ונהפוך הוא-שימשתי "סו-שף" לגדולים שגלגלו סושי

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ונהפוך הוא-שימשתי "סו-שף" לגדולים שגלגלו סושי

אני רק הכנתי את האורז, כל היתר עשו לבד.

הלכתי לפי ההנחויות הברורות של מרילין בבלוג.

סושי/מרילין

מצרכים לסושי-סו
125 מ"ל חומץ אורז
1/3 כוס סוכר
1 כפית מלח

מצרכים לאורז
1/2 קילו אורז לסושי
600 מ"ל ליטר מים
1/2 כפית מלח

מצרכים להכנת רולים
1 חבילה של אצות נורי
מילוי לבחירה:
גזר מקולף חתוך ל- 8 מקלות
מלפפון שטוף חתוך ל- 4 מקלות, מסירים את החלק הרך של הזרעים
בצלים ירוקים חתוכים למקטעים באורך של 10 ס"מ
בטטה קלופה, מבושלת (אפשר במיקרו) חתוכה ליתדות
אבוקדו קלוף חתוך כנ"ל
100 גרם סלמון מעושן פרוס לרצועות
פרוסה אחת של סלמון טרי צרוב במחבט או מבושל מספר דקות במיקרו - מקורר

להגשה
ג'ינג'ר כבוש (נמכר בצנצנת בינונית, הג'ינג'ר בעל צבע ורוד בהיר)
וואסבי (נמכר בצנצנת קטנה עם אבקה ירוקה, לוקחים מעט אבקה בקערה, מוסיפים מעט מים ומערבבים למרקם של משחה - אפשר לעצב צורות כגון כדורים או פירמידות)
רוטב טריאקי
רוטב סויה
ספייסי מיונז (מערבבים חצי כוס מיונז + רבע כוס רוטב צ'ילי חריף + כף חומץ אורז + כפית סוכר + שבבי צ'ילי לפי הטעם)

אוויזרים: מחצלת לגלגול, מעט מים בקערה להרטבת הידיים

אופן ההכנה

מכינים את התחמיץ ( סושי-סו): מחממים בלי להרתיח את החומץ, הסוכר והמלח עד שהכל מתמוסס, מכבים ומצננים. אפשר גם במיקרוגל.

מכינים את האורז: שוטפים היטב את האורז מספר פעמים עד שמי הניקוז יוצאים צלולים לחלוטין. מכניסים לסיר גדול את האורז המים והמלח, מבשלים על אש בינונית 10 דקות, בלי מכסה, בלי להביא לרתיחה. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות על אש קטנטנה. מכבים ולא פותחים 10 דקות נוספות. מעבירים את כל האורז לקערה מאוד גדולה (כדי שיתקרר במהירות) ומצננים בעזרת מניפה או בתנועות קיפול. מטפטפים סושי-סו ומערבבים בתנועות קלות, כדי שלא לפגוע בצורת הגרגירים. משהים לפחות שעתיים לפני תחילת הגלגול.

מכינים את הרולים: פורסים מחצלת על השולחן, מסדרים עליו אצה אחת, כשהצד המבריק כלפי מטה, ומרטיבים אותה מעט בעזרת ידיים רטובות. לוקחים חצי כוס אורז ומצמידים אותו על 2/3 מהאצה, בשכבה אחידה (כידאי לעבוד עם ידיים רטובות). בשלב זה אפשר למרוח מעט טריאקי או ספייסי מיונז. מסדרים ירקות ו/או דגים במרכז האורז, מגלגלים תוך כדי הידוק האורז והירקות (חשוב שהאורז יגע באורז בסיבוב הראשון), ומרטיבים מעט את האצה בסיום הגלגול כדי לסגור אותה. עיצוב הסופי של הסושי יעשה בסיום הגלגול, כשהרול עוד במחצלת: עיגול יפה על ידי תנועות רידוד והידוק, משולש או ריבוע, על ידי לחיצות עדינות לכל האורך.

חותכים את הגלילים (נעזרים בסכין משוננת): חותכים / מיישרים את 2 הקצבות של כל גליל (זה נשנוש לשף). חותכים כל גליל לחצי, כל חצי לרבע וכל רבע לשמינית (סך הכל מכל רול מכינים 8 יחידות סושי זהות בגודלן). חותכים כך את כל הגלילים.
מגישים את יחידות הסושי לצד קערות רוטב (סויה, ספייסי מיונז, טריאקי), וואסבי וג'ינג'ר כבוש.
 

סבתשי

New member
לא מתחברת לסושי אבל מאוד אוהבת

את עבודת הצוות שלכם..
וזה הזמן לנוח לקראת קבלת התורה
חג שמח
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סושי מוכנים, אכלני הסושי שבמשפחה עסוקים

בבדיקה לאן נעלמה מחצית מתחולת המגש..
 

אמרלדה

Active member
אין על סושי מוכן בבית ! כל הכבוד לחבר'ה.

את זה לא למדת לאהוב בניו-יורק? הפסדת...
 
איזה יופי

 
למעלה