טעמים של הונגריה

טעמים של הונגריה../images/Emo2.gif

גומבוץ סלע חולם בהונגרית. על חיבוקים של נשים סמוקות לחיים, על ריקוד הצ´ארדאש הפרוע שלו ועל גולש ומלפפונים, כופתאות ודובדבנים, ויש גם מתכונים, בגיחה קצרה ומענגת למטבח ההונגרי, ולמה זה כמו לרכב על אופניים שלום לכם ונעים מאוד שמח שנפתח פורום יפה שכזה אני נכד הונגרי, נכד גדול מאוד ואשמח להכיר אתכם ואת הפורום מקרוב נעים מאוד
והנה על ההתחלה מתכון שלי למשהו הונגרי - לנוקרלי ולצ´ו המתכון הפשוט ביותר לנוקרלי הוא לערבב קמח, ביצה ומים במידה שתיצור בצק נוזלי אך סמיך והדרך הכי טובה להכין אותם, היא להניח מעל לסיר עם נוזל רותח (מים, מרק או אפילו שמן) פומפיה גסה, לשים עליה כפות גדושות בעיסה ולדחוף אותה בעזרת גב הכף. יוצאות בצקניות קטנות ומקסימות, שמוכנות כאשר הן צפות למעלה. אם רוצים את הנוקרלי במרק שישאר מעבר לצריכה המיידית, עדיף להכינם בנפרד, משום שהם מפרישים הרבה עמילן ותוך יום יומיים יעבו ויסמיכו מדי את המרק. ללצ´ו, צריך לטגן בצל קצוץ (ולזכור את המוטו של סבתא שלי - אין דבר כזה ´יותר מדי שמן´), להוסיף פלפלים חתוכים לרצועות, עדיף שילוב של פלפלים אדומים, ירוקים וצהובים שמוסיפים טעם מתקתק ועשיר יותר. כשהפלפלים כבר די רכים מוסיפים עגבניה או שתיים, חתוכות לקוביות, על נטזליהן וזרעיהן. כשהעגבניות מתרככות, מוסיפים מעט אורז ומים בכמות שתספיק לאורז (מצטערת, אני מבשלת לפי הרגש - אין כמויות). מרתיחים ומבשלים כמו אורז רגיל. כמובן שמתבלים בסוף, מלח, פלפל, פפריקה וקצת סוכר. זו הגירסא הבסיסית ביותר, אפשר להוסיף לה נקניקיות או ביצים, אבל אני מעדיפה את זה ככה, עם קצת (טוב, נו, עם הרבה) שמנת חמוצה ולחם לבן טרי. בתיאבון.
 
עוד משהו קטן..../images/Emo98.gif

לא צריך להיות הונגרי כדי לדעת להעריך את המטבח ההונגרי. זה כמו לרכב על אופניים מספיק שאתם שם והדברים כבר קורים מעצמם חחחחחחחחחחה
מתכון לדודבנים טעים מאוד מרק דובדבנים קר הכנה: 500 גרם דובדבנים חמוצים מגולענים 2 מקלות קינמון כוס אבקת סוכר כוס מים כוס יין אדום משובח כוס שמנת מתוקה הכנה: מחממים בסיר (כדאי להמנע מרתיחה) את כל המרכיבים זולת השמנת המתוקה. כשהסוכר נמס לחלוטין והתערובת מתעבה מעט מוסיפים את השמנת. מבשלים כחמש דקות נוספות ומסירים מהאש. מקררים היטב, חשוב שזה יהיה קר מאוד! ועוד מתכון לא פחות חשוב מתכון לגומבוץ, הלא הן הכופתאות
הכנה: ק"ג תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, קלופים ומעוכים 200 גרם סולת 50 גרם חמאה ביצה אחת שלמה + 2 חלמונים פרי מועדף, מגורען כפית קינמון לבצק + קינמון לקישוט ופיזור מעל הגומבוץ המוכן אבקת סוכר לקישוט פרורי לחם 100 גרם חמאה הכנה: את מחית תפוחי האדמה מערבבים עם הסולת, הקינמון, 50 גרם חמאה רכה,וביצים ולשים עד שמתקבל בצק. מניחים את הבצק לנוח. כשעה לפחות. מרדדים את הבצק וחותכים ריבועים בגודל הרצוי. (תלוי בגודל הפרי בו משתמשים, כמילוי). מניחים את הפרי על הבצק וסוגרים את ריבועי הבצק הממולאים לצורת כדור. (אפשר למרוח קצת ביצה ולהדק). בסיר גדול מרתיחים מים עם טיפונת מלח ומבשלים את הגומבוצים, עד שיצופו. במחבת מזהיבים את פרורי הלחם בחמאה. מוסיפים את הגומבוצים, שיספגו מטעם החמאה. מוציאים לצלחת, מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים. הערה: אם הבצק יוצא רך מדי (תפוחי אדמה אמריקאיים, מסוגים שונים, המכילים אחוזי עמילן שונים) יש להוסיף סולת. אם הבצק יוצא קשה מדי, יש להוסיף חלמונים. (
 
גומבוץ

אין כמו הגומבוץ. אני אישית אוהבת את התורוש גומוץ וסילבאש גומבוץ. ואין כמו האוכל ההונגרי. לא מזמן אכנלו במסעדה ברח´ אילת בת"א ע"ש בודפשט. ממליצה בחום. יום טוב ושבוע טוב ושקט לכולם !! סילבי
 

גלי®

New member
עם המתכונים שהולכים כאן בפורום ,

הקישור המומלץ הוא לאתר של "שומרי משקל" ....
 
הונגרי צריך להיות צמוד לשמורי משקל

אם לא אבוי לו ולמשקלו
האמת שלי ככה בסוד מספר לך יש מזל גדול אני מטבעי לא מצליח להשמין למרות שאמא שלי מנסה כל הזמן זה פשוט לא הולך
 

גלי®

New member
לא "הונגרי" , "הונגריה" ... כמו

שאבא שלי אמר : "הונגריה אמיתית , גדולה ושעירה - מחממת בחורף ועושה צל בקיץ..."
איזה מזל שאני לא מה"אמיתיות" ...
 

גלי®

New member
על מנת שלא לסבך אפ´חד עם זכויות

יוצרים , נוסיף ונאמר שהקרדיט מגיע לגומבוץ סלע מYNET ...
 
למעלה