במה הייתם מחליפים אינסטנט פודינג וניל בעוגות?
לא אוהבת מוצרים אינסטנט מחד ומוצרים עם חומרי שימור מאידך ובנוסף, בד"כ אין לי בבית אינסטנט וניל.
לאחר שהתייעצתי עם ד"ר Google, אני מבינה שתערובת של קורנפלור, אבקת סוכר ווניל עשויה לעבוד.
האם המרה של רוב כמות אבקת הפודינג הדרושה בקורנפלור, מעט אבקת סוכר ווניל נראית לכם הגיונית?
שואלת כי נתקלתי במתכון הזה לעוגת תפוזים של רות אוליבר שהתפרסם באתר של "על השולחן" (אך רלוונטי לעוד כמה מתכונים מהסוג):
עוגת תפוזים נימוחה
חשוב להפוך את העוגה מייד כשהיא יוצאת מהתנור ולצנן לחלוטין על רשת צינון לפני החילוץ מהתבנית. מתכון החודש של על השולחן - פברואר 2012
תבנית טבעתית גבוהה (סיר פלא) | 15 דק’ הכנה | 25 דק’ אפייה
5 ביצים בטמפ’ החדר
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן + מעט שמן לשימון התבנית
1 כפית תמצית וניל
200 מ”ל (3/4 כוס + ½1 כפות) מיץ תפוזים סחוט טרי
140 גרם (1 כוס) קמח תופח
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מתפוז
+ מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
+ מקציפים ביצים וסוכר כ-8 דקות לקרם בהיר.
+ בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את תערובת הביצים עד שנוצרת בלילה אחידה ויוצקים לתבנית משומנת.
+ אופים כ-25 דקות עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.
+ הופכים את העוגה החמה מייד על רשת צינון ומצננים לחלוטין. מעבירים סכין להפרדה מהדפנות, הופכים שוב ומחלצים מהתבנית.
לא אוהבת מוצרים אינסטנט מחד ומוצרים עם חומרי שימור מאידך ובנוסף, בד"כ אין לי בבית אינסטנט וניל.
לאחר שהתייעצתי עם ד"ר Google, אני מבינה שתערובת של קורנפלור, אבקת סוכר ווניל עשויה לעבוד.
האם המרה של רוב כמות אבקת הפודינג הדרושה בקורנפלור, מעט אבקת סוכר ווניל נראית לכם הגיונית?
שואלת כי נתקלתי במתכון הזה לעוגת תפוזים של רות אוליבר שהתפרסם באתר של "על השולחן" (אך רלוונטי לעוד כמה מתכונים מהסוג):
עוגת תפוזים נימוחה
חשוב להפוך את העוגה מייד כשהיא יוצאת מהתנור ולצנן לחלוטין על רשת צינון לפני החילוץ מהתבנית. מתכון החודש של על השולחן - פברואר 2012
תבנית טבעתית גבוהה (סיר פלא) | 15 דק’ הכנה | 25 דק’ אפייה
5 ביצים בטמפ’ החדר
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן + מעט שמן לשימון התבנית
1 כפית תמצית וניל
200 מ”ל (3/4 כוס + ½1 כפות) מיץ תפוזים סחוט טרי
140 גרם (1 כוס) קמח תופח
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מתפוז
+ מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
+ מקציפים ביצים וסוכר כ-8 דקות לקרם בהיר.
+ בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את תערובת הביצים עד שנוצרת בלילה אחידה ויוצקים לתבנית משומנת.
+ אופים כ-25 דקות עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.
+ הופכים את העוגה החמה מייד על רשת צינון ומצננים לחלוטין. מעבירים סכין להפרדה מהדפנות, הופכים שוב ומחלצים מהתבנית.