האם למישהו יש מתכון לכבישת זיתים שחורים?

rayaza

New member
זיתים

חיפוש בפורום זה לא מניב תוצאות שיענו על שאלתך. אני ממליצה להכנס לפורום האוכל של אורט ולעשות שם חיפוש בנושא זיתים. היו הרבה דיונים בזמן האחרון. אם הכוונה לזיתים שחורים מצומקים, אז אנחנו שמים מלח גס על הזיתים, ואחרי כחודש מעבירים לכלי ושמים מעט שמן. כמויות אם צריך, מחר. בהצלחה רעיה
 

-אופי-

New member
הסתדרתי כבר עם הלינק...

אבל אין שם אף מתכון לזיתים שחורים. (ואני לא רוצה אותם מצומקים, כי גם ככה הם די קטנים...)
 

avat

New member
זייתים שחורים - איזה סקפטיות

מאד פשוט ומ צ ו י י ן, צריך רק לוודא מראש שהזייתים בשרניים מספיק. מערבבים בקערה כמות הולמת של זייתים עם מלח בישול - הרבה, ומעבירים למסננת גדולה, כל מס` ימים מוסיפים מלח ומערבבים. כהזיתים מספיק מצומקים לטעמך העבר אותם לצנצנות והוסף מס` חתיכות של שאטה, להשלים בשמן זית עד למעלה, אחרי שבוע זה יורד נצויין עם בירה ודברים אחרים, אגב, ניעור מעת לעת לא יזיק לערבוב טעמי הפלפל בתיאבון
 
למעלה