אורז ואפונה יבשה

magicpie

New member
אורז ואפונה יבשה

שלום לכל הבשלנים
אני רוצה להכין אורז (הודי) עם אפונה יבשה, למישהו יש מתכון\עצות? כמה זמן לבשל? אורז מתבשל יחסית מהר אני לא בטוחה אם האפונה תספיק להתבשל בקצב הזה, ואיזה תבלינים \ תוספות מתאימות?
 

revavonet

New member
לא מכירה מתכונים כאלו, אבל הייתי ממליצה

להשתמש באפונה קפואה או משימורים, מכיוון שליבשה לוקח הרבה זמן להתרכך במים, אז אני מניחה שבאורז לא תזכה לאכול אותה ללא שבירת שיניים.
 

littlegem

New member
הכוונה לאפונה הצהובה? אפשר להתחיל לבשל אותה

קודם כמו שמבשלים חומוס לאורז עם חומוס אבל במילא היא מתבשלת ממש מהר יותר מהירוקה.
 

פוקסי99

New member
אורז אדום ואפונה סנפרוסט

אורז אדום

קוצץ בצל
מוסיף מעט שמן לסיר ומטגן את הבצל
מוסיף פלפל שחור טחון
פפריקה אדומה
מעט כורכום
מלח
מטגן תוך בחישה
מוסיף 2 כפות רסק עגבניות וממשיך תוך כדיי בחישה
מוסיף 2 כוסות או יותר לפי הצורך של אורז שטוף הייטב
2 כוסות של אפונה סנפרוסט
על כל כוס אורז כוס מים
בוחש הייטב כאשר המים מבעבעים מוריד לאש קטנה וסוגר עם המכסה
ל20 דקות
 

פוקסי99

New member
אורז לוביה יבשה ושמיר

את יכולה בתבשיל הזה להחליף את הלוביה היבשה באפונה יבשה

אורז עם לוביה יבשה ושמיר של פוקסי99

2 כוסות אורז
11/2 כפות רסק
3/4 לוביה יבשה
2 בצלים
3/4 חבילת שמיר

מטגנים את האורז במעט שמן
להוסיף 1/2 1 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
ומעט כורכום
להוסיף מים מעט מעל לגובה האורז (ברוב המקרים על כל כוס אורז כוס מים)
כאשר רתחו המים להוריד את הלהבה לאש קטנה.
בינתייים מבשלים את הלוביה במי מלח להקפיד שלא יצאו רכים מידיי
ולסנן
לטגן את הבצלים עם השמיר לקבלת צבע שקוף
עכשיו לערבב את הלוביה הבצל והשמיר ביחד עם האורז ולהשאיר על האש עוד מספר דקות
טעים שיגעון.

בתאבון
פוקסי
 

littlegem

New member
יוצא מעולה תודה! ביום שישי אני חושבת

להכין את האורז האדום עם האפונה |מאוהבת|
יש לך עוד רעיונות לאורז+קטניות? ואולי אתה יודע איך להכין כוסמת?
 

פוקסי99

New member
כוסמת

2 כוסות כוסמת
21/2 כוסות מים
מעט מלח
מרתיחים את המים עם המלח כאשר המים רותחים להוסיף את הכוסמת עד שכל המים נספגים כמו באורז.
ואז אפשר לחתוך למעוינים ולהוסיף לדוגמא למרק עוף

אפשר לטגן בצל קצוץ דק
להוסיף 2 שיני שום כתושות
פלפל שחור
מלח
לאחר שהבצל הזהיב להוסיף 21/2 כוסות מים להוסיף אבקת מרק עוף. או שקית של רוטב צלי
לאחר שהכל רתח להוסיף את הכוסמת עד שכל המים נספגים
כל טוב
וגמר חתימה טובה
פוקסי
 

פוקסי99

New member
אורז ועדשים

1 בצל גדול קצוץ
כ10 שיני שום(ראש אחד)
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות אורז
3/4 כוס עדשים אדומים
כף כמון (להפריד ל- חצי כף חצי כף)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף פפריקה אדומה
חצי חבילה מרגרינה גולדבנד (להשיאר מרגרינה בצד לשימוש מאוחר יותר)


אופן ההכנה:

- תחילה מטגנים את הבצל
- מוסיפים רסק עגבניות
- מוסיפים תבלינים (כמון- רק 1/2 כף כרגע -,מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה) ובוחשים היטב.
- מכינים אורז בקערה
- מוסיפים לאורז עדשים ושוטפים אותם ביחד היטב
- מוסיפים לרוטב המתבשל
- מקלפים שום
- מטגנים עם הגולדבנד (להשאיר קצת ממנה בצד) במחבת נפרדת ביחד עם 1/2 כף כמון שנותרה לנו
- מוסיפים לאורז המתבשל וגם את מעט המנגינה שהשארנו בצד


ומקבלים קיצ'רי עיראקי אמיתי עם אשל בחוש ולבניה.
 

פוקסי99

New member
אורז ופול יבש

עם משתמשים בפול יבש רגיל להשרות לפחות ל8 שעות לאחר מכן לבצע חתך עם סכין בפול וללחוץ עם האצבעות והקליפה תפרד
עפ משתמשים בפול מצרי קטן לבשל רגיל לאחר ההשריה
ניתן לרכוש בחנויות התבלינים פול יבש ללא הקליפה


קוצץ בצל
מוסיף מעט שמן לסיר ומטגן את הבצל
מוסיף פלפל שחור טחון
פפריקה אדומה
מעט כורכום
מלח
מטגן תוך בחישה
מוסיף 2 כפות רסק עגבניות וממשיך תוך כדיי בחישה
מוסיף 2 כוסות או יותר לפי הצורך של אורז שטוף הייטב
2 כוסות של פול
על כל כוס אורז כוס מים
בוחש הייטב כאשר המים מבעבעים מוריד לאש קטנה וסוגר עם המכסה
ל20 דקות
 

פוקסי99

New member
יוצא במרקם כמו פשטידה

וניתן לחיתוך אפשר לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף למרק עוף
 

littlegem

New member
אז שוב פם האורז עם האפונה של מדהור ג'פרי

(שלא עברה ההודעה הראשונה)

שליש כוס אפונה צהובה נקיה ושטופה
שתי כוסות אורז שטוף

משרים את האפונה הצהובה בערך 3 שעות
משרים את האורז לשעה
מסננים


3 כפות שמן
חצי כפית גרעינים שלמים של כמון
חצי כפית תערובת גרם מסאלה
1 כפית מלח (לא שמה)
כוסברה קצוצה

מטגנים בשמן את הכמון , מוסיפים את האורז והאפונה, מערבבים שהכל מצופה בשמן.
מוסיפים את שאר התיבולים ומערבבים עוד פעם.

מוסיפים
2 ושני שלישים כוסות מים או מרק ומרתיחים.
מכסים ומבשלים 25 דקות על אש קטנה או עד שרך ומוכן ומכבים את הגז.
משאירים לנוח עוד 10 דקות מכוסה ופותחים את האורז עם המזלג שיהיה אוורירי.
 
למעלה