חג הפסח בפתח

אפרת10512

Well-known member
אולי נעלה זיכרונות נעימים מפסח
כשהייתם/ן ילדות/ים
מה הכי זכור לך?
מוזמנות/מוזמנים לשתף.
 

אפרת10512

Well-known member
הילדים והנכדים שלי ממלאים את כל עולמי
🙏
1712944323725.png
 

GoldenEyes

Well-known member
אולי נעלה זיכרונות נעימים מפסח
כשהייתם/ן ילדות/ים
מה הכי זכור לך?
מוזמנות/מוזמנים לשתף.
כשהייתי קטן , כל שנה בליל הסדר היינו מוזמנים למלון בנהריה, דוד של אבא הזמין שנה אחרי שנה
ובמלון כבר הכירו אותי אז היו מחביאים לי את האפיקומן במקום קל יחסית :)
 

משתפרת1

Well-known member
אולי נעלה זיכרונות נעימים מפסח
כשהייתם/ן ילדות/ים
מה הכי זכור לך?
מוזמנות/מוזמנים לשתף.
הכופתאות של אמי ז"ל. המתכון הכי פשוט שיש, בלי אגוזים ובלי שומנים. אבל עם זמן: קמח המצות סופח מים לאט, לכן צריך לתת לתערובת הכופתאות זמן, ולקבוע את הסמיכות הסופית (הכי רך שאפשר בלי שזה יתפרק) אחרי לפחות 20 דקות מרגע שמוסיפים מים. כך הכופתאות יוצאות רכות. כך היתה אמי עושה וכך גם אני מכינה כופתאות עד היום. טעם ילדותי.
 

mיטלמן

Well-known member
הכופתאות של אמי ז"ל. המתכון הכי פשוט שיש, בלי אגוזים ובלי שומנים. אבל עם זמן: קמח המצות סופח מים לאט, לכן צריך לתת לתערובת הכופתאות זמן, ולקבוע את הסמיכות הסופית (הכי רך שאפשר בלי שזה יתפרק) אחרי לפחות 20 דקות מרגע שמוסיפים מים. כך הכופתאות יוצאות רכות. כך היתה אמי עושה וכך גם אני מכינה כופתאות עד היום. טעם ילדותי.
בלי שומן לגמרי?
נקבל מתכון? בבקשה.
 

משתפרת1

Well-known member
בלי שומן לגמרי?
נקבל מתכון? בבקשה.
זה הולך על פי הרגש, לא כמו כימיה. על חצי או 3/4 כוס קמח מצה- ביצה (כמות קמח המצה תלויה אם הביצה גדולה או קטנה), מלח, פלפל, מים פושרים בכמות דומה לזו של קמח המצה. לקחת את הזמן, להמתין לפחות 20 דקות ורק אז לקבוע סופית את סמיכות התערובת: שתהיה הכי רכה שאפשר בלי שתתפרק.
החרוצים ומי שיש להם הרבה זמן- מקציפים את החלבונים ומוסיפים אותם לתערובת של כל שאר החומרים אחרי הוספת המים.
אמי היתה מבשלת ישר במרק הצח, מה שגורם לו להפסיק להיות צח. ניתן לבשל במי מלח ולהעביר למרק לחימום ממש לפני ההגשה.
 

mיטלמן

Well-known member
זה הולך על פי הרגש, לא כמו כימיה. על חצי או 3/4 כוס קמח מצה- ביצה (כמות קמח המצה תלויה אם הביצה גדולה או קטנה), מלח, פלפל, מים פושרים בכמות דומה לזו של קמח המצה. לקחת את הזמן, להמתין לפחות 20 דקות ורק אז לקבוע סופית את סמיכות התערובת: שתהיה הכי רכה שאפשר בלי שתתפרק.
החרוצים ומי שיש להם הרבה זמן- מקציפים את החלבונים ומוסיפים אותם לתערובת של כל שאר החומרים אחרי הוספת המים.
אמי היתה מבשלת ישר במרק הצח, מה שגורם לו להפסיק להיות צח. ניתן לבשל במי מלח ולהעביר למרק לחימום ממש לפני ההגשה.
תודה רבה.
ברור שלהקציף חלבונים, זה עושה את הכופתאות
רכות ונהדרות, אם כי אמורפיות.
זה הולך על פי הרגש, לא כמו כימיה. על חצי או 3/4 כוס קמח מצה- ביצה (כמות קמח המצה תלויה אם הביצה גדולה או קטנה), מלח, פלפל, מים פושרים בכמות דומה לזו של קמח המצה. לקחת את הזמן, להמתין לפחות 20 דקות ורק אז לקבוע סופית את סמיכות התערובת: שתהיה הכי רכה שאפשר בלי שתתפרק.
החרוצים ומי שיש להם הרבה זמן- מקציפים את החלבונים ומוסיפים אותם לתערובת של כל שאר החומרים אחרי הוספת המים.
אמי היתה מבשלת ישר במרק הצח, מה שגורם לו להפסיק להיות צח. ניתן לבשל במי מלח ולהעביר למרק לחימום ממש לפני ההגשה.
 

dory30

Well-known member
אולי נעלה זיכרונות נעימים מפסח
כשהייתם/ן ילדות/ים
מה הכי זכור לך?
מוזמנות/מוזמנים לשתף.
המפגשים המשפחתיים אצל סבתא בדב הוז בת"א. היו בדרך שתי הסבתות, ההורים שלי, הדוד והדודה (היא מצד אמא) ושלושה בני דודים. אחרי מות הסבתות זה נדד לדודה בכוכב יאיר.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
אולי נעלה זיכרונות נעימים מפסח
כשהייתם/ן ילדות/ים
מה הכי זכור לך?
מוזמנות/מוזמנים לשתף.
עוד מהימים שגדלתי בחו"ל שם נולדתי, זכורים לי שני לילות הסדר. תמיד עם התארחויות שונות (אנשים שונים, לפעמים אצלהם ולפעמים אצלנו). תמיד אהבתי את זה (היום לא מסוגל לחשוב על זה אפילו :)). משנים מאוחרות יותר כשהתארחנו בחו"ל לכבוד ליל הסדר, העובדה שהמשפחה המארחת נהגה לאכול חלבי בליל הסדר, מה שאיפשר מצות עם גבינה מיושנת (משהו שרק בשנים האחרונות הגיע לארץ וגם היום לא כל כך מוכר כאן לרוב הישראלים). טעים ברמות על :). אם כי מבית הורי אני זוכר דווקא את הבשר המיוחד שאימי ז"ל נהגה להכין בליל הסדר.

וכמובן, מה שרובנו כנראה לא נזכיר אבל כן זוכרים, כל סיפור יציאת מצרים מוכר לנו מכך שהורינו סיפרו לנו עליו בליל הסדר. משהו שעובר מדור לדור מאז קרות האירועים בפועל. ידעה ההלכה להורות לנו לקיים את 'והגדת לבנך' כדי שכל עם ישראל יכיר ויידע את מאורעות עמו ואכן, על אף שאולי היינו לומדים על זה שיעור אחד בבית הספר פעם, ספק אם כל עם ישראל היה יודע בדיוק מה קרה לנו בעבר אלמלא היה את ליל הסדר.
 
פסח בבית,,אבא לובש כיתל לבן ןמצנפת לבנה עם שיזורי זהב- על אצבע הזרת בכל פסח היה עונד על הזרת שלו
טבעת משובצת באבן סגולה יקרה,,שקיבל מהוריו שנהרגו בשואה
היום העביר את הטבעת לאחי שיחיה,,,,
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
פסח בבית,,אבא לובש כיתל לבן ןמצנפת לבנה עם שיזורי זהב- על אצבע הזרת בכל פסח היה עונד על הזרת שלו
טבעת משובצת באבן סגולה יקרה,,שקיבל מהוריו שנהרגו בשואה
היום העביר את הטבעת לאחי שיחיה,,,,
מרגש
 

mיטלמן

Well-known member
פסח בבית,,אבא לובש כיתל לבן ןמצנפת לבנה עם שיזורי זהב- על אצבע הזרת בכל פסח היה עונד על הזרת שלו
טבעת משובצת באבן סגולה יקרה,,שקיבל מהוריו שנהרגו בשואה
היום העביר את הטבעת לאחי שיחיה,,,,
מתי הוריו (הסבים שלך) נתנו לו?
בן כמה אביך?
 
למעלה