המלצה לפשטידת קישואים עם גבינת -שמנת שהכנתי לערב.

ויוי 25

Well-known member
מתכון לפשטידת קישואים טעימה : (זמן הכנה 10 דקות.)

המצרכים:
2 בצלים בינוניים - לחתוך לקוביות.
כף חמאה+ 4 כפות שמן לטיגון הבצלים.

5 קישואים (זן ירוק כהה –"זוקיני" שהם מכילים פחות נוזלים.)

200 גרם גבינת- שמנת.(גבינת סימפוניה ,או גבינת-נפוליון.)
100 גרם גבינה צהובה מגורדת.
גביע יוגורט אחד.
4 ביצים.
2 כפות קמח -לערבב ביחד עם ¼ כפית אבקת –אפייה.
חופן שמיר- קצוץ.
כף מלח ,רבע כפית פלפל-שחור.

ההכנה:
מחממים במחבת כף חמאה ו- 4 כפות שמן-זית, ולהוסיף- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות,
לטגן על להבה קטנה חמש דקות, (לכוון צילצול) , וכאשר הבצלים מתרככים מעבירים אותם לסיר בינוני.

לקלף קליפה מ- 5 קישואים- ולחתוך אותם לקוביות קטנות –או לחצאי עיגולים, ולהוסיפם לסיר עם הבצל,
ולבשל ביחד על אש קטנה ואחרי 5 דקות להוסיף חופן שמיר- קצוץ.
מבשלים בערך 10 דקות ולבדוק שהקישואים מתרככים, ואז להסירם מהאש למקום מאוורר ולצנן חמש דקות .

בינתיים מכינים תבנית עם ניר-אפיה ומברישים בכף שמן.

בשלב זה יש לחמם את תנור-האפייה ל-180 מעלות חום

מערבבים בקערה את המצרכים הבאים:


4 ביצים
200 גרם גבינת -שמנת .
גביע אחד יוגורט
100 גרם גבינה צהובה מגורדת.
כפית מלח ורבע כפית פלפל-שחור.
לבסוף,לערבב ביחד 2 כפות קמח ו- 1/4 כפית אבקת- אפיה,ולהוסיף לתערובת הגבינות,
ומערבבים מעט .
יוצקים מחצית מהתערובת לתוך סיר הקישואים שהצטננו בינתיים בסיר .
ומוסיפים את שאר התערובת לסיר הקישואים ושוב מערבבים מעט ,ומעבירים לתבנית- האפייה המשומנת.

זמן האפייה כחצי שעה בתנור המחומם 180 מעלות חום,
לאפות עד הזהבת הפשטידה, לאחר מכן לכבות את התנור ולהשאיר את הפשטידה בחום התנור הכבוי 20 דקות.
הפשטידה מתאימה לארוחת ערב בתוספת קערת סלט -ירקות .
 
למעלה