הי!

dannyshadow

New member
הי!

רציתי לדעת.. בגלל שמסטיקה היא דבר כולכך רחב.. האם אפשר להתנתק לתחושת הכאב למשל לכמה שעות ואז לחזור אליו מרצון? כי הרי כאב זו פעולה שמתבצעת בגוף, ואני די בטוח שאפשר הלתנתק מתחושת הכאב, ממד לא להרגיש אותה אם נדקרים למשל. האומנם?
 

danny girl

New member
דוגמא למצב של התנתקות

סיפור אמיתי, למדנו אותו בשיעור פסיכולוגיה. היתה ילדה שהיתה תלמידה טובה ממשפחה טובה, לא היו בעיות במשפחה/בעיות כלכליות. הכל היה נורמלי לחלוטין! אבל אמא שלה קצת התנקלה לה ולאט לאט לא יכלה לסבול את הכאב שהפך גם לכאב פיזי. היא התנתקה מעצמה, התנתקה מהכאב והתפתחה אצלה סכיזופרניה (פיצול אישיות). לא, אני לא אומרת לך שזה מה שיקרה לך אם תתנתק מהכאב. אני נותנת דוגמא לכך שאפשר להתנתק מהכאב ובכלל, מעצמך.
 

freearth10

New member
ואנחנו כל הזמן עושים את זה!

מהזו התעלפות אם לא התנתקות פיזית לכמה שניות. מה הם כאבי הראש?ושפעת? והפרעות קשב ובכלל כל מחלה אם לא התנתקות והרפייה ממשהו שמאוד לוחץ. וניתן לשנות כל כאב ולמי שמיומן בזה זה לוקח אפילו רק כמה דקות. השאלה אם נכון לעשות זאת, כי כל כאב בא להתריע על משהו ולברוח ממנו זה להכין לעצמנו כבר את הכאב הבא. מאיה
 

Nizzan Cohen

New member
שיעים - זרם מוסלמי.

יש להם מסורת של כניסה לטראנס, ואז הלקאה עצמית, פציעה עצמית ושאר מיני מאזוכיזם. דוגמת להעביר מוט ברזל דרך הלחי. כל זאת בלי לחוש כאב מחמת הטראנס. חפש על זה חומר.
 

Nizzan Cohen

New member
הו, אגב...

היפנוזה וכניסה לטראנס שימשו במשך המון שנים להקלה על כאב. בחברה השיבטית באפריקה, ישנו שימוש בריקוד ובתיפוף וריקוד לשם כניסה לטראנס. הרופאים השאמניים במקום מבצאים ניתוחים במצב זה - שוב, ללא כאב.
 

Nizzan Cohen

New member
ובעצם כשאני חושב על זה...

ממש השבוע קראתי חומר בנושא טיפול בכאב. וואלה. הינה זה. אני אצטט לך קצת חומר מפה על נושא הכאב. "האיגוד הבינלאומי לחקר הכאב מגדיר כאב כ"חוויה (או היתנסות) תחושתית וריגשית הכרוכה בנזק ממשי או פוטנציאלי לרקמה, או המתואר במונחי נזק כזה." חשוב לציין כי ארבעה ממרכיבי הגדרה זאת הם פסיכולוגיים : הכאב כחוויה תחושתית, כחוויה רגשית, ככרוך או קשור לנזק פוטנציאלי לרקמה (שכן כאב פוטנציאלי מותנה בתפיסה הקוגניטיבית של האדם את המצב), והכאב כחוויה המתוארת במונחי נזק לרקמה (כלומר תיאור הכאב ככרוך בנזק לרקמה אינו הכרחי אלא תלוי בתפיסת האדם את המצב)... מלכתחילה הוגדר הכאב במונחים פזיולוגיים בלבד. כשתברר כי ההגדרה הזו אינה מספקת, נוספו רכיבים נוספים בסדר הבא : ראשית התחושתי, אח"כ הרגשי, ובעקבותיו ההתנהגותי והקוגנטיבי. כל אלה נתפסים כעת כמרכיבים אינטגרליים של הכאב." [הציטוט מתוך מאמר "הפסיכולוגיה בשירות הטיפול בכאב : גישה ושיטות" מאת פרופ' שולמית קרייטלר וד"ר מיכל מ. קרייטלר. את המאמר מצאתי בספר\חוברת "הטיפול בכאב, חידושים ועידכונים (II)" בעריכת פרופ' דייויד ניב. הוצאת "אאורורה-פרסומים רפואיים" 2004 ] כלומר - בכאב מוטיב מרכזי פסיכולוגי. ולכן - ניתן לטפל בו באופן פסיכולוגי. המשך המאמר מדבר על שיטות יישומיות להקלת הכאב בעזרת שיטות פסיכולוגיות כמו : היפנוזה, סוגסטיה ואוטו-סוגסטיה, ביופדבק, תרפיית מוסיקה, תרפיית תמיכה, פסיכותרפיה (דינמית וקוגנטיבית), תרפיית אומנות, תפילה ושיטות רוחניות- דתיות, חיות מחמד ובע"ח, שיטות דידקטיות וחינוכיות ועוד כל מני. אני חושב שחלק מהדברים אכן משותפים לתחום המיסטיקה ולתחום זה - דוגמת המוסיקה, התפילה וההיפנוזה. מעניין
 

Nizzan Cohen

New member
רשמתי...

מאמר "הפסיכולוגיה בשירות הטיפול בכאב : גישה ושיטות" מאת פרופ' שולמית קרייטלר וד"ר מיכל מ. קרייטלר. את המאמר מצאתי בספר\חוברת "הטיפול בכאב, חידושים ועידכונים (II)" בעריכת פרופ' דייויד ניב. הוצאת "אאורורה-פרסומים רפואיים" 2004 המממ.... אתה מבין... - אבא רופא. חפש אולי בספריה רפואית.
 

dannyshadow

New member
אמממ

אולי יש נושא כזה באינטרנט . חיפשתי בסיפריה ולא מצאתי.. מה שאני מחפש זה דרך להכנס לטראנקס ממושך שבו אתה לא מרגיש כאב, ולצאת ממנו מתי שאני ארצה.
 
למעלה