דף המעריצים של טל, גם בן זוגה ערן יוז פצח עם

Ronit FL

New member
מנסיון (לא של טבעונית או טבעונאית) אני יודעת

שמתרגלים לטעמים.
אני חושבת שקודם כל, לפני שמתרגלים לטעמים, צריך לעבור שינוי חשיבה ואז הכל יותר קל.

את יכולה לקרוא על הזרם הזה ברשת, יש המון מידע.
אני לא טבעונאית ולא טבעונית, נחשפתי לזה דרך חברה שמאוד התחברה לזה וזה באמת עושה לה טוב.
 
אני צמחונית כבר 14 שנה..

הצלחתי רק בנסיון השלישי וזה היה ממש קל...
עבדתי בחוות סוסיםש הייתה ליד רפת ובמקום היו גם תרנגולות...
בשלב מסויים לא יכולתי לאכול אותם יותר...

אני מאוד מסכימה איתך שצריך לעבור קודם שינוי בחשיבה...

דוגמה נוספת אצלי היא הסיגריות...
עישני 10 שנים..במהלכן הצלחתי להפסיק לגמרי כמה פעמים ולפעמים לרדת לשלוש סיגריות היום או לעשן רק עם קפה/אלכוהול..
מאז שאבי זל ניפטר מסרטן הריאות והיינו בהוספיס, הפסרתי ביום אחד וזה היה ממש לא מסובך..

מחר אחפש מידע נוסף...
תודה ולילה טוב
 

Ronit FL

New member
לא אכנס לפרטים,

אבל אני מאוד מבינה על מה את מדברת וחזרתי עכשיו מהסרט THE FAULT IN OUR STARS עם שיילין וודלי, אז בכלל....

רק בריאות לכולנו!
 

הדסהש1

New member
שבוע טוב ומבורך..טוב שדורון לא שם

בקשר לטבעונות וצמחונות אני אוהבת חיות.מגדלת
חתולים.והיו לי שנים רבות כלבים שנפטרו הן מזיקנה,והן ממחלה...
זה לו סותר ...יש לי בת צמחונית שהפכה לטבעונית...
ובבית הבנות ובעלה צורכים בשר...צריך לדעת לחיות יחד...
נקווה שטל לא תחפור לדירים החדשים כמו שעדין חופרת...
 

dibablas

New member
אבל יש לזה כ"כ הרבה יתרונות בריאותיים

מהורדת לחץ דם, כולסטרול ושומנים בדם, דרך ריפוי זיהומים והצטננויות עד הורדת הסיכון לסרטן.
אז מה אם זה חריף לקיבה?אז לא אוכלים שן שום ככה בלי כלום ו/או בצל כמו תפוח, שמים את זה בסלט ובמידה נורמלית, זה גם מטבל את הסלט ומוסיף טעם.
ההמלצה היא לאכול את זה כחלק מאוכל/סלט ולא לבד בגלל העניין עם הקיבה ולא להימנע מכך.
 

Ronit FL

New member
אז זהו, לפי הרעיון של 80-10-10

צריך לצרוך פירות וירקות חיים ולא שומנים וסוכרים שנכלאים בדם וגורמים לכל הצרות שהזכרת.
בצורת התזונה הזו מצד אחד פותרים את בעיית הכולסטרול והסוכרים וכד׳ ומצד שני, כשאין את כל אלו, הגוף מקבל את כל הויטמינים הנחוצים לו דרך הפירות והירקות מכיון שאין שומנים שכולאים אותם בדם ולא נותנים להם להספג בגוף.

והסיבה לאי מאכל בצל ושום בעינה עומדת. לא אני המצאתי את זה.
באופן אישי, אם הייתי אוכלת לפי הדרך הזו, זה לא היה נגמר טוב ולא עקב חוסר בתיבול או איסור זה או אחר.
 

dibablas

New member
קודם כל זו תזונה שגוררת המון חוסרים

בהמון דברים כמו חלבונים, מלחים ועוד, אבל מעבר לכך מחלות לא נגרמות רק בגלל השומנים והסוכרים (שחלקם קיימים בפירות או בפירות מסוימים, גם אם לא כולסטרול), בפירות וירקות יש גם ריסוס כך שאין דבר שאין בו משהו מזיק.
אני מבין את הסיבה, אבל הבעיה שהתיאוריה מציגה יכולה להיפטר בקלות כפי שהצגתי.
באופן כללי אני חושב שזו שיטה לא בריאה.
 

Ronit FL

New member
גם אני חושבת כך.

אמרתי את הדברים כפי שהבנתי אותם. אני לא מתיימרת לדעת או להבין משהו מזה.
 

Ann S

New member
לא מדוייק

אין חוסרים בתזונה הזו אם מבצעים אותה לפי ההנחיות (מקפידים על מספיק עלים ירוקים למשל שמספקים מינרלים וחלבונים). אפשר לראות לפי הכרונומטר (אתר כזה שמחשב את הערכים התזונתיים בתפריט) שבתפריט סטנדרטי של 80/10/10 לא רק שאין חוסר בשום ויטמין, מינרל או חומצת אמינו אלא שבהרבה מהם מקבלים הרבה מעבר לדרוש (למעט ויטמין B12 שחסר בתזונה טבעונית באופן כללי).
מה שכתבת על בעיות כולסטרול, שומנים בדם, לחץ דם, אלו בעיות של אנשים שאוכלים תזונה מערבית (אפילו אם היא טבעונית - אם היא מאוד מעובדת) - עבור מי שחי על פירות וירקות זו הבעיה האחרונה שתיהיה לו.
לגבי סוכר - אין מה להשוות מבחינת תגובת הגוף בין סוכר מזוקק או מעובד לבין זה שנאכל כחלק מפרי שלם. מה גם שבתפריט דל שומן הסוכר נספג מהר יותר ולא נשאר ברמה גבוהה בדם.

לגבי שום ובצל - הנה ההסבר מהאתר.
לא שאני מנסה לשכנע מישהו ללכת על התזונה הזו (אני לא עושה את זה בעצמי... כרגע לפחות), רק כדי לחדד.
 

Ronit FL

New member
דבר אחד חשוב שכחו להזכיר

לגבי האיסורים בתזונה הזו וזה כמויות.

אף אחד לא שותה גלונים של חומץ, למשל.
כורכום למשל, אפשר לקנות את השורש(?) הטבעי בסופר, שום קמח אין בו.
מישהו שמבין ממני בתזונה, ערכים תזונתיים, פזיולוגיה וכן הלאה יכול לסתור לא מעט מהדברים שמוזכרים שם.

מצד שני, אני כן חושבת שלעשות קלנסניג של כמה ימים לפי הדרך הזו, יכול להיות נהדר.
ושוב אני חוזרת ואומרת, אני חושבת שזו דרך מאוד קשה ונוקשה לחיות לפיה. כל הכבוד למי שמצליח לעמוד בזה לאורך זמן ושנהיה כולנו בריאים.
 

Ann S

New member
נכון אבל,

הרעיון הכללי של התזונה הזו הוא שהגוף משגשג בריאותית כשהוא צורך את המזונות שהכי מתאימים לו, ומה שהכי מתאים לו (שוב, לפי הגישה הזו) הוא מזונות שאפשר לאכול מהם בכמות גדולה וללא שום עיבוד.
כלומר העיקרון הוא שמה שלא תאכלי לאכול בכמות גדולה, לא טוב עבורך בכמות קטנה (גם אם הוא לא יהרוג אותך, הוא לא טוב לגוף שלך). למשל אם אני אקח אקונומיקה (זו הקצנה רק לשם הנקודה) ואדלל אותה מאוד מאוד מאוד עד לרמה שכמות קטנה ממנה לא תזיק לי ברמה המיידית... אז היא לא תזיק לי בכמות הזו (בטווח הקצר), אבל היא עדיין לא דבר בריא בשבילי.

זה העיקרון הבסיסי ואפשר להסכים איתו או שלא... אבל בפועל זה גם לא שחור ולבן ויש שבכל זאת משלבים מעט תבלינים או שן שום ועוקבים אחרי התזונה באופן כללי או שאוכלים רק חלק מהיום בצורה כזו וכו'...
 

Ronit FL

New member
הבנתי את הרעיון. הוא בעקרון מדבר

על חזרה למקורות. על התזונה הראשונית שלנו כבני אדם.
גם הנימוקים הרגשיים פונים לשם.
מה שלא אהבתי בגישה הזו שמבטלים אכילה רגשית אבל הצידוקים מכוונים בדיוק לשם.
 
למעלה