גיליתי מלא שמנת חמוצה במקרר. יש לכן עוגה מומלצת עם שמנת חמוצה?

michalgad1

New member
גיליתי מלא שמנת חמוצה במקרר. יש לכן עוגה מומלצת עם שמנת חמוצה?

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
העוגה המושלמת ליד הקפה/קרין גורן

העוגה המושלמת ליד הקפה/קרין גורן

עוגה טעימה טעימה! למי שאוהב עוגות בחושות--שימו לב לזאת, בבקשה.

מצרכים:

לעוגה:
200 גר' חמאה רכה (+ חמאה רכה לשימון התבנית בנדיבות)
11/2 כוסות (300 גר') סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
3 כוסות (420 גר') קמח רגיל
1 כף אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
½ כפית מלח
21/2 גביעים (500 מ"ל) שמנת חמוצה

למלית:
¾ כוס דחוסה (180 גר') סוכר חום כהה
1 כף קינמון
1 כף קקאו
1 כוס (100 גר') אגוזי מלך קצוצים

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
להכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. משמנים תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ בנדיבות רבה בחמאה רכה.
3. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מנפים יחד קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח).

מכינים את המלית:
5. מערבבים יחד את כל חומרי המלית ומניחים בצד.

מרכיבים ואופים:
6. יוצקים רבע מתערובת העוגה לתבנית משומנת בנדיבות בחמאה. מפזרים מעל שליש מכמות המלית. ממשיכים ליצור שכבות של בצק ומלית, לקבלת 4 שכבות בצק וביניהן 3 שכבות מלית.
7. אופים כ55 דקות, עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים), והעוגה קפיצית למגע וריחנית. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת השזיפים הטובה מכולן, אהרוני

עוגת השזיפים הטובה מכולן, אהרוני, "אהרוני פותח שולחן"


חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
3 ביצים
1 ושלושת רבעי כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול
1חבילה (350 גרם) קמח תופח
חמאה וסוכר לתבנית

אופן ההכנה:
+ מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה.
+ מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצב ביותר, את הקמח.
+ משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים או עם אוכמניות טריות.
 
למעלה