המלצה לפסיכוגריאטר

אורית666

New member
המלצה לפסיכוגריאטר

שלום, אני מצטרפת חדשה לפורום ולתחום. סוף סוף הצלחנו לשכנע את אמי שחייה לבד מאז אבי נפטר לעבור לדיור מוגן וחשבנו שבזה נגמר העניין. אלא שוועדת הקבלה איבחנה בעיות מנטליות והפנתה אותנו לפסיכוגריטאר לאיבחון והוא קבע MCI. עכשיו כל המעבר לדיור מוגן מוטל בספק וחוסר הוודאות מתסכל. הייתי רוצה שאמי תעבור אבחון מעמיק וכן תקבל הצעת טיפול ממומחה בתחום. אשמח מאוד לקבל המלצות לרופא באיזור ת"א או ירושלים. תודה רבה
 

גנגי

New member
אין לי המלצה ספציפית,

אבל כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה, אולי הוא מכיר מישהו ויכול להמליץ. ואולי יש כאן מישהו מבין הגולשים שיוכל לעזור.
 
למה המעבר לדיור מוגן בספק?

Mild Cognitive Impairment הוא אפילו צפוי בתהליך הזיקנה. כולה mild. למה לעצור את התהליך? אבחון וטיפול אפשר לעשות גם כשנמצאים בדיור מוגן, לא? (או שפספסתי משהו?)
 

גנגי

New member
פספסת, כן.

בדיורמוגנים יש ועדות קבלה, שמורכבות בד"כ מדיירי המקום + העובדת הסוציאלית (או בלעדיה). אם הדיירים לא רוצים מישהו על בסיס כזה או אחר, או מעמידים כתנאי תוצאות של בדיקה מסוימת - אז אין ברירה אלא להיכנע לדרישות שלהם. הנהלת המקום לא יכולה לקבל אדם שלא עבר את ועדת הקבלה. זה מעוגן בחוזה. ובקרוב מאוד (אולי אפילו היום? לכבוד זה?) אני מתכוונת לפרסם מאמר בנושא הזה בדיוק. כשיתפרסם אביא קישור אליו, אולי זה יסביר כמה דברים.
 
טוב

באמת אני יותר "ממסדית" ולא רואה איך מתנהל דיור מוגן. לפני שאני ממליצה על פסיכוגריאטר אגיד כמה מילים על MCI. בעוד ש-MCI יכול להשפיע על כל מיני אספקטים בקוגניציה - אספקטים כמו שפה, קשב, היכולת לטעון טיעונים לוגיים ולהסביר, שיפוט, קריאה וכתיבה - רוב המחקרים התמקדו בהשפעתו על הזיכרון. בגדול ניתן לחלק MCI לשני סוגים: אמנסטי ולא אמנסטי. הזן האמנסטי משפיע בעיקר על הזיכרון בעוד הזן הלא אמנסטי לא משפיע מי יודע מה על הזיכרון. יתר האספקטים שמניתי יכולים להופיע בשני הסוגים גם יחד. לזן האמנסטי יש קשר מובהק (מחקרית, סטטיסיטית) להתפתחותה של דמנציה מסוג אלצהיימר בעוד שהזן הלא אמנסטי יכול להיות קשור לתהליך דמנטי אחר, לא אלצהיימר - אבל יכול גם להיות לא קשור לכלום. כלומר יש אנשים רבים עם MCI לא אמנסטי שלא פיתחו שום תהליך דמנטי וחלקם אפילו השתפר עם טיפול. יש היום תרופות בשוק שעוצרות תהליכים דמנטיים (Ebixa למשל) וגם תרגול קוגניטיבי בבית, כזה ששומר על הכושר מאוד מאוד עוזר. ועכשיו להמלצות: יש ברמת חן (קופ"ח כללית) את דר' אלק יופה, אדם נעים הליכות ופסיכוגריאטר מנוסה שאפשר להגיע אליו דרך הקופה או באופן פרטי אם האמא לא שייכת לקופ"ח כללית. בהצלחה!!
 

אורית666

New member
תודה רבה

תודה על כל האינפורמציה - אני ממש אבודה בתחום אז כל זה מאוד עוזר. ועדת הקבלה היתה מורכבת רק מרופא ועובדת סוציאלית והם חשבו שאולי אמא לא מתאימה לדיור מוגן אלא למשהו יותר תומך או מוסדי. מבחינת אמא זה לחלוטין לא בא בחשבון והיא גם לא מסכימה עם האבחון ונכון לעכשיו מסרבת לקחת כל תרופה שיש לה השפעות נפשיות. ההחלטה לעזוב את הבית ולעבור לדיור מוגן היתה קשה ביותר וההליך נמשך כבר שנים. אין לי מושג מה לעשות אם לא יקבלו אותה לדיור העצמאי. כמובן שעכשיו היא עצמאית, חיה לבד ומתפקדת טוב, כולל נסיעות ביו עירוניות שבועיות לבקר את אמה ואחותה, אבל אני מבינה שיכולה להיות התדרדרות. אני חושבת שאבחון יותר מעמיק יתן לנו, המשפחה, יותר ממה שהועדה מבקשת, וזה תשובה אמיתית לגבי המצב ואולי נצליח אפילו לשכנע אותה לקבל טיפול. אפנה לרופא שהמלצת עליו (לא קיבלתי המלצות אחרות למעט אנשים אחרים בפורום שכתבו על המרפאה באיכילוב) ונמשיך. שוב תודה על הכל
 
למעלה