אמא מודאגת

אמא מודאגת

מדובר בילד מאוד מוכשר, אשר בדרך כלל מצליח בכל. מוסיקאי, בצעירותו אובחן כילד מחונן, מוקף בחברים. התגייס לצבא לפני 4 חודשים. לפני גיוסו לצבא במהלך התיכון אובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז אשר התבטא לפי טענותיו בתחושה שהוא מנותק מכל הסובב אותו, לא יודע מתי יש מבחנים, מתי מסיבת סיום, חזרות, תמיד ברגע האחרון ותמיד במקרה. ע"פ מה שהוא תיאר הוא מרגיש שהכל עובר לידו והוא לא חווה כלום. עליי לציין שהוא ילד מאוד אהוב מוכשר מאוד מוסיקלי ועל אף הקושי הגדול בלימודים (כמעט ולא נכח בשיעורים, לא היה מסוגל להיות בכיתה ולטענתו לא קלט מה נעשה סביבו) סיים את לימודיו עם תעודת בגרות במגמה מוגברת. למרות האמור לעיל לרוב בעל הערכה עצמית נמוכה. לאחר פגישה עם פסיכאטר שאיבחן אותו כסובל מהפרעת קשב חמורה, קיבל ריטלין. בתקופה הראשונה הוא לקח באופן סדיר ריטלין, וזה שיפר מאוד את מצב רוחו, מעורבותו והיכולות שלו פלאים, אולם מאחר והיו לו תופעות לוואי של חוסר תיאבון טוטאלי, חוסר יכולת לישון (לילות שלמים) ותחושת "דאון" לאחר שפגה השפעת הכדור, החליט מיוזמתו שהוא לא לוקח יותר כדורים ונטל אך ורק לפני בגרויות. היום הוא חייל ביחידה קרבית. ממלא את תפקידיו על הצד הטוב ביותר, זוכה להערכה מצד מפקדיו וקיבל אף חייל מצטיין ומייעדים אותו לתפקיד פיקודי. עליי לציין כי הוא מקבל הרבה חום אהבה ותשומת לב מכל הסובבים אותו וכולם מאוד גאים בו אולם הוא נראה מדוכא ונטול שמחה. יושב בצד ובקושי מדבר. כל התקופה, מאז גיוסו, מתלונן על מצב רוח "דכאוני" לדבריו. כמעט בכל פעם שמגיע מהצבא מתלונן על כך שהוא לא נהנה משום דבר, שהוא כלומניק ששום דבר לא משמח אותו. בשיחתינו האחרונה העיד על עצמו שהוא אדם לא מעניין, שאין לו כח לכלום, עייפות כרונית (שלטענתו אינה קשורה למאמץ הפיזי הקשה בשירות). "בכל מקום שאני נמצא לא טוב לי, מרגיש שכלום לא משמח אותי, כלום לא מרגש אותי, כלום לא מעציב אותי.. אני כמו מכונה לקליטת נתונים" ציטוט. עליי לציין כי הוא מסתיר את דבר הפרעת הקשב שלו מהצבא כדי שלא יפגע במסלול הקרבי. לאחרונה אני מאיצה בו שיפנה לקב"ן כדי לטפל בעניין שכן אני פוחדת מהדרדרות המצב ואיני יודעת האם זה קשור להפרעת קשב או לדיכאון אחר שאינו קשור הילד לא רוצה לפנות מאחר שהוא חושש שהדבר יפגע במהלך התקין של שירותו. עליי לציין שהילד משתמש במינוח "דיכאון" אבל הוא אוכל טוב, ישן טוב אולם יש לו נטייה למצב רוח שפוף רואה הכל שלילי, לא שמח מכלום. למרות זאת כשמגיע הביתה בשבתות יוצא לבלות עם חברים תמיד. אני אובדת עצות, מה לעשות? קשה לי לראות אותו כך, וגם מדאיג אותי שאולי הוא צריך טיפול שהוא לא מקבל. מצד שני אני פוחדת ממצב שיפנה לטיפול ויהיה מתוסכל מאוד ממצב שתשבש לו הדרך הצבאית. האם יכל להיות מצב שהוא יקבל טיפול מבלי שזה ישפיע על דרכו הצבאית? נא עזרתך תודה אמא
 

kdani

New member
קב"ן

תראי , אני חושב שאת צריכה להתיעץ עם מי שאבחן אותו. כל מי שעושה שירות קרבי מכיר תופעות של דיכאון. הם נעלמות ביום שישי וחוזרות ביום ראשון - זה התנהגות נורמלית. כשיש חברה בבית זה אפילו יותר גרוע. הפעילות המונוטונית, המשמעת, לוחות הזמנים - לא קל לשמור על עליצות ושמחת חיים. מצד שני, לצאת לתרגיל בשטח כמה ימים אחרי הגשם ולשכב בתוך שדה כלניות... אני חושב שכדאי שהוא ירוץ קדימה, קורס מכ"ים ואפילו יותר - זה יתן לו מטרה, הוא יקבל אחריות אמיתית על כתפיו, ותחושת הכלום תמחק (בודאות). עקרונית הוא יכול להפגש עם קב"ן ורשמית זה לא אמור להפריע לכלום, אבל ביחידה קרבית אין סיכוי שהוא יעשה את זה בלי שכל הסגל ידע מזה. ואז - זה יכול להשפיע בצורה עקיפה. השאלה אם לתופעות שלו יכולה להיות השפעה על הפעילות שלו. אם יש מצב שזה יסכן אותו או חברים שלו ? הבנתי שיש כמה סוגים של ריטלין, (מזל שיש טלביזיה) אולי הוא צריך לנסות סוגים אחרים. מה שכן - תעקבי אחרי זה, אסור להזניח. השירות הקרבי מביא את הבן אדם לנקודות הקיצון שלו (לטוב ולרע), וצריך להיות על המשמר. שוב - מדובר בסוגייה מאוד מקצועית, ולכן צריך איש מקצוע שיתן לך תשובות.
 
אמא יקרה

התופעה שאת מתארת מוכרת לי.... גם מתקופות בחיי וגם מאנשים שעבדתי איתם. אומר את מה שאני רואה, ללא היכרות אישית עם בנך, ואנא תקני אותי אם אני טועה לדעתך אנשים רגישים במיוחד בנפשם לרוב הם אלו שחווים "דיכאון" שכזה כאשר אינם מחוברים אל עצמם ריגשית, אינם מאפשרים לעצמם את מלוא יכולת הרגש שלהם כי זה מציף אותם, והם חווים שהם מאבדים שליטה. זה מתבטא לרוב בקשיי קשב וריכוז, כי הדעת נתונה לאינסוף תחושות ורגשות בלי היכולת לסווג בזמן אמת מה רלוונטי, חשוב, דחוף, ובעל השלכות לעתיד. זה מצב מאוד מבלבל, שמתפרש בסופו של דבר כמשהו רע, משהו שמסכן את הקיום וההצלחה בחיים "האמיתיים", ולכן האישיות לומדת לפתח כלים והרגלים של ניתוק רגשי, הדחקת התחושות, ולכאורה "שליטה עצמית" , עד כדי טיפול תרופתי. אני יודעת שאנשים בעלי כישרון מוזיקלי הם רגישים במיוחד לסביבתם, זה חלק מהמתנה של הכישרון, וחלק מהקושי בחיים. ומה שקורה שכאשר אנו מדחיקים את הרגישות שלנו ומפחדים מממנה כמאויב שעלול להרוס את חיי- אנו ניתקים מכח החיים, מאנרגית החיות שתפקידה להעניק לנו את שמחת החיים שלנו ואת החיבור למציאות ולאנשים סביבנו. במקום הזה הכל מרגיש סתמי, החיים חסרי תכלית והאנשים נראים כלכודים כל אחד בעוורון שלו, אין הנעה והנאה לעשות כלום והבדידות היא אינסופית. דרך ההתמודדות שאני למדתי ומלמדת אחרים במצבים הללו היא קודם כל להיות מודע למה עולה מתוכי (מחשבות, רגשות, אמונות, התנגדות, ציניות וכו'). ברגע שלומדים לראות את זרם המחשבות והרגשות ולבחון אותם אל מול המציאות באופן לא שיפוטי - אפשר להתחיל להיפתח לעולם ולאנשים ביתר ביטחון ועניין. למשל, זה לא שהחיים קשים, אלא אני חווה קושי ב.... בגלל שיש לי אמונה/מחשבה שאומרת "זה צריך להיות אחרת, זה לא בסדר". ואז בודקים איך האמונה הזאת נוצרה, האם היא האמת המוחלטת, והאם היא מקדמת או מעכבת אותי בחיי. זה תהליך לימוד וחקר העצמי, בכדי לחוות מציאות ממקום רגשי אחר. בעצם, מזה שלומדים למקד את המודעות פנימה, אפשר ללמוד שהכל הוא תוצר של מחשבות/אמונות שלנו, ואיך שיצרנו מנגנונים שגורמים לסבל- כך אפשר לתכנת את האישיות אחרת, אם רוצים, בנקודות מסויימות שמפריעות לנו בחיים. אם נראה לך הגיוני, אפשרי ויכול לסייע- את מוזמנת ליצור קשר. שבוע טוב.
 

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo101.gif

שלום אמא מודאגת, מדבריך נראה שבנך נחן בכל התכונות שיש בה כדי לעשות אותך לאמא גאה, ולמרות זאת את מודאגת, ואנחנו מבינים אותך, בן שמשרת בצבא בקרבי ומשדר סימנים של דיכאון, של בדידות, של עצב, זה בהחלט סיבה לדאגה. לידיעתך, בפורום הזה אין אנשי מקצוע. עצה מקצועית תוכלי אולי לקבל בפורום דוקטורס, כאן תוכלי לקבל תמיכה ואמפאתיה. בכל אופן, נראה לנו שכל ניסיון לעזור לבנך צריך להעשות בשיתוף פעולה עמו. תנסי אולי לספר איך הקשרים שלך אתו, האם הוא משוחח אתך, מספר לך, משתף אותך או שאת כותבת מתוך התרשמות חיצונית. לגבי מצבי רוח וראייה שלילית, ניתן לשפר זאת באמצעות תרופות, לא ריטלין, אבל זה דורש התיעצות ומתכון מרופא והסכמת הילד להעזר בתרופה. מציעים לך אולי לדבר עם רופא המשפחה, לשתף אותו, לבקש ממנו הפנייה לשיחה עם רופא מקצועי (בשבילך ובשביל השקט הנפשי שלך), ולספר לו מה שכתבת כאן, לקבל את חוות דעתו. מעבר לזה נראה לנו שהיום את לא יכולה ממש להתערב בחיי בנך, אלא אם כן הוא מבקש זאת ממך, אבל תנסי לדבר אתו ולהיות עם היד על הדופק. נשמח אם תישארי כאן ותספרי מה קורה עם הילד/החייל שלך.
 
למעלה