המלצה חמה למאפה דל-בפחמימות,ללא קמח:

ויוי 25

Well-known member
מתכון לסוג של לחמניות עגולות ומהירות הכנה.
(הכמות במתכון ל- 5 יחידות ,אפשר להכפיל את הכמויות
אם רוצים לקבל כמות כפולה.)
זמן ההכנה כ- 5 דקות ,ומכניסים לתנור.

1. להכין מראש תבנית -שקעים רצוי מסיליקון ,כך יהיה קל לשחרר את המאפה.
2. לחמם מראש תנור -אפיה ל-180 מעלות חום .

ההכנה:
לערבב בקערה את המצרכים הבאים:
2 ביצים
3 כפות ממרח -שקדים. (לבדוק שעל התווית רשום : "ללא חומר משמר, וללא סוכר.)
קורט מלח ,קורט פלפל-שחור.
כף גרעיני -חמניה
כף גרעיני- דלעת קלופים, (או כף אגוזים קצוצים.)
1/2 כפית חומץ -רגיל.
מערבבים היטב בכף לתערובת אחידה וחלקה,
ומוסיפים לקערה :
1/4 כפית אבקת -אפייה
1/4 כפית אבקת סודה-לשתייה ומערבבים .

יוצקים את התערובת המעט דלילה לתבנית -שקעים מסיליקון.
(אפשר לפזר עליהם מעט שומשום.)
האפייה:
אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות חום ,במשך 15 -17 דקות ,
עד להזהבה יפה,והופכים לצד השני לעוד כ- 10 דקות , עד שמזהיב,
מוציאים לצינון.
לאחר צינון קל ניתן למרוח כל ממרח שאוהבים,
כמו: גבינה-צהובה, פרוסות מלפפון טרי , וטבעות זיתים.
(אפשר למרוח גבינה מלוחה גמבה, פרוסת עגבניה או כול שילוב אחר.)
תכינו ותהנו מטעם של מאפה דל -פחמימות חמים וטעים .

ערב נעים ,
ושבוע טוב .
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה