מאקי-שעועית אדומה
היא מצרך שמשמ הרבה להכנת קינוחים במטבח האסיאתי. וכפי שענו כבר. במטבח היפני. יש קינוח מאד מפורסם בדרום מזרח אסיה. ובסינגפור בפרט, נתן לרכוש בכל דוכן קינוחים. מרק חם מתוק -ממותק ברוק שוגאר. ונאכל חם. והסיבה-לפי הרפואה הסינית -השעועית החומה (שנקראת אדוקי או אזוקי תלוי בארץ) בעלת תכונה מקררת. אך רק כשמבושלת בשילוב הזה, ולא מבושלת כמרק מערבי למשל. מכינים ממנה גם גלידה. וגם מילוי לעוגות מסורתיות- והמילוי נראה כמו מחית תמרים מתוקה. תבשלי שעועית כזו בהרבה מים, המתיקי ברוק שוגאר, שמתיקותו שונה מסוכר רגיל.וגם לו יש תכונה מקררת ומאזנת. סנני טחני בבלנדר, ותכיני לך גלידה כמו שמכינים עם כל מרכיב אחר. או סורבה.