שמחה רבה, שמחה רבה,
אביב הגיע פסח בא !!!
פסח מתקרב ועימו כולנו נערכים לקראת הכנת תפריט לשבוע החג:
הנה טיפים לחולי סוכרת, מהמלצות הדייאטנית:
1. מומלץ להמעיט ככל האפשר באכילת מצות, להעדיף מצה אחת ביום, העשויה מקמח שיפון -מלא בלבד.
2. להרבות באכילת ירקות ,לתת עדיפות למלפפונים ,חסה, קולרבי ,כרוב, צנונית ,ושומר (פקעת אניס.) פטרוזיליה ,ושמיר.
3. מרק ירקות ( פעמים ביום, עם עוף או בלעדיו) בצהריים ובערב.
4. מנה עיקרית : -
דגים בתנור..
בשר-בקר, (עדיף נתח מס' 13, דל-שומן,)
לתוספות :
כרובית אפויה בתנור. (מוברשת בשמן עם מלח ומעט פלפל, להניח על ניר -אפיה בתבנית ולהבריש במעט שמן. )
קינואה -אדומה מבושלת,
דלורית בתנור .
שעועית -ירוקה מאודה.
כרוב סגול קטן, שטוף וחתוך ל- 4 חלקים, משומן היטב ומומלח מניחים בתבנית מעל ניר -אפיה משומן ואופים עד ריכוך -ב-180 מעלות חום תנור.
קינוח:
1.חצי כוס תותים טריים, בתוספת 10 אגוזים, ושקדים,
בין הארוחות:
1. פודינג זרעי- צ'יה ( 3 כפות צ'יה שהושרו לילה ב-3/4 כוס מים, (למחרת זה נקרש,ואפשר להוסיף 3 כפות פירות - יער.)
2. ג'לי -בטעם תות ,או משמיש -דאייט. (עם תחליף סוכר.)
שתיה:
1. בערב הפסח ובשאר ימי -החג עדיפות לשתיית מים עם מעט מיץ -לימון ועלי -נענע, בתוספת ממתיק ללא פחמימות.
2. תה צמחים.
טיפ. המיועד לכולם ולא רק לסוכרתיים: אם לגמתם תה מאוד חם ,או מרק לוהט שגרם לכם לכוויה בלשון,
הפיתרון: מיד לטפטף על מקום הכוויה כמה טיפות מיץ -לימון וכמו קסם,, הכוויה ברגע אחד תיעלם.
גם אתם מוזמנים להוסיף עוד טיפים משלכם לשבוע הפסח .
ובעיקר שיהיה לכולנו חג -פסח שמח !
אביב הגיע פסח בא !!!
פסח מתקרב ועימו כולנו נערכים לקראת הכנת תפריט לשבוע החג:
הנה טיפים לחולי סוכרת, מהמלצות הדייאטנית:
1. מומלץ להמעיט ככל האפשר באכילת מצות, להעדיף מצה אחת ביום, העשויה מקמח שיפון -מלא בלבד.
2. להרבות באכילת ירקות ,לתת עדיפות למלפפונים ,חסה, קולרבי ,כרוב, צנונית ,ושומר (פקעת אניס.) פטרוזיליה ,ושמיר.
3. מרק ירקות ( פעמים ביום, עם עוף או בלעדיו) בצהריים ובערב.
4. מנה עיקרית : -
דגים בתנור..
בשר-בקר, (עדיף נתח מס' 13, דל-שומן,)
לתוספות :
כרובית אפויה בתנור. (מוברשת בשמן עם מלח ומעט פלפל, להניח על ניר -אפיה בתבנית ולהבריש במעט שמן. )
קינואה -אדומה מבושלת,
דלורית בתנור .
שעועית -ירוקה מאודה.
כרוב סגול קטן, שטוף וחתוך ל- 4 חלקים, משומן היטב ומומלח מניחים בתבנית מעל ניר -אפיה משומן ואופים עד ריכוך -ב-180 מעלות חום תנור.
קינוח:
1.חצי כוס תותים טריים, בתוספת 10 אגוזים, ושקדים,
בין הארוחות:
1. פודינג זרעי- צ'יה ( 3 כפות צ'יה שהושרו לילה ב-3/4 כוס מים, (למחרת זה נקרש,ואפשר להוסיף 3 כפות פירות - יער.)
2. ג'לי -בטעם תות ,או משמיש -דאייט. (עם תחליף סוכר.)
שתיה:
1. בערב הפסח ובשאר ימי -החג עדיפות לשתיית מים עם מעט מיץ -לימון ועלי -נענע, בתוספת ממתיק ללא פחמימות.
2. תה צמחים.
טיפ. המיועד לכולם ולא רק לסוכרתיים: אם לגמתם תה מאוד חם ,או מרק לוהט שגרם לכם לכוויה בלשון,
הפיתרון: מיד לטפטף על מקום הכוויה כמה טיפות מיץ -לימון וכמו קסם,, הכוויה ברגע אחד תיעלם.
גם אתם מוזמנים להוסיף עוד טיפים משלכם לשבוע הפסח .
ובעיקר שיהיה לכולנו חג -פסח שמח !