בשר בתוספת חילבה:

ויוי 25

Well-known member
קילו בשר כתף מספר 5 - חתוך לקוביות .

ההכנה ל-4 מנות:
לחמם במחבת 4 כפות שמן ,לאחר דקה להוסיף בצל קצוץ -גס + 3 שיני שום חצויים ל-2, לטגן 2 דקות על אש בינונית ,
ולאחר 2 דקות להוסיף את קוביות הבשר ,לאחר 2 דקות טיגון כשהופכות קוביות -הבשר לצבע אפור ,יש להפוך אותם לצד השני לעוד 2 דקות,ולהעביר לסיר בישול, ו
2 עגבניות בינוניותות חתוכות לקוביות קטנות.
3 כוסות מים
לערבב בכוס מים : 3 כפות רסק עגבניות קטן,מעט פלפל-שחור,כף חוואייג'-למרק (תבלין טבעי.)
שן שום כתושה,
כף פפריקה -מתוקה, ומעט פפריקה- חריפה,
קורט מלח.
 

ויוי 25

Well-known member
להמשיך:
מבשלים את הבשר עם כל המצרכים שבמתכון עד שמתרכך(שעה וחצי עד שעתיים וחצי
(אורך זמן הבישול תלוי בגיל הבקר).

להכנת החילבה:
מערבבים בקערה 2 כוסות מים עם 2 כפות חילבה טחונה,שיש להשיג בחנות תבלינים וגם בבתי -הטבע.
משרים את החילבההטחונה -3 שעות כשזה מונח במקרר).
לאחר 3 שעות שופכים את המים המיותרים מקערת החילבה, שנעשתה מוצקה בינתיים,
ומעבירים ללא המים למעבד- המזון ,סוחטים פנימה לימון , 4 שיני שום כתושות וחצי כפית מלח ,
יוצקים בהדרגה 1/3 כוס מים בכל פעם ,תוך כדי העירבול,ועוד 1/3 כוס עד שמתקבל מרקם מעט סמיך,
ולא דליל ,אם עדיין סמיך מוסיפים עוד מים ומערבלים כמה דקות עד שמקבלים מרקם מוקצף .
זו החילבה הבסיסית .
אפשר להוסיף פטרוזיליה -קצוצה ,1/2 כפית פלפל שחור, מעט תבלין הל.
כף אחת סחוג למי שרוצה חריף.
 
למעלה