בשם המתהוללת (שתבוא בהמשך) מה בסירים לפרשת שופטים?

אצלי כרגיל בקטנה -
כבדים עם בצל ופטריות
פריטטה קישואים עם עשבי תיבול שתיאכל עם גבינה בולגרית שמנמנה
סלט ירקות בטחינה
גלידת פיסטוק
גלידת קפה
שתי הגלידות על בסיס מתכון של אמונה בוארון, שמזמן תכננתי להכין. טרם טעמתי ןאדווח בהמשך.
אמונה בוארון היא בשלנית מאד ותיקה ויש הרבה מתכונים שלה במרשתת, עם תמונות והסברים טובים.
כדאי גם להיות חברים שלה בפייסבוק כי שם היא מפרסמת מתכונים כל שבוע.
ועוד מישהי שכדאי להתחבר אליה בפייסבוק - עליזה תמם - בשלנית טריפוליטאית ממושב אלישמע. אישה מאד
מעניינת ומאד נדיבה בנתינת מתכונים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלי כרגיל בקטנה -
כבדים עם בצל ופטריות
פריטטה קישואים עם עשבי תיבול שתיאכל עם גבינה בולגרית שמנמנה
סלט ירקות בטחינה
גלידת פיסטוק
גלידת קפה
שתי הגלידות על בסיס מתכון של אמונה בוארון, שמזמן תכננתי להכין. טרם טעמתי ןאדווח בהמשך.
אמונה בוארון היא בשלנית מאד ותיקה ויש הרבה מתכונים שלה במרשתת, עם תמונות והסברים טובים.
כדאי גם להיות חברים שלה בפייסבוק כי שם היא מפרסמת מתכונים כל שבוע.
ועוד מישהי שכדאי להתחבר אליה בפייסבוק - עליזה תמם - בשלנית טריפוליטאית ממושב אלישמע. אישה מאד
מעניינת ומאד נדיבה בנתינת מתכונים.
אורני, תודה על פתיחת השרשור!!!
שמחה שסוף סוף ניסית את הגלידות, מחכה לשמוע איך יצאו. ואחפש את שתי הנשים הללו בפייסבוק.
 
אורני, תודה על פתיחת השרשור!!!
שמחה שסוף סוף ניסית את הגלידות, מחכה לשמוע איך יצאו. ואחפש את שתי הנשים הללו בפייסבוק.
הגלידות קצת מאכזבות. אולי זה קרם הקוקוס ואולי הייתי צריכה לנסות מותג אחר. בעיקרון - טעים אבל מרגיש קצת מימי מבחינת הטעם וגם
מבחינת המרקם. בדרך כלל מכינה גלידה על בסיס שומני - שמנת מתוקה חלבית או צמחית, עם תוספות שונות. לפעמים מוסיפה גם טחינה.
זה מה שעושה את הגלידה רכה יחסית. בכל פעם שמוסיפה משהו שהוא יותר על בסיס מים, למשל יוגורט אפילו קצת שמן, גלידת הקוטג' שעשתה
באזז רציני לפני כמה זמן וכו', הגלידה קצת נוקשה ולא נכנעת לכפית.
 
הגלידות קצת מאכזבות. אולי זה קרם הקוקוס ואולי הייתי צריכה לנסות מותג אחר. בעיקרון - טעים אבל מרגיש קצת מימי מבחינת הטעם וגם
מבחינת המרקם. בדרך כלל מכינה גלידה על בסיס שומני - שמנת מתוקה חלבית או צמחית, עם תוספות שונות. לפעמים מוסיפה גם טחינה.
זה מה שעושה את הגלידה רכה יחסית. בכל פעם שמוסיפה משהו שהוא יותר על בסיס מים, למשל יוגורט אפילו קצת שמן, גלידת הקוטג' שעשתה
באזז רציני לפני כמה זמן וכו', הגלידה קצת נוקשה ולא נכנעת לכפית.
מישהי שקיבלה ממני חלק מהגלידות - אהבה מאד מאד. אולי אני סתם מפונקת?
 

לאה סי

Active member
ליל שבת:
סלמון בתנור
מרק אפונה ותפוחי אדמה (חורף, קיץ- חייבים מרק...)
פשטידת בשר ותפוחי אדמה של אורני
קישואים עם פטריות
עוגת שיש, גלידה

סעודת שבת:
דג סלמון
סלט ביצים עם כבד
צלי עוף
קציצות הודו מטוגנות
קיגל איטריות במחבת
ברוקולי וכרובית בתנור
כרוב מבושל
גלידה, אבטיח ומילון

שבת שלום ומבורך|פרח|
חודש טוב|כלנית|
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ליל שבת:
סלמון בתנור
מרק אפונה ותפוחי אדמה (חורף, קיץ- חייבים מרק...)
פשטידת בשר ותפוחי אדמה של אורני
קישואים עם פטריות
עוגת שיש, גלידה

סעודת שבת:
דג סלמון
סלט ביצים עם כבד
צלי עוף
קציצות הודו מטוגנות
קיגל איטריות במחבת
ברוקולי וכרובית בתנור
כרוב מבושל
גלידה, אבטיח ומילון

שבת שלום ומבורך|פרח|
חודש טוב|כלנית|
למה קציצות הודו ולא עוף??? זה מתכון אחר?
 

michalgad

Active member
ליל שבת:
סלמון בתנור
מרק אפונה ותפוחי אדמה (חורף, קיץ- חייבים מרק...)
פשטידת בשר ותפוחי אדמה של אורני
קישואים עם פטריות
עוגת שיש, גלידה

סעודת שבת:
דג סלמון
סלט ביצים עם כבד
צלי עוף
קציצות הודו מטוגנות
קיגל איטריות במחבת
ברוקולי וכרובית בתנור
כרוב מבושל
גלידה, אבטיח ומילון

שבת שלום ומבורך|פרח|
חודש טוב|כלנית|
אשמח לשמוע איך את מכינה את הקיגל במחבת ואת מרק האפונה עם תפוחי האדמה. תודה!!
 
ליל שבת:
סלמון בתנור
מרק אפונה ותפוחי אדמה (חורף, קיץ- חייבים מרק...)
פשטידת בשר ותפוחי אדמה של אורני
קישואים עם פטריות
עוגת שיש, גלידה

סעודת שבת:
דג סלמון
סלט ביצים עם כבד
צלי עוף
קציצות הודו מטוגנות
קיגל איטריות במחבת
ברוקולי וכרובית בתנור
כרוב מבושל
גלידה, אבטיח ומילון

שבת שלום ומבורך|פרח|
חודש טוב|כלנית|
אשמח למתכון צלי עוף. תודה רבה.
 

לאה סי

Active member
אשמח למתכון צלי עוף. תודה רבה.
הכי פשוט שאפשר:
מטגנת קצת בצל קצןץ. מוסיפה את מנות העוף, כמה שיני שום קצוצות, מעט מלח ופלפל שחור.
לפעמים מוסיפה חצי עגבניה , פלפל ירוק- חתוכים גס.
לפעמים מוסיפה שנים-שלושה תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות-תלוי במספר מנות העוף. מגישה את תפוחי האדמה עם העוף. לפעמים מועכת לפירה.
 
הכי פשוט שאפשר:
מטגנת קצת בצל קצןץ. מוסיפה את מנות העוף, כמה שיני שום קצוצות, מעט מלח ופלפל שחור.
לפעמים מוסיפה חצי עגבניה , פלפל ירוק- חתוכים גס.
לפעמים מוסיפה שנים-שלושה תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות-תלוי במספר מנות העוף. מגישה את תפוחי האדמה עם העוף. לפעמים מועכת לפירה.
תודה רבה.
 

חנהפ

Active member
לשבת הזאת ארוחה משותפת אצלי עם משפחת אחי, אנחנו מתחלקים במשימות,
הרבה חשק לא היה לי אבל הג'וניורית שלי שנשארה לסופ"ש סייעה מלא.
יש לי מאותגרות צמחונית ורגישה לגלוטן אז חלקי בהכנות: אוכל קטן לפתיחה, הסיניורית על החלות - ראש חודש אלול
יהיה מרק ירקות צח עם קניידלך
רוסטביף
וירקות מוקפצים, כל השאר האורחים מביאים
 
לשבת הזאת ארוחה משותפת אצלי עם משפחת אחי, אנחנו מתחלקים במשימות,
הרבה חשק לא היה לי אבל הג'וניורית שלי שנשארה לסופ"ש סייעה מלא.
יש לי מאותגרות צמחונית ורגישה לגלוטן אז חלקי בהכנות: אוכל קטן לפתיחה, הסיניורית על החלות - ראש חודש אלול
יהיה מרק ירקות צח עם קניידלך
רוסטביף
וירקות מוקפצים, כל השאר האורחים מביאים
חזקו ואמצו חנה יקרה. לא פשוטים השבתות והחגים בפעם הראשונה לאחר אבדן דמות כה משמעותית.
 

michalgad

Active member
ואצלינו
היינו אמורים להצטרף לצהרי שבת ותכננתי תפריט קטן בהתאם . עכשיו המארחת עדכנה שבעלה עם קוביד אז צריכה לחשוב מה להוסיף ולהפשיר בהתאם
בינתיים בתכנון
מרק עדשים כתומות וירקות
קדירת עוף עם פטריות ויין לבן
תפוחי אדמה ממולאים עם בקר בנוסח פאי רועים
ברוקולי ושעועית ירוקה בתנור
עוגת שוקולד ותפוז
בבקה אוכמניות עם שוקולד
לא זוכרת מה יש בפריזר אבל נאלתר בהתאם
 

אמרלדה

Active member
ואצלינו
היינו אמורים להצטרף לצהרי שבת ותכננתי תפריט קטן בהתאם . עכשיו המארחת עדכנה שבעלה עם קוביד אז צריכה לחשוב מה להוסיף ולהפשיר בהתאם
בינתיים בתכנון
מרק עדשים כתומות וירקות
קדירת עוף עם פטריות ויין לבן
תפוחי אדמה ממולאים עם בקר בנוסח פאי רועים
ברוקולי ושעועית ירוקה בתנור
עוגת שוקולד ותפוז
בבקה אוכמניות עם שוקולד
לא זוכרת מה יש בפריזר אבל נאלתר בהתאם
מיכל, איך מכינים ברוקולי ושעועית ביחד?
 
למעלה