אורז ועדשים
1 בצל גדול קצוץ
כ10 שיני שום(ראש אחד)
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות אורז
3/4 כוס עדשים אדומים
כף כמון (להפריד ל- חצי כף חצי כף)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף פפריקה אדומה
חצי חבילה מרגרינה גולדבנד (להשיאר מרגרינה בצד לשימוש מאוחר יותר)
אופן ההכנה:
- תחילה מטגנים את הבצל
- מוסיפים רסק עגבניות
- מוסיפים תבלינים (כמון- רק 1/2 כף כרגע -,מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה) ובוחשים היטב.
- מכינים אורז בקערה
- מוסיפים לאורז עדשים ושוטפים אותם ביחד היטב
- מוסיפים לרוטב המתבשל
- מקלפים שום
- מטגנים עם הגולדבנד (להשאיר קצת ממנה בצד) במחבת נפרדת ביחד עם 1/2 כף כמון שנותרה לנו
- מוסיפים לאורז המתבשל וגם את מעט המנגינה שהשארנו בצד
ומקבלים קיצ'רי עיראקי אמיתי עם אשל בחוש ולבניה.