אורז בחלב קוקוס

עדיא

New member
אורז בחלב קוקוס

אורז בחלב קוקוס

לפני זמן לא רב טעמנו במסעדה של מיקה מולים עם אורז בחלב קוקוס. האם תוכלי למסור מתכון להכנת ? יש בסופר מספר סוגים של חלב קוקוס, מה הופך חלב קוקוס לטוב יותר בבישול עם אורז? האם כדאי לקחת את זה עם אחוזי השומן הגבוהים קצת יותר או לא ? (אגב, לחלב קוקוס עם אחוזי השומן הגבוהים יותר יש טעם יותר מורגש). מה לדעתך ניתן להכין לארוחה בה מגישים אורז כזה, בהנחה שמולים ו/או פירות ים אחרים לא באים בחשבון? תודה.
 
חלב קוקוס שומני



, ובעצם ככל שהוא שומני יותר, כך משתבח טעמו וסמיכותו. קחו את המתכון שהכי מצליח לכם לאורז לבן פשוט, והמירו מחצית מכמות המים (או הציר אם אתם ממש בעניין) בחלב קוקוס משובח (יש מידי פעם פחיות בצבע ירוק כהה, שהן המוצלחות ביותר). כל בשר מוקפץ, תבשיל בשר וירקות הודי, או תבשילי דגים- כולם יתחברו מצויין לאורז האסייתי שתקבלו. קארי טלה וחומוס 1 כף שמן תירס 1 שן שום, כתושה 1 כפית קינמון טחון 1 כפית כמון טחון ½ כפית הל טחון 400 גר` סינטת טלה, פרוסה 1 בצל, פרוס 150 גר` שעועית ירוקה 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים 2 עגבניות, קצוצות 500 גר` תרד, נקי וקצוץ 1 כפית קורנפלור 2/3 כוס מים 1 כפית אבקת מרק בשר מלח, פלפל 1. מחממים שמן במחבת ומבשלים את השום והתבלינים במשך דקה. מוסיפים את הטלה, מעט בכל פעם, ומבשלים עד שהוא משחים. שומרים בצד. 2. מוסיפים למחבת את הבצל ושעועית ומבשלים עד שהבצל מתרכך. מחזירים למחבת את הטלה יחד עם החומוס, עגבניות, תרד, תערובת של קורנפלור ומים, אבקת מרק, מלח ופלפל. מערבבים ובשלים עד שהתבשיל מסמיך. קציצות ירקות וקארי 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים 2 כפות חמאה 2 כפות שמנת מתוקה 1 חלמון ביצה 4 כפות שמן תירס 1 בצל, קצוץ 1 שן שום, כתושה 1 כף אבקת קארי ¼ כוס מים 2 כוסות כרוב קצוץ 1 גזר, מגורר 2 כוסות פירורי לחם מלח, פלפל 1. מבשלים תפוחי אדמה במים מומלחים, עד שהם מתרככים, שוטפים במים קרים ומסננים. מועכים תפוחי אדמה יחד עם החמאה, השמנת וחלמון הביצה. 2. מחממים כף שמן במחבת, מוסיפים בצל ושום ומבשלים עד שהבצל מתרכך. מערבבים פנימה את אבקת הקארי, המים והירקות. מכסים ומבשלים במשך 5 דקות. מערבבים את תערובת תפוחי האדמה עם הירקות ופירורי הלחם. מתבלים, מכסים ומקררים למשך 30 דקות לפחות. 3. מעצבים את התערובת ל- 8 קציצות, מחממים שמן במחבת ומטגנים היטב משני הצדדים. קציצות בשר מקשמיר עם ראיטה של תרד 2 כפות שמן 1 בצל, קצוץ דק 2 שיני שום, כתושות 2 כפיות ג`ינג`ר טרי מגורר ¼ (רבע) כוס מחית קארי מדרס ¼ (רבע) כוס כוסברה קצוצה 1/3 כוס צימוקים קצוצים דק ¼ (רבע) כוס אגוזי קשיו קלויים, קצוצים דק 850 גר` בשר בקר טחון מלח לראיטה: 500 גר` תרד (עדיף תורכי), נקי וקצוץ ¾ כוס שמנת צמחית/יוגורט 2 כפיות מיץ לימון ½ כפית כמון טחון ½ כפית סוכר מלח 1. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל, השום, הג`ינג`ר והמחית, מערבבים ומבשלים עד שהבצל מתרכך. מערבבים עם יתר המרכיבים ומקררים במשך 15 דקות. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, משחילים על שיפודי במבוק ומטגנים על מחבת סטייקים משומנת. 2. מאדים את התרד, עד שהוא קמל קמעה, אך שומר על צבעו. סוחטים היטב מנוזלים ומעבדים, עם יתר המרכיבים, למחית חלקה ונוזלית.
 
למעלה