כן, נועה.
אסביר: בכל המזונות מן הצומח ישנן 9 (היסטידין נחשבת כיום לח. אמינו חיונית) החומצות החיוניות, ללא יוצא מן הכלל.
אבל, פה העניין - ברוב המזונות מן הצומח ישנה בד"כ חומצה אחת (לפעמים יותר) שמופיעה בריכוז נמוך מן ה"הרגיל" (כמו ליזין באורז, למשל). ח.א. כזו מכונה "חומצת אמינו מגבילה".
במקרים כאלו, את כן מקבלת את כל החומצות החיוניות, אך החומצה המגבילה באה במינון נמוך יותר, ועל כן החלבון נהיה "חסר", מפני שהגוף נזקק לכמות מסויימת של תשע החומצות על מנת לנצלן.
אולם, מצב של חוסר ממשי בחלבון הוא לא ריאלי עבור הטבעוני הממוצע, ולכן כל עניין החלבון המלא והריק רק עושה נזק, לדעתי.
מי שמבין בחלבונים רק מדברי המדיה וה"ידע הכללי", עלול באמת לחשוב שכולנו פה עומדים לחטוף קוואשיורקור.