כמה שאלות...

shirley84

New member
כמה שאלות...

רציתי לדעת האם ניתן לעשות משהו עם תואר ראשון בפסיכולוגיה? שמעתי שיש הטוענים שניתן לעשות משהו ויש כאלה שטוענים שלא. הבנתי שאם ממוצע מעל ל - 90 או 95 רק אז אפשר להתקבל לקלינית. ומה אם יש לי ממוצע פחות? ועוד משהו קטן: עכשיו אני לומדת באונ' הפתוחה ואחרי שאני צוברת מס' מסוים של נ"ז אני בונה על לעבור לאונ' ת"א. השאלה היא אם מישהו יודע אחרי כמה אני יכולה לעבור מבלי שאני אזדקק לפסיכומטרי? תודה על תשובתכם.
 

eladyo2

New member
כמה תשובות

1.עם תואר ראשון כמו ברוב התחומים לא ניתן לעשות הרבה : אולי כח אדם וכדומה . בכדי לעסוק בתחום יש ללמוד תואר שני ולהתמחות בהתאם למגמה 2.ציון הסף לקלינית משתנה בהתאם לאוניברסיטה (ראי תנאי קבלה יש בקישורים)אבל כעיקרון ציון סף 90 לקלינית חוץ מהעברית ובן גוריון שאפשר עם 87 בעברית, לגבי בן גוריון אני לא בטוח אבל הם דורשים מתאם גבוה. מעבר לזה לא מעניין אותם אבל המתאם כן. 3.עד כמה שידוע לי אין אפיק מעבר לתל אביב במסלול פסיכולוגיה אבל יש אפיק מעבר למדעי ההתנהגות בבאר שבע ודרישת הסף היא ממוצע 90 בקורסים המקבילים לשנה א של בן גוריון. אבל אם את עומדת באפיק המעבר של בן גוריון(כלומר ממוצע גבוה) אז למה לך לעבור אוניברסיטה האוניברסיטה הפתוחה לא נופלת מאף אוניברסיטה ואף ארשה לעצמי לומר שעולה על חלק מהן וזה לאחר בדיקה, ויש כבוד לא קטן לבוגריה המייצגים חלק לא מבוטל באוניברסיטאות השונות לתואר שני. שיהיה בהצלחה, ותהיי גאה שאת לומדת בפתוחה . בברכה: אלעד.
 

shirley84

New member
תודה על התשובה

ובאשר לרצון לעבור לאונ' רגילה, זהו רצון פשוט... הלימודים בפתוחה פשוט "נמרחים" לי והאמת גם די קשים. שמעתי שבכל אונ' אחרת הלימודים יותר קלים. אז חשבתי על זה...
 

eladyo2

New member
בבקשה

רצונך כבודך. לגבי נמרחים, זה תלוי בך אם תלמדי 4 קורסים בסמסטר תסיימי תוך 3 שנים בדיוק, וזה לא כולל סמסטר קיץ כך שיש לך גם חופשות, 4 קורסים בסמסטר זאת תוכנית מלאה מקבילה לשאר האוניברסיטאות. לגבי הרמה, מסכים איתך לגמרי הרמה בפתוחה גבוהה מאוד, וזה על פי מבחנים שראיתי באוניברסיטאות אחרות, שחלקם היו אפילו בדיחה לעומת רמת המבחנים בפתוחה.
 

נשמת

New member
השאלה היא..

במה את מעוניינת לעסוק? תואר ראשון הוא למעשה טעימה. רק עם התואר השני את יכולה לטפל, בו את מתמחה.
 

shirley84

New member
אז זהו שאני לא יודעת...

פשוט התחלתי ללמוד את מה שהיה נראה לי הכי מעניין ושאני אוכל להסתדר איתו, מתוך מגוון המקצועות שראיתי בכל האונ'. עכשיו אני חושבת לסיים תואר ראשון ואולי ללמוד לתואר שני קואוצ'ינג. אבל נראה כבר...
 

נשמת

New member
בעיקרון

טיפול, דורש התמחות, תואר שני. אם את מעוניינת במקצוע ייעוצי, תואר ראשון יספיק. כמו מורה או יועצת או מאבחנת.
 

yulinka

New member
מורה יועצת מאבחנת?

מורה בתיכון? תעודת הוראה? יועצת? יועצת צריכה תואר שני ביעוץ עד כמה שידוע לי מאבחנת? כנ"ל תואר שני באבחון וכו'...
 
כדי להיות יועצת לא צריך תואר ראשון

בפסיכולוגיה.אבל זה לא מזיק:) צריך תואר שני בייעוץ ורישיון הוראה אחרת מרכיבי השכר נפגעים עד למאוד.
 
אפשר לעשות את הדברים הבאים:

1. לעשות תעודת הוראה ולהיות מורה לפסיכולוגיה בתיכון. 2. אפשר ללכת וללמוד לימודי תעודה בתחומי טיפול שונים אם המטרה לטפל- שיטת אלבאום, פסיכודרמה, טיפול באומנות ועוד. 3. אפשר להמשיך לתואר שני בכל תחום. 4. אפשר לפתוח בסטה בשוק ולהבין בפסיכולוגיה. 5. אפשר להציע לעבוד בפתוחה בנושא של תירגולים. 6. אפשר להתקבל לעבוד במכון פילת כמראיין. 7. אפשר לעבוד בתחום של ניהול כח אדם בחברות כח אדם. נושא של ראיונות עבודה והתאמת תפקיד לאדם.
 

עורבי

New member
והכי חשוב

לשאול אם רוצים להגדיל את הצ'יפס והשתיה בשקל תשעים.
 
למעלה