גרונות הודו

חMודי

New member
גרונות הודו

האם אתם באמת עושים את מלאכת שטיפת הגרונות טרם המרק, מה שסבא וסבתא תמיד אוהבים ומאבדים טעם של הגרון...
המטבחים האירופיים לא נוטים ל"כבס" את החלקים טרם, אבל בבית פולני- אם אתה לא תעשה את זה, אוי ואבוי.
אני שונא שמכבסים טעמים של בשר במים כי הטעם הטעים של הגרון הוא לפני כביסתו. יש לי חולקים בנושא?
 

raya

Well-known member
ממש לא.. מכניסה את הגרונות כמו שהם
לסיר יחד עם יתר מרכיבי המרק.
בסיר לחץ - חצי שעה ויש מרק.
רעיה
 

חMודי

New member
עוד אחת לא עושה את זה,

הטעמים הכי טובים זה כשהוא חי ולא עובר בישול ראשוני כמו סבתות פולניות.
 

RamiSun

New member
אתה באמת מרגיש ירידה בטעם אחרי כיבוס ראשוני?

בוא הנה אתה בעל חוש טעם מאוד מאוד רגיש.
&nbsp
אני תמיד מעביר רתיחה אחת לפני,
אבל לפעמים קורה ששוכח,
לא חשתי הבדל בטעם.
 

raya

Well-known member
OK, שוכח לפעמים אז........
בשביל מה "לקלקל" את המרק ולהרתיח, לשפוך את המים ולהכין את המרק?
שבת שלום!
רעיה
 

RamiSun

New member
הרגלים רעים כנראה , אבל כבר פסיכולוגית .

ככה אמא שלי עושה
ככה סבתא שלי עשתה
ככה אמא של סבתא שלי עשתה
וכו וכו וכו......
&nbsp
תחושה אשלייתית של יותר ניקיון.
&nbsp
&nbsp
 

prizman

New member
נקי מטעמים


 
אתה לא חייב אם לא בא לך. אני תמיד מרתיחה

אצלי לא נכנס עוף/בשר ללא הרתחה ואח"כ נקיון מכל העור והשומן.
אני לא מרגישה שום הבדל בטעם (אבל ייתכן וזה הרגל של שנים רבות)
אני עושה זאת מטעמי נקיון.
מה שכן ממליצה לך, אם אתה לא מרתיח לפני.
אחרי שאתה מרתיח, את המרק תקרר במקרר ותנקה
אחר כך את השומן שצף למעלה. זה קצת יותר בריא. בתאבון
 

פוקסי99

New member
מרק גרונות הודו

אצלנו מבשלים מהגרונות מרק בדיוק כמו מרק עוף רק מוסיפים גרונות במקום חלקי עוף,

2 בצלים
ראש סלרי
/שורש פטרוזיליה
2 בצלים שלמים
3 ראשי סלרי חתוכים לרבעים
3 קישואים חתוכים לפרוסות
2 גזרים חתוכים לפרוסות
10 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף
כפית מלח(מכוון שאבקת המרק מלוחה לאחר כ1/4 שעת בישול טועמים ומוסיםים עם צריך)
כפית פלפל שחור
3 גרונות הודו חתוכים לגלילים של כ5 ס"מ(לבקש מהקצב שיחתוך עבורכם)
מי שאוהב גוון מזרחי להוסיף 2 כפיות חוויג' למרק
מי שלא אוהב את החוויג' אבל אוהב חריף להוסיף בתחילת הבישול פלפל ירוק חריף 1/4 כפית כורכום 2 כפיות כמון
שמים את גרונות ההודו בסיר לחץ יחד עם אבקת מרק עוף ומבשלים כ20 דקות נותנים לסיר להפיל לחץ פותחים את הסיר מוסיפים את כל שאר המרכיבים מבשלים ללא מכסה עד שהבשר נפרד בקלות מעצמות הגרון
בתמונה מרק גרונות הודו

 

פוקסי99

New member
סליחה זאת התמונה הנכונה

התמונה הקודמת הייתה של מרק גרונות הודו לקוסקוס

 
למעלה