המלצה: תבנית כרוב ממולאת פרווה - וסלט כרוב מעולה של חנהפ

אמרלדה

Active member
שבוע טוב.
ברור שאפשר לגלגל עלי כרוב ממולאים וגם ברור שלי אין סבלנות לעשות זאת.
אז הכנתי תבנית בהשראת מתכונים שונים באינטרנט:

מצרכים - כרוב אחד גדול - השתמשתי בלבן, אפשר סגול
כוס אורז שאוהבים (השתמשתי בבסמטי. הרבה פחות סוכר. עגול ייתן תוצאה יותר מהודקת)
כוס עדשים שחורות מבושלות אל-דנטה
בצל קצוץ דק (במג'ימיקס)
חבילה גזר חתוך דק (אפשר ג'וליאנים)
ובסוף ויתרתי על הדובדבנים היבשים שרציתי להוסיף. נראה לי מיותר עם העדשים.

לחתוך מהכרוב החוצה את הגזע כמה שאפשר
להניח על צלחת ולהכניס למיקרו לעשר דקות (ואם לא הולך, תנו עוד קצת)
להוציא, לחכות שיתקרר
לחתוך יותר עמוק ולהוציא עוד גזע
להוציא עלים שלמים חלוטים
בתבנית פיירקס מלבנית משומנת בגודל סטנדרטי להניח את העלים למטה ומסביב

להדליק תנור על 200 מעלות
במחבת גדולה לטגן קלות את הבצל, להוסיף את הגזר
לטגן יחד עוד חמש דקות, להוסיף את האורז שטוף ומסונן ולטגן יחד עוד חמש דקות עד שהכל מצופה שמן
בסוף להוסיף כוס עדשים שחורות מבושלות אל-דנטה ולערבב
ולהוסיף תבלינים: מלח לכמות האורז כרגיל, פפריקות, אבקת שום,
אפשר כמון/מוסקט/כורכום או אפשר תבלין-ירק יבש שאוהבים
לערבב היטב.

לשפוך את המלית לתבנית וליישר
לכסות מלמעלה בעוד עלי כרוב חלוטים
לשפוך למעלה כ-3 כוסות מים רותחים
לכסות באופן רופף בנייר אפיה רטוב היטב
ולהכניס לתנור ב-200 מעלות לכ-45 דקות

אפשר ורצוי לפתוח אחרי 30 דקות לבדוק אם צריך להוסיף מים רותחים
וגם לטעום את האורז, כי כל תנור מתנהג אחרת. אחרי טעימה שבה האורז
כבר היה מבושל, כמובן, הוספתי עוד 15 דקות כדי ליצור תחושת "חמין".
פשוט לקפל עלה כרוב אחד ולבדוק מתחתיו
העלים נשרפים בקצוות, וזה נהדר. קצה אחד שרוף מידי הורדתי.
ואחרי הטעימה הרטבתי שוב את הנייר. סה"כ 45 דקות.

אפשר להתחיל את התבשיל עם בשר טחון ולפורר ולטגן אותו כמו לבולונז, אבל אני
רציתי אותו לטבעונים. וטיגנתי כמות משולשת מהמלית, ואת ה-2/3 הנותרים
שמתי בתבנית גדולה כמצע לפרגיות כנ"ל, עם נייר אפיה רטוב 45 דקות
(מתכון של רון יוחננוב)

מהכרוב החלוט נשאר כדור בגודל קצת יותר גדול מטניס
חתכתי אותו והכנסתי למג'ימיקס עם חצי בצל סגול קטן וחצי חב' שמיר
אח"כ הוספתי לו רצועות חסה פריכה ורבעי מלפפונים פרוסים דק
בהשראת סלט הכרוב הלבן עם המלפפונים (והתירס) של חנהפ.
ויתרתי על התירס. יצא מרענן וטעים מאוד.
חנוכה שמח.
 
נערך לאחרונה ב:

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שבוע טוב.
ברור שאפשר לגלגל עלי כרוב ממולאים וגם ברור שלי אין סבלנות לעשות זאת.
אז הכנתי תבנית בהשראת מתכונים שונים באינטרנט:

מצרכים - כרוב אחד גדול - השתמשתי בלבן, אפשר סגול
כוס אורז שאוהבים (השתמשתי בבסמטי. הרבה פחות סוכר. עגול ייתן תוצאה יותר מהודקת)
כוס עדשים שחורות מבושלות אל-דנטה
בצל קצוץ דק (במג'ימיקס)
חבילה גזר חתוך דק (אפשר ג'וליאנים)
ובסוף ויתרתי על הדובדבנים היבשים שרציתי להוסיף. נראה לי מיותר עם העדשים.

לחתוך מהכרוב החוצה את הגזע כמה שאפשר
להניח על צלחת ולהכניס למיקרו לעשר דקות (ואם לא הולך, תנו עוד קצת)
להוציא, לחכות שיתקרר
לחתוך יותר עמוק ולהוציא עוד גזע
להוציא עלים שלמים חלוטים
בתבנית פיירקס מלבנית משומנת בגודל סטנדרטי להניח את העלים למטה ומסביב

להדליק תנור על 200 מעלות
במחבת גדולה לטגן קלות את הבצל, להוסיף את הגזר
לטגן יחד עוד חמש דקות, להוסיף את האורז שטוף ומסונן ולטגן יחד עוד חמש דקות עד שהכל מצופה שמן
בסוף להוסיף כוס עדשים שחורות מבושלות אל-דנטה ולערבב
ולהוסיף תבלינים: מלח לכמות האורז כרגיל, פפריקות, אבקת שום,
אפשר כמון/מוסקט/כורכום או אפשר תבלין-ירק יבש שאוהבים
לערבב היטב.

לשפוך את המלית לתבנית וליישר
לכסות מלמעלה בעוד עלי כרוב חלוטים
לשפוך למעלה כ-3 כוסות מים רותחים
לכסות באופן רופף בנייר אפיה רטוב היטב
ולהכניס לתנור ב-200 מעלות לכ-45 דקות

אפשר ורצוי לפתוח אחרי 30 דקות לבדוק אם צריך להוסיף מים רותחים
וגם לטעום את האורז, כי כל תנור מתנהג אחרת. אחרי טעימה שבה האורז
כבר היה מבושל, כמובן, הוספתי עוד 15 דקות כדי ליצור תחושת "חמין".
פשוט לקפל עלה כרוב אחד ולבדוק מתחתיו
העלים נשרפים בקצוות, וזה נהדר. קצה אחד שרוף מידי הורדתי.
ואחרי הטעימה הרטבתי שוב את הנייר. סה"כ 45 דקות.

אפשר להתחיל את התבשיל עם בשר טחון ולפורר ולטגן אותו כמו לבולונז, אבל אני
רציתי אותו לטבעונים. וטיגנתי כמות משולשת מהמלית, ואת ה-2/3 הנותרים
שמתי בתבנית גדולה כמצע לפרגיות כנ"ל, עם נייר אפיה רטוב 45 דקות
(מתכון של רון יוחננוב)

מהכרוב החלוט נשאר כדור בגודל קצת יותר גדול מטניס
חתכתי אותו והכנסתי למג'ימיקס עם חצי בצל סגול קטן וחצי חב' שמיר
אח"כ הוספתי לו רצועות חסה פריכה ורבעי מלפפונים פרוסים דק
בהשראת סלט הכרוב הלבן עם המלפפונים (והתירס) של חנהפ.
ויתרתי על התירס. יצא מרענן וטעים מאוד.
חנוכה שמח.
וואי, אמרלדה, הכרוב הטבעוני בתנור נראה מעולה!
 

אמרלדה

Active member
וואי, אמרלדה, הכרוב הטבעוני בתנור נראה מעולה!
היה מעולה. במחשבה שניה, יכול להיות שחשבתי על זה בהמשך ל"ממולאים חנטריש" של יעלה עם עלי גפן.
זה מתכון שהייתי מכינה מידי פעם בעבר. ואז קניתי כרוב לבן, ואז התחלתי לחפש מתכונים באינטרנט...
 
למעלה