיני, פלפל שושקה, בצל, עגבניות ובזיליקום טרי. את הטופו כדאי להשרות במרינדת שמן זית ותיבול איטלקי כדי שייספג לתוכו הטעם העשיר של מרכיבים אלו. לאחר סידור הירקות והטופו המתובל בתוך התבנית, שפכו מעל הכול רוטב משובח שתכינו מעגבניות, שום, חומץ בלסמי להעשרת הטעמים ותבלינים. הכניסו לתנור ולאחר אפייה של כשעה תעמוד לפניכם לזניה צבעונית, טעימה ויפהפייה.​
 
למעלה