אורז מלא

פיקוס123

New member
שלום לכן.

כמה חודשים אני מנסה לבשל אורז מלא, אני קודם מטגנת בצל עד שיקבל צבע טוב ומוסיפה קצת גזר, ואז מוסיפה כוס אורז מלא+ מלח, פלפל, אבקת מרק כורכום לפעמים ואז 2.4 כוסות מים רותחים. וכן השאלה שלי: כמה זמן מחכים? 20 דקות כמו אורז רגיל? 40 דקות? שעה?

תודה על תשובות וסליחה על הבורות
 

uty

Member
שלום לכן.

כמה חודשים אני מנסה לבשל אורז מלא, אני קודם מטגנת בצל עד שיקבל צבע טוב ומוסיפה קצת גזר, ואז מוסיפה כוס אורז מלא+ מלח, פלפל, אבקת מרק כורכום לפעמים ואז 2.4 כוסות מים רותחים. וכן השאלה שלי: כמה זמן מחכים? 20 דקות כמו אורז רגיל? 40 דקות? שעה?

תודה על תשובות וסליחה על הבורות
האורז המלא הרגיל דורש 45 דקות בישול.
האורז האדום כמה דקות פחות.
 
לדעתי צריך פחות מים. בערך 2 כוסות לכוס אורז.
מצאתי הבדלים גדולים מאוד במתכונים ובהנחיות שעל האריזות. אולי יש הבדל בין זנים שונים, אבל לפחות בהתנסות האישית, כששמתי יותר מ-2 כוסות, קיבלתי דיסה.
מבחינת זמן - אכן בסביבות 3/4 שעה, אבל זה משתנה (שוב, אולי לפי הזן). מציע פשוט לבדוק את מצב המים, או להשתמש בסיר חשמלי לאורז.
 

uty

Member
לדעתי צריך פחות מים. בערך 2 כוסות לכוס אורז.
מצאתי הבדלים גדולים מאוד במתכונים ובהנחיות שעל האריזות. אולי יש הבדל בין זנים שונים, אבל לפחות בהתנסות האישית, כששמתי יותר מ-2 כוסות, קיבלתי דיסה.
מבחינת זמן - אכן בסביבות 3/4 שעה, אבל זה משתנה (שוב, אולי לפי הזן). מציע פשוט לבדוק את מצב המים, או להשתמש בסיר חשמלי לאורז.
ישנם זנים שונים, אתה בהחלט צודק.
אני ממליצה לבחור בזנים הארוכים, הם פחות נוטים להפוך לדייסה.
לאורז מלא פרסי כמות מים של כשתיים וחצי כוסות על כל כוס אורז, מתאימה.
ולא לשכוח מלח, כפית לכל כוס אורז.
 

פיקוס123

New member
אין לי סיר חשמלי לאורז,|פנים| אני מבשלת בסיר על הגז, ואני לוקחת את הזן הארוך לא העגול....אני יודעת שזה משחק עם המים והזמן........ אבל השאלה היא כמה זמן וכמה מים.......
 

uty

Member
אין לי סיר חשמלי לאורז,|פנים| אני מבשלת בסיר על הגז, ואני לוקחת את הזן הארוך לא העגול....אני יודעת שזה משחק עם המים והזמן........ אבל השאלה היא כמה זמן וכמה מים.......
אז הזמן 45 דקות וכמות המים שהוספת מתאימה.
 

ויוי 25

Well-known member
אין לי סיר חשמלי לאורז,|פנים| אני מבשלת בסיר על הגז, ואני לוקחת את הזן הארוך לא העגול....אני יודעת שזה משחק עם המים והזמן........ אבל השאלה היא כמה זמן וכמה מים.......
לכל סוג אורז זמן הבישול שונה,
יש אורז מלא ומאורך עם קליפה שמתבשל כ-40 דקות, (מתאים לבשל ביחד עם עדשים-ירוקות, להכנת מג'דרה.)
(היתרון : האורז המלא עשיר בויטמינים ומינרלים לחיזוק העצמות והשרירים ולכן מאוד בריא).

אורז לבן ללא קליפה מתבשל יותר מהר.

למשל כוס אורז בסמטי לבן מושרה במים רבע שעה ולאחר מכן מסננים,
לכוס אחת אורז מוסיפים כוס ו-3/4 מים רותחים, ולבשל כ- 15 דקות , ולאחר כיבוי האש נשאר מכוסה במיכסה לעוד 15 דקות.

לשידרוג הטעם: לטגן בצל בינני קצוץ עם 3 כפות שמן , כשהבצל מזהיב להוסיף לסיר את האורז לערבב עם הבצל במשך דקה ,
ולהוסיף כוס ו3/4 מים רותחים,
לתבל ב3/4 כפית מלח (רצוי מלח דל -נתרן ,
מעט פלפל-שחור, (אפשר להוסיף קצת זרעי כמון -שלמים, וחופן שמיר קצוץ למי שאוהב.)

לאחר 15 דקות לכבות אש ולהשאיר סגור היטב לעוד 15 דקות.
לאחר מכן, לערבב בעזרת מזלג ,מזיזים ומאווררים את האורז שבסיר.


לפני הבישול כדאי להשרות את האורז בסיר בינוני מלא מים, במשך רבע שעה ,וכך זמן הבישול מתקצר.
 
למעלה