חימום חוזר של אוכל
שלום רב. יש לי שאלה בקשר לאוכל מבושל בבית: נהוג אצלנו בבית לחמם את כל סיר האוכל כל פעם לפני שאוכלים. כלומר, לאחר הבישול בפעם הראשונה והנכסת הסיר למקרר, בכל ארוחה נוספת שאוכלים מאותו סיר אנחנו מחממים את כולו על הגז, מוציאים כמות רצויה, ומחזירים הכל למקרר בסוף הארוחה. יוצא שהמנה האחרונה שלוקחים מהסיר מתחממת ומוחזרת למקרר כ- 5 עד 6 פעמים. שמעתי שייתכן שזה לא בריא ושעדיף לקחת מנה מהסיר ולחמם רק אותה במיקרו ו/או על הגז עם כלי קטן יותר. האם זה נכון? אציין שאנחנו מחממים ככה רק מרקים/פחמימות כגון אורז/פתיתים וכו' ולא בשר. בשר תמיד מחממים במיקרו ולא עושים את הסבב הזה של לחמם ולהחזיר למקרר. אשמח לעצות
)
שלום רב. יש לי שאלה בקשר לאוכל מבושל בבית: נהוג אצלנו בבית לחמם את כל סיר האוכל כל פעם לפני שאוכלים. כלומר, לאחר הבישול בפעם הראשונה והנכסת הסיר למקרר, בכל ארוחה נוספת שאוכלים מאותו סיר אנחנו מחממים את כולו על הגז, מוציאים כמות רצויה, ומחזירים הכל למקרר בסוף הארוחה. יוצא שהמנה האחרונה שלוקחים מהסיר מתחממת ומוחזרת למקרר כ- 5 עד 6 פעמים. שמעתי שייתכן שזה לא בריא ושעדיף לקחת מנה מהסיר ולחמם רק אותה במיקרו ו/או על הגז עם כלי קטן יותר. האם זה נכון? אציין שאנחנו מחממים ככה רק מרקים/פחמימות כגון אורז/פתיתים וכו' ולא בשר. בשר תמיד מחממים במיקרו ולא עושים את הסבב הזה של לחמם ולהחזיר למקרר. אשמח לעצות