גיחה ראשונה

צפוני

New member
גיחה ראשונה

שלום רב לכם, לצערי - ובאופן טבעי, הגיעה העת בה אני ואחיותי צריכים לטפל בזוג הורינו, שניהם בני 80 ומעלה. מצבה של אימי מצריך השגחה קבועה וכבר התחלנו תהליכים עם הביטוח הלאומי (קצבת סיעוד) ועם משרד התמ"ס לצורך קבלת אישור העסקה לעובד זר. היות ושני התהליכים לוקחים זמן ואין שום ודאות כי תאושר בקשתנו להעסקת עובד זר וכנראה לא נקבל ניקוד גבוה (מעל 4.5 נקודות) בביטוח לאומי אנו זקוקים לעובדת שתשהה עם הורי במשך רוב שעות היום. מהיכן מתחילים? הורי גרים בכפר-סבא. בנוסף, אשמח מאוד לקבל המלצה על מרפאת שיניים באזור המתמחה בהתקנה\תיקון תותבות לאנשים בגילם. תודה רבה מאוד מראש לעונים!
 

masorti

New member
השאלה לדעתי...

היא בראש ובראשונה כסף. אם יש לכם מספיק משאבים כלכליים ונכונות לנצלם למטרה זו, אני מניח שלא תהיה בעיה להשיג עובדת ישראלית שתשהה עם הוריכם מרבית שעות היום (מהתיאור שלך אני מבין שאין צורך בעובדת בלילה). יש חברות סיעוד רבות שישמחו לארגן לכם עובדת כזו תמורת העמלה המקובלת. הבעיה היא כמובן שמדובר על הוצאה של כ- 10,000 ש"ח לחודש בניכוי מה שתקבלו מהביטוח הלאומי. (תחשיב פשוט: 12 שעות/יום כפול 25 יום/חודש כפול 35 ש"ח/שעה = 10,500 ש"ח בחודש) אני מקווה שבסופו של ענין כן תצליחו להשיג אישור להעסקת עובדת זרה. מבחינה כלכלית זה עולם אחר לגמרי. כמובן יש גם כל מיני פטנטים להעסקת עובד בצורה לא מדווחת. אלא שזה כמובן בלתי חוקי. נ.ב. שים לב שבמידה ויש ודאות קרובה שכן תשיג אישור העסקת עובד זר, די מקובל להעסיק את העובד כבר בתקופת הביניים בה הניירות בצנרת. אמנם זה לא בדיוק חוקי (העובד נמצא על אשרת תייר זמנית, ולך אין אישור העסקה), אבל משרד הפנים ומשטרת ההגירה מעלימים עין ומביטים הצידה אם ברור להם שמדובר בעובד שאו-טו-טו מעמדו בארץ יוסדר ושיש מעביד ישראלי שלוקח עליו אחריות.
 

צפוני

New member
תודה רבה מאוד מאוד !!!

בינתיים, היום חברת סיעוד הפנתה אלינו עובדת ישראלית שמצאה חן בעיני הורי, היא דורשת 30 ש"ח לשעה ואנו רוצים להעסיק אותה כ- 8 שעות ביום - מפוצל והיא הסכימה - גרה באזור. שאלותיי עכשיו.... האם זה מחיר לשעה הוגן? (30 ש"ח), אני מניח שכן.... אילו הוצאות נוספות צפויות לנו? ביטוחים? האם לכשיגיע אשור ביטוח לאומי לקצבת סיעוד יהיה ניתן להשתמש בה לתשלום חלקי לעובדת? - איך זה מבוצע בפועל? האם אנו אמורים לשלם לעובדת ישירות או דרך חברת הסיעוד? מה עדיף? היכן ניתן למצא רשימת זכויות של עובדת סיעוד (ישראלית) במקרה שלנו) ושוב תודה רבה מאוד מראש!!!
 

masorti

New member
תשובה...

ראשית, 30 ש"ח לשעה נשמע לי הוגן. לא ממש ברור לי מהו ההסדר. בד"כ חברות שולחות עובדת ישראלית שנחשבת לעובדת של החברה, ואז החברה גובה ממך שכר לפי שעה (בסביבות 35-40 ש"ח לשעת עבודה) כולל הכול. החברה אחראית על הביטוחים ושאר ירקות (היא המעסיק של העובדת מבחינת החוק, לפחות באותן שעות שרשומות בחוזה ההעסקה שלך עם החברה), והיא מעבירה לעובדת את המשכורת בניכוי עמלה. לעובדת יישאר פחות מ- 20 ש"ח לשעה. (התחשיב הוא כזה שבסוף העובדת תקבל פחות או יותר שכר מינימום) יש כמובן אופציה שתעסיק את העובדת בצורה פרטית. במקרה כזה החברה משמשת רק כמתווך חד פעמי (כמו תיווך דירות), ואתה משלם עמלה חד פעמית וזהו. מאותו רגע אתה המעסיק של העובדת בדומה לנוהל של העסקת עוזרת בית, כולל ענין הביטוחים. לעובדת יש כמובן אינטרס לעבוד אצלך בצורה פרטית כי אז כמעט כל מה שאתה משלם יילך לכיסה ולא יילקח ע"י חברת סיעוד כעמלה. כמובן שבהעסקה פרטית אתה משלם לעובדת ישירות. מהתיאור שלך לא ברור לי על מה מדובר. בכל מקרה, בסופו של ענין אני מעריך שהעלות לך צריכה להיות בסביבות 35-40 ש"ח לשעה. לגבי ביטוח לאומי... בהחלט תוכל להשתמש בכסף של קצבת סיעוד למימון תשלום חלקי לעובדת. סביר שזה ייעשה דרך חברת סיעוד. אני לא רוצה להרחיב כדי לא להטעות אותך. יש באינטרנט אתרים עם סיכום זכויות עובדים. עובדת סיעודית היא עובדת בדיוק כמו כל עובד אחר, כולל כל הזכויות הסוציאליות. (אם מדובר בעובדת שרשומה בחברה ואתה רק על תקן לקוח, באחריות החברה לדאוג לזכויות העובדת.)
 

צפוני

New member
עדכון + שאלה נוספת, ברשותכם....

בשעה טובה ומאושרת השגנו מטפלת שכבר עובדת עם הורי. סיכמנו על 30 ש"ח לשעה עבור טיפול באימי וכעת לאחר שבוע המטפלת דורשת תוספת כיוון שהיא מטפלת גם באבי. הטיפול באבי פשוט יותר, היא לא צריכה לקלח אותו, להובילו לשירותים, אך כן מגישה לו אוכל ושוטפת כלים ומנקה שירותים של שניהם. מה לדעתכם נראה סביר כתוספת? ושאלה נוספת,\ הגשנו בקשה לגמלת סיעוד מהביטוח הלאומי עבור אמי. כעת שוקלים להגיש גם עבור אבי שבסך הכל הוא זקוק לעזרה. האם בשיקוליי הביטוח הלאומי קיים גובה הכנסתו של אבי ? (פנסיה, גמלת זיקנה) תודה מראש!
 
למעלה