גשם גשם משמיים

אבח"י

Well-known member
ובניגוד לשנים קודמות, לאחר שהרחיבו את יכולת הקיבול של צינורות הניקוז, שוב הרחוב שלנו מוצף. כל פתחי הניקוז מלאו במים ולא יכילו, ליד ה"סופר" בור ביוב מבעבע כסיר על אש.
אבל
בעצם רציתי לספר על שדרוג כלשהו של תבשיל הבמייה.
אי אוהב במיה מאוד. את הקטנה, לא הארוכה והיבשה שנקראת במחוזותינו - במיה תאילנדית.
החלטתי לצרף, עלי תרד, גבעולי סלרי [אין להשיג רק עלים, אבל גם ה"רגיל" טעים וכרוב.
שום, פניני שום [ מכירים? הם נמכרים בסלסלות קטנות וצריך לא להתבלבל עם השאלוט], בצל גדול חתוך חצי דק לצורך יצירת הטעם וחצי השני חתוך גס.
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, מונוסודיום-גלוטמט, וזה הכל. שעה גג על אש קטנה.
 

Zadig

Well-known member
ובניגוד לשנים קודמות, לאחר שהרחיבו את יכולת הקיבול של צינורות הניקוז, שוב הרחוב שלנו מוצף. כל פתחי הניקוז מלאו במים ולא יכילו, ליד ה"סופר" בור ביוב מבעבע כסיר על אש.
אבל
בעצם רציתי לספר על שדרוג כלשהו של תבשיל הבמייה.
אי אוהב במיה מאוד. את הקטנה, לא הארוכה והיבשה שנקראת במחוזותינו - במיה תאילנדית.
החלטתי לצרף, עלי תרד, גבעולי סלרי [אין להשיג רק עלים, אבל גם ה"רגיל" טעים וכרוב.
שום, פניני שום [ מכירים? הם נמכרים בסלסלות קטנות וצריך לא להתבלבל עם השאלוט], בצל גדול חתוך חצי דק לצורך יצירת הטעם וחצי השני חתוך גס.
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, מונוסודיום-גלוטמט, וזה הכל. שעה גג על אש קטנה.
במיה עידנים לא אכלתי. פעם נהגתי לאוכל בשוק הכרמל עם אורז לבן, ופלפלים ירוקים טריים ארוכים שחתוכים לרצועות + תה עם נענע
 

סופהו 1

Well-known member
ובניגוד לשנים קודמות, לאחר שהרחיבו את יכולת הקיבול של צינורות הניקוז, שוב הרחוב שלנו מוצף. כל פתחי הניקוז מלאו במים ולא יכילו, ליד ה"סופר" בור ביוב מבעבע כסיר על אש.
אבל
בעצם רציתי לספר על שדרוג כלשהו של תבשיל הבמייה.
אי אוהב במיה מאוד. את הקטנה, לא הארוכה והיבשה שנקראת במחוזותינו - במיה תאילנדית.
החלטתי לצרף, עלי תרד, גבעולי סלרי [אין להשיג רק עלים, אבל גם ה"רגיל" טעים וכרוב.
שום, פניני שום [ מכירים? הם נמכרים בסלסלות קטנות וצריך לא להתבלבל עם השאלוט], בצל גדול חתוך חצי דק לצורך יצירת הטעם וחצי השני חתוך גס.
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, מונוסודיום-גלוטמט, וזה הכל. שעה גג על אש קטנה.
גשם גשם משמיים..
את הניקוז שיפרו אבל מה עם החשמל?
חצי גוש דן בחשיכה.
שעתיים.
ולי היו תכניות להכין מרק:confused:
אבוד
 

קלייטון.ש

Well-known member
במייה זה לא זה עם הריר? שגם כשאין במקרה ריר, אתה זוכר את הפעמים שראית את זה עם ריר, ואם היה לך, במקרה, תאבון, כבר אין.
 

סופהו 1

Well-known member
במייה זה לא זה עם הריר? שגם כשאין במקרה ריר, אתה זוכר את הפעמים שראית את זה עם ריר, ואם היה לך, במקרה, תאבון, כבר אין.

זה כן.
אם אני כבר קונה במיה, כי יהיה מי שיאכל, אני קונה קפואה.
מגיעה נקיה וללא תופעת ריריזם.
 

Zadig

Well-known member
במייה זה לא זה עם הריר? שגם כשאין במקרה ריר, אתה זוכר את הפעמים שראית את זה עם ריר, ואם היה לך, במקרה, תאבון, כבר אין.
טיפ לעניני ריר: תשרה את הבמיה במי מלח פושרים |שפן| ונעלם הריר. אח"כ אתה יכול להקדיש את עצמך לבישול בראש שקט. 1 שעה ויש לך ארוחה |פטיש|
 

קלייטון.ש

Well-known member
1 שעה ויש לך ארוחה
שעה להשקיע בהכנת ארוחה? ועוד בשביל חתיכת ירק?
זה לא משתלם מבחינה קלורית. לירקות אין תכולה קלורית שיכולה להצדיק את האנרגיה שאני משקיע בשעה עבודה.
אלא אם הריר של הבמייה מכיל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שעה להשקיע בהכנת ארוחה? ועוד בשביל חתיכת ירק?
זה לא משתלם מבחינה קלורית. לירקות אין תכולה קלורית שיכולה להצדיק את האנרגיה שאני משקיע בשעה עבודה.
אלא אם הריר של הבמייה מכיל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.
עקרונית אתה צודק, בטח אם אנחנו בוחנים את האוכל בחישובי בוכהלטריה של קלוריות.

מעשית אני מוצא את עצמי לא פעם עומד שלושת רבעי שעה במטבח ומכין משהו מושקע לארוחת הערב שמחוסל תוך פחות מחמש דקות אבל התחושה אחרי שזה היה שווה כל דקה של הכנה.
 

אבח"י

Well-known member
שעה להשקיע בהכנת ארוחה? ועוד בשביל חתיכת ירק?
זה לא משתלם מבחינה קלורית. לירקות אין תכולה קלורית שיכולה להצדיק את האנרגיה שאני משקיע בשעה עבודה.
אלא אם הריר של הבמייה מכיל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.
אתה צודק, מהותית וגם לכאורית.
אמ-מה, עבור מי שאוהב את הבישול, כדוגמתץ השייח' שענה לך, השיקולים שלך מופרכים לגמרי.
 

mיטלמן

Well-known member
שעה להשקיע בהכנת ארוחה? ועוד בשביל חתיכת ירק?
זה לא משתלם מבחינה קלורית. לירקות אין תכולה קלורית שיכולה להצדיק את האנרגיה שאני משקיע בשעה עבודה.
אלא אם הריר של הבמייה מכיל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.
שווה,
אבל צריך לאהוב מאד במיה, נורא קל להכין ובכל מתכון מספרים לך מה לעשות כדי שלא יהיה ריר.
ומה שייך קלוריות? לא מכירה מישהי/ו שאוכלת ירקות בשביל הקלוריות.
בשביל הקלוריות אפשר לשים את השניצל בפיתה. (;
זו לא הצעת הגשה.
 

אבח"י

Well-known member
במייה זה לא זה עם הריר? שגם כשאין במקרה ריר, אתה זוכר את הפעמים שראית את זה עם ריר, ואם היה לך, במקרה, תאבון, כבר אין.
זה כי אתה ככל הנראה כלל לא יודע איך לטפל בירק הזה.
השיטה מאוד פשוטה - לא חותכים את הפיטם מהתרמיל. לאחר שטיפה וניקוי מייבשים במגבת ואז זורקים לטיגון קצרצר.\
מרגע זה אין ריר ואין כלום.
אגב במיה ארוכה, חותכים לפרוסות ומקפיצים בווק.
 
למעלה