הונגרי חדש
New member
טעמים של הונגריה../images/Emo2.gif
גומבוץ סלע חולם בהונגרית. על חיבוקים של נשים סמוקות לחיים, על ריקוד הצ´ארדאש הפרוע שלו ועל גולש ומלפפונים, כופתאות ודובדבנים, ויש גם מתכונים, בגיחה קצרה ומענגת למטבח ההונגרי, ולמה זה כמו לרכב על אופניים שלום לכם ונעים מאוד שמח שנפתח פורום יפה שכזה אני נכד הונגרי, נכד גדול מאוד ואשמח להכיר אתכם ואת הפורום מקרוב נעים מאוד
והנה על ההתחלה מתכון שלי למשהו הונגרי - לנוקרלי ולצ´ו המתכון הפשוט ביותר לנוקרלי הוא לערבב קמח, ביצה ומים במידה שתיצור בצק נוזלי אך סמיך והדרך הכי טובה להכין אותם, היא להניח מעל לסיר עם נוזל רותח (מים, מרק או אפילו שמן) פומפיה גסה, לשים עליה כפות גדושות בעיסה ולדחוף אותה בעזרת גב הכף. יוצאות בצקניות קטנות ומקסימות, שמוכנות כאשר הן צפות למעלה. אם רוצים את הנוקרלי במרק שישאר מעבר לצריכה המיידית, עדיף להכינם בנפרד, משום שהם מפרישים הרבה עמילן ותוך יום יומיים יעבו ויסמיכו מדי את המרק. ללצ´ו, צריך לטגן בצל קצוץ (ולזכור את המוטו של סבתא שלי - אין דבר כזה ´יותר מדי שמן´), להוסיף פלפלים חתוכים לרצועות, עדיף שילוב של פלפלים אדומים, ירוקים וצהובים שמוסיפים טעם מתקתק ועשיר יותר. כשהפלפלים כבר די רכים מוסיפים עגבניה או שתיים, חתוכות לקוביות, על נטזליהן וזרעיהן. כשהעגבניות מתרככות, מוסיפים מעט אורז ומים בכמות שתספיק לאורז (מצטערת, אני מבשלת לפי הרגש - אין כמויות). מרתיחים ומבשלים כמו אורז רגיל. כמובן שמתבלים בסוף, מלח, פלפל, פפריקה וקצת סוכר. זו הגירסא הבסיסית ביותר, אפשר להוסיף לה נקניקיות או ביצים, אבל אני מעדיפה את זה ככה, עם קצת (טוב, נו, עם הרבה) שמנת חמוצה ולחם לבן טרי. בתיאבון.
גומבוץ סלע חולם בהונגרית. על חיבוקים של נשים סמוקות לחיים, על ריקוד הצ´ארדאש הפרוע שלו ועל גולש ומלפפונים, כופתאות ודובדבנים, ויש גם מתכונים, בגיחה קצרה ומענגת למטבח ההונגרי, ולמה זה כמו לרכב על אופניים שלום לכם ונעים מאוד שמח שנפתח פורום יפה שכזה אני נכד הונגרי, נכד גדול מאוד ואשמח להכיר אתכם ואת הפורום מקרוב נעים מאוד