איך בא לי

איך בא לי

פעם מזמן ראיתי איך מכינים שווארמה.
לפני כן אף פעם לא חשבתי איך הבשר המסתובב הזה קורם בשר וטעמים.
עד שראיתי.
ראיתי איך מתבלים את פרוסות הבשר, אחת אחת. כל נתח תובל ולוטף בנפרד והונח
על השיפוד הענק הזה . הנתחים המתובלים משופדים אחר כבוד בצורה של כמו כוכב.
שתי וערב עד שזה מכסה שטח של מעגל .
בין "קומה" ל"קומה" מפזרים קצת בשר טחון עם שומן כבש.
בהתחלה הגלגל לא נראה ממש כמו גלגל אלא סתם כמו ערימת בשר.
אבל כשהוא מתחיל "לתפוס גובה" זה בהחלט מרשים. ובסוף למעלה הנתחים של השומן כבש, ה"ליה" שנותן את כל הטעם שמטפטף לאט על הנתחים תוך כדי צליה.
ואז שני אנשים יחד הרימו את ה"גלגל" אל התנור המיוחד הזה והגלגל מתחיל את הסיבוב ומחשב את קיצו לאחור.

טוב, עכשיו למנה המושלמת שלי:
אז זה חייב להיות גלגל שכבר נמצא באמצע הדרך שלו.
לא ענקי ושמן שרק התחיל, לא צר וארוך ועייף של סוף היום או שארית מאתמול.
לא ממש משנה לי אם זה פרגית/עגל/הודו למרות שההודו עם קצת עגל זה מעולה.

חובה שהבשר יהיה "קצת שרוף" אבל לא יבש. ואם הנתח כולו לבן, אז אני אחכה. ואגיע לא בשעת העומס כדי שלא יהיה כל הזמן רק "בשר לבן ולא שזוף".
חובה שייחתך באותו רגע, ולא ששכב עומד לו שם מתחמם מחיתוך קודם.
רוצה אותו לוהט, בנתחים רותחים.
חובה חובה חובה בפיתה שמנמנה ורכה.
שים לי את כל הבשר בתוך הפיתה.
בלי כלום.
לא רוצה חומוסצ'יפסלט. לא רוצה עמבה. לא רוצה כלוםםםםם
"בטוחה? לא לשים לך קצת טחינה? זה יבש ככה.."
לא. תודה, בלי כלום.
רק שווארמה בפיתה.
ואז
בצל חי שחתוך לרצועות. אם יש בצל חי אבל התעייף כל היום שם אני מבקשת שיחתכו לי חצי בצל חדש . ככה בלי כלום.
דוחפת רצועות בצל בין חתיכות הבשר.
מקרבת לפה, קודם מריחה ומרגישה את האדים מהפיתה עם השווארמה.
ואז הביס הזה הראשון
אוחחחחח
כזה מלוח ומתוק וטעים וחם
איך אני אוהבתתתתתתתתתתתתתתתת
כל הטעמים מתפוצצים לי בפה...
ואז אחרי שניים שלושה ביסים,
אם יש חציל מטוגן טרי (!) או חציל סגול (לא טרי) אז אפשר לצרף גם אותו בפנים.
והדבר שהכי משתווה לביס הראשון של הפיתה האלוהית הזאת
זה שני הביסים האחרונים של הסוף, של התחתית.
זהו
תן לי בקבוק מיץ ענבים קר אחרי ותוך כדי גם אפשר
ועשית אותי מאושרת לפחות עד מחר
אופפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ

בא לייייייייייייייייייייייייייייייי
למי שהתגעגע

 
לפעמים , לפחות פעמיים בחודש

כשאני אוכל בשווארמה שמש
בא לי כמוך - רק בשר
הוא עבר לפיתה המרובעת הקמצן הזה..נכנס פחות חומר לתוכה
אבל זה מה שיש

וכן..הביסים האחרונים עם כל השומן הספוג בפיתה הרכה
 
שום דבר לא מונע

אבל מידי פעם בא לי עם שאר הדברים

אלו שעושים את הפיתה המרובעת אומרים שהם לא מעגלים פינות

בתכלס היא נוחה למי שעושה פיצה מפיתה - לא צריך לעשות פאזל עם הגבינה
 
את לא מחזיקה

באיזה מקרר שנמצא במטבחך
אבל שייך טכנית לגוי ורטואלי - כמה פיתות תימניות מובחרות ?

עכשיו בתנור שני מגשים , אחד של תפוחי אדמה עם טימין
השני בצל ועגבניות בטימין ושמ"ז
חזה עוף מחכה לרגע האחרון
טחינה וסלט ערבי קצוץ דקדקדק


טיימינג
ובתאבון לך עם השווארמה
בטח תרדי על שניים
))
 
בדיוק מה שהכי מומלץ

בשווארמה אמיל החיפאית עם טבעות בצל ופרוסת עגבניה
 
שום

שווארמה היא לא בלתי נשכחת, יש מול אמיל גם שווארמה טובה.
לא חסרות מסתובבות על שיפוד טעימות בארץ
זה כמו חומוסיות או פלאפל , לכל אחד יש את ה... שלו
 
למעלה