הכנתי סילבש גומבוץ´

הכנתי סילבש גומבוץ´../images/Emo3.gif

הטעםיצא מעולה...ההכנה היתה ארוכה (עד כדי כך שיש לי כאבי גב!!) אבל הרבה מהם התפרקו לי תוך כדי בישול...הם יצאו מאוד מאוד רכים.אחרי שפיזרתי עליהם פירורי לחם הם היו הרבה יותר מוצקים...הצלחתי לאחד את אלו שהתפרקו לי...אל תשאלו אותי איך פשוט ניסיתי הכל!!!!
 

טומי*

New member
כנראה שלא "עבדת" לפי הספר..../images/Emo9.gif

כי אין סיבה שהם יתפרקו. העיקר שבסופו של דבר הצליח
 
הלכתי לפי ההוראות

של הספר והכל היה פשוט טוב ויפה ובוווםםם התפרקו אבל למרות הכל איחדתי אותם מחדש והטעם היה גדול
 

גלי®

New member
לעניות דעתי , ולפי המתכון שבידי ,אם

הם רכים מידי , יש להוסיף סולת ... אם הם קשים מידי - חלמונים ...
 

וינונה

New member
מאיפה המתכון?

על פי המתכון שנתתי כאן - לא צריך להתפרק. נכון, צריך קצת מיומנות. אין להוסיף סולת ו/או ביצה כי אז המרקם משתנה. וסולת זה בכלל מהטורוש גומבוץ
 

גלי®

New member
יש לי איזשהו מתכון , לטורוש גומבוץ

(עוד לא ניסיתי אותו) כך שאם יש תלונות , לא אלי ... 1 חבילה גבינת "טוב טעם" 1 ביצה 1 כף סוכר 2 כפות סולת 2 כפות קמח מערבבים הכל ומכניסים למקרר ל- 15 דקות לפחות. מרתיחים מים בסיר. בכף או כפית לוקחים מהתערובת ומכניסים לסיר. מבשלים 7 דקות. מטגנים קצת במחבת עם חמאה/שמן + פירורי לחם + סוכר (שניים אחרונים לפי הטעם)עד שהציפוי מתקשה מעט.
 

גלי®

New member
הנה , זה המתכון ששמור אצלי :

ק"ג תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים ומעוכים 200 גרם סולת 50 גרם חמאה ביצה אחת שלמה + 2 חלמונים פרי מועדף, מגורען כפית קינמון לבצק + קינמון לקישוט ופיזור מעל הגומבוץ המוכן אבקת סוכר לקישוט פרורי לחם 100 גרם חמאה הכנה: את מחית תפוחי האדמה מערבבים עם הסולת, הקינמון, 50 גרם חמאה רכה,וביצים ולשים עד שמתקבל בצק. מניחים את הבצק לנוח. כשעה לפחות. מרדדים את הבצק וחותכים ריבועים בגודל הרצוי. (תלוי בגודל הפרי בו משתמשים, כמילוי). מניחים את הפרי על הבצק וסוגרים את ריבועי הבצק הממולאים לצורת כדור. (אפשר למרוח קצת ביצה ולהדק). בסיר גדול מרתיחים מים עם טיפונת מלח ומבשלים את הגומבוצים, עד שיצופו. במחבת מזהיבים את פרורי הלחם בחמאה. מוסיפים את הגומבוצים, שיספגו מטעם החמאה. מוציאים לצלחת, מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים. הערה: אם הבצק יוצא רך מדי (תפוחי אדמה אמריקאיים, מסוגים שונים, המכילים אחוזי עמילן שונים) יש להוסיף סולת. אם הבצק יוצא קשה מדי, יש להוסיף חלמונים. וזה המקור שלו , על מנת לא לסבך כאן אף אחד עם זכויות יוצרים ... YNET
 
למעלה