כרוב לבן כרוב סגול :

ויוי 25

Well-known member

סלט כרוב מרענן עם פיצוחים המתכון ל- 5 מנות: ( מתכון של הדיאטנית שרון אלדר .)​

מומלץ להכין את הסלט שעה מראש ,ולהשרותו ברוטב, על מנת שכל הטעמים ייספגו.​

הזמן הכנה כ-10 דקות.​

המצרכים הדרושים:​

1/4 כרוב סגול לחתוך לרצועות דקות.​

1/4 כרוב לבן לחתוך לרצועות דקות.​

גזר קטן לחתוך לרצועות דקות,(או רצועות של 1/2 גמבה כתומה)​


2 כפות גרעיני חמנייה קלופים​

2 כפות גפרורי -שקדים מולבנים.​

2 כפות צנוברים​

2 כפות גרעיני דלעת​

2 כפות שומשום שחור – לפיזור בסוף.​


להכנת רוטב:​

2 כפות שמן זית.​

2 כפות שמן שומשום​

2 כפות מיץ לימון​

2 כפות חומץ רגיל​

3 כפות רוטב סויה ,מופחת נתרן.​

הוראות ההכנה:​

מחממים מחבת (אין צורך להוסיף שמן) ,
קולים בו את תערובת הפיצוחים כ-2 דקות. יש להשגיח ולערבב מידי פעם בכדי שהפיצוחים לא יישרפו.
את הרוטב שהכנו יוצקים על הסלט,
ומפזרים מעל את הפיצוחים הקלויים שבמחבת ומערבבים, מכניסים לשעה למקרר,
ולפני הארוחה שמוציאים ומפזרים מעל שומשום- שחור לקישוט..
 
למעלה