כרעי עוף עם שעועית אדומה....

Tonjin

New member
כרעי עוף עם שעועית אדומה....

למישהו יש רעיון למתכון?
 

מאקי

New member
נצלש שעועית אדומה............גלידה

אכלתי גלידה יותר במרקם שרבטי עם שעועית אדומה היה מתוק וטעים ויפה מתכון????? מישהו יודע על מה אני סחה?
 

Tonjin

New member
היפנים מאד אוהבים את זה... האגן-דאז

אפילו מייצרים גלידה בטעם שעועית-אדומה שאני מניח שמיועדת לשוק היפני בלבד (גם תה ירוק, אבל זה כבר לא אקזוטי יותר ודי נפוץ....) במעדניות יפניות אמורים להיות שימורים של שעועית-אדומה, ברירת המחדל היא שהיא מתוקה (זה בסדר, זה קורה להם לפעמים גם עם שימורי טונה) מכאן לדעתי אפשר לטחון אותה ולעשות ממנה סורבט די בקלות... (בזו של האגן-דאז אם אני זוכר נכון דווקא יש חלב)
 

wan

New member
מאקי-שעועית אדומה

היא מצרך שמשמ הרבה להכנת קינוחים במטבח האסיאתי. וכפי שענו כבר. במטבח היפני. יש קינוח מאד מפורסם בדרום מזרח אסיה. ובסינגפור בפרט, נתן לרכוש בכל דוכן קינוחים. מרק חם מתוק -ממותק ברוק שוגאר. ונאכל חם. והסיבה-לפי הרפואה הסינית -השעועית החומה (שנקראת אדוקי או אזוקי תלוי בארץ) בעלת תכונה מקררת. אך רק כשמבושלת בשילוב הזה, ולא מבושלת כמרק מערבי למשל. מכינים ממנה גם גלידה. וגם מילוי לעוגות מסורתיות- והמילוי נראה כמו מחית תמרים מתוקה. תבשלי שעועית כזו בהרבה מים, המתיקי ברוק שוגאר, שמתיקותו שונה מסוכר רגיל.וגם לו יש תכונה מקררת ומאזנת. סנני טחני בבלנדר, ותכיני לך גלידה כמו שמכינים עם כל מרכיב אחר. או סורבה.
 

אבא גאה

New member
נדמה לי שמשתמשים הרבה

בשעועית האדומה בקינוחים בדים-סאם. אבל אני לא בטוח לחלוטין כי אני בדים-סאם מאבד את הראש ויורד על השרימפסים והקלאמרי למינהם. לא מבזבז כסף על קינוחים.
 

אבא גאה

New member
נדמה לי שמשתמשים הרבה

בשעועית האדומה בקינוחים בדים-סאם. אבל אני לא בטוח לחלוטין כי אני בדים-סאם מאבד את הראש ויורד על השרימפסים והקלאמרי למינהם. לא מבזבז כסף על קינוחים.
 

מאקי

New member
זה באמת היה במסעדה יפנית בארהב

וניסיתי למצוא לבד בנתיים הבנתי אשרה שעועית אדומה אכין ממרח ובמכונת גלידה אוסיף לזה שמנת מתוקה הולכת להקפיא את המיכל אספר לכם איך היה מחר או מחרתיים
 
למעלה