איכות פגיות

לימקי

New member
איכות פגיות

נכון, משרד הבריאות כל שנה מפרסם נתונים לגבי הפגיות אך אלו בעצם נתונים סטטיסטיים והינם שמורים במערכת הבריאות. נתונים אלו באים להראותהיכן אנו עומדים ביחס למדינות אחרות והיכן ניתן לשפר. זהו מידע פנימי שאמנם נכון שמי שילדה פג היתה רצה לדעת אם הפגייה בה שהו נחשבת לטובה, אך לא זאת המטרה של נתונים אלו. לגבי העברת יולדת מבית חולים אחד לאחר זה קיים אך צריך גם להבין את המערכת אם הפגייה מלאה לא יעזרו כל הבקשות והבכי מה שחשוב שהילוד יקבל את הטיפול הטוב ביותר. ישנם חודשים בהם הפגיות בארץ מלאות וכאשר יודעים על אשה שאמורה ללדת אך לפגייה בבית החולים אין אפשרות לקלוט את הפג אז נעשים כל המאמצים להעביר את היולדת. הרי מה יעזור אם היא תתעקש והתינוק יולד ולא ניתן לתת לא את הטיפול המינימלי, עדיף להתפשר ובלבד שכאשר יולד יוכל לזכות בתנאים אופטימלים כדי לשרוד ולחיות עם מינימום בעיות בריאותיות. ברב המקרים יולדת לא בודקת את הפגייה כאשר היא מתכננת ללדת מה שחשוב לנשים זה הצוות הגניקולוגי, רק נשים שילדו פג או מקירים מקרוב את מהות חוית לידת פג יחשבו לבדוק את הפגייה בבית החוילם בו תכננו ללדת.
 
הבעיה שיש הבדל בין פגיות בכל הקשור

לידע ואמצעים בטיפול בפגים. אני למשל ילדתי את עומר בשבוע 24 בליס שזהו בית חולים עשיר וגדול. הצליחו להציל לי את הילד והוא גם נשאר ללא מגבלות כלשהן . במהלך הטיפול המאוד ממושך בו נאלצנו לעבור לאסף הרופא (היה שם מנתח מומחה לבעיה שלו, שבינתיים גם הוא עבר לאיכילוב). כשהגענו לטיפול נמרץ ילדים לא האמינו לנו שעומר נולד בשבוע 24 כיוון שאצלם מעולם לא שרד פג שנולד בשבוע 24. ידוע לי שפג יליד שבוע 24 זה נדיר, אבל הוא לא הראשון שהצילו בליס וישנם גם פגים בשבוע זה ששרדו , למשל בשניידר. מדובר בהרבה מזל, אבל בהחלט מדובר גם במקצועיות של צוות (ואין מה לעשות יותר יוקרתי לנהל מחלקת פגים בליס או בשניידר מאשר באסף הרופא ) באיכות ןבמספר מכונות הנשמה וכד´. בפירוש , במקרים הגבוליים, עדיף לדעתי ללדת בבית חולים גדול ולא בבית חולים קטן ועני (יחסית כמובן...). אשמח לשמוע את דעתך.
 

לימקי

New member
כמובן שיש הבדלים בין פגיות

אך מה שרציתי להגיד זה שכשאת בהריון ואם לא ילדת פג את לא תבדקי מה קורה בפגייה בבית החולים בו תכננת ללדת. נכון שאם את יודעת שיש סיכוי ללידת פג כדאי לבדוק מה קורה בפגייה. מעבר לכך אם ידוע על בעייה מראש שנתגלתה בסקירת מערכות כמו מומים בושט או מומי לב כדאי לבדוק מה קורה מבחינת הפגייה כי ישנן פגיות בהן אין קרדיולוג ומנתח לב בתינוקות או שאין כיררוגיה טובה ואז היתי מנסה לבדוק היכן כדאי ללדת. לאו דוקא בית חולים גדול יש לו יותר מכשור חדיש. נכון שלשניידר יש ציוד רב אבל זהו בית חולים עם הרבה תרומות ממר שניידר. מעבר לזה את תמצאי תמיד שהיו אמהות שמרוצות מהטיפול בפגייה ויהיו אמהות שבאותה פגייה ירגישו נורא. נכון שכדי לטפל בפג מאוד קטן צריך הרבה מיומנות ומקצועיות אך לפעמים גם נתוני הפתיחה של אותו פג חשובים, כשאני מדברת על נתוני פתיחה מדובר על משקל ומה גרם ללידה המוקדמת ילודים שסבלו ברחם פעמים רבות יותר בשלים מבחינה ריאתית.
 

שרינה1

New member
גם לי יש מה לומר בעניין...

גם אני ילדתי בתל השומר (הנחשב...) פגים בשבוע 34 אחד מהם נולד עם מום מולד די קשה בושט ובקנה הנשימה ועבר ניתוח ביום היולדו לא אלאה אותכן בפרטים רק שבתל השומר מרוב שהם חושבים שהם חשובים לא היו מוכנים אפילו לשמוע על ייעוץ ואני הוצאתי אותו אחרי חודש וחצי מהפגיה (על דעת עצמי) והעברתי אותו לאסף הרופא - לפרופ´ וינוגרד (דורית, מכירה?) והוא הציל אותו פשוטו כמשמעו אז לפעמים זה לא כל כך חשוב כמה בית החולים גדול אלא כמה האנשים בפגיה קשובים להורים ולא מזלזלים בהם ותל השומר בהחלט לא מתייחסים להורים בחשיבות הראויה להם...
 
בהחלט מכירה את פרופ´ וינוגרד

אצלנו הוא פישל ובגדול. את מוזמנת לקרוא את סיפור הלידה שלי במאמרים. הוא טיפל בעומר למרות שלא היתה לו כל מומחיות בבעיה שלו ופשוט לא ידע מה הוא עושה. בגללו עברנו ניתוח מיותר.
 

שרינה1

New member
קראתי את הסיפור שלך..

זה באמת מתסכל שרופאים לוקחים על עצמם החלטות כאלו אצלךנו זה היה הפוך אם בתל השומר היו מעבירים לאסף הרופא ולא היו מנתחים אותו שם היינו חוסכים הרבה מאוד זמן בבית חולים היינו כמעט חמישה חודשים כשאחד בבית ואחד באסף הרופא, במחלקה רגילה ולא פגיה כי אם מוציאים מהפגיה לא נותנים להכניס לפגיה אחרת (מה שאומר שאני הייתי שם 24 שעות ביממה, כי רק בפגיה יש אחיות כל הזמן, במחלקה רגילה אין "פריבילגיה" כזאת...) בכל אופן, אנחנו כבר בני תשע וב"ה בסדר, פחות או יותר. בינתיים נולדו לי עוד תאומים גם בשבוע 34 אבל אחרי שבועיים הלכו הביתה, בלי נזקים מיותרים... בינתיים.
 
למעלה