זמני בישול של יקות

זמני בישול של יקות

האם מישהו מכיר אתר שמשווה זמני אפייה/בישול רצויים לירקות שונים? למשל - לפטריות לוקח מעט זמן יחסית להתבשל ואילו לגזר שמן יותר ממושך... ושאלה אחרת, מה עושים כשרוצים לאפות את שני הירקות גם יחד?!
 

נירהמ1

New member
לא מכירה אתר אבל כשאני

מכינה ירקות מוקפצים (למשל), אני שמה במחבת קודם את הירקות הקשים: גזר, כרוב, פלפל, מקפיצה אותם קודם (רק עד שהם מתרככים מעט, לא יותר כדי שישמרו קצת על הקריספיות שלהם), ורק אחר כך את הירקות שזמן הבישול שלהם קצר יחסית. את הנבטים למשל, אני מוסיפה ממש דקה-דקותיים לפני סוף התהליך (גם בשביל שהם לא יהיו סמרטוטיים, וגם משום שהוויטמינים נהרסים בחום).
 

נירהמ1

New member
אופס - עכשיו ראיתי שאתה מתכוון/ת

לאפיה. קודם שמה את הירקות הקשים: פלפלים בכל מיני צבעים וגזר, נותנת להם ריכוך כמה דקות ואז מוסיפה את השאר.
 
למעלה