מתכון לסלט בטטות ועדשים
בטטה - 3 כוסות (שטופה וחתוכה לעיגולים, ללא צורך בקילוף)
עדשים שחורות - ¼ כוס
מים - ½ כוס (בתוספת קמצוץ מלח, לבישול העדשים)
בצל בינוני - 1
לימון - מ- ½ לימון (סחוט)
שמן זית - 3 כפות
סילאן - 2 כפות
בצלים ירוקים - 3 (גבעולים בלבד)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט:
העבירו את העדשים והמים לסיר ובשלו על אש קטנה עד לריכוך העדשים (כ-10 דקות).
בסיר נפרד בשלו באותה הצורה גם את פרוסות הבטטה.
חתכו את גבעולי הבצל לפרוסות דקות.
בקערה קטנה ערבבו את מיץ הלימון, שמן הזית, הסילאן ומעט מלח ופלפל.
הוסיפו את הירקות החמים לקערה עם הבצל הפרוס, וצקו את הרוטב מעל התערובת. ערבבו עם כף עץ.
אפשרו לסלט להתקרר כשהוא מכוסה ואחסנו בקופסה.
מקור:
http://www.baba-mail.co.il/recipes/recipe.aspx?recipeid=127