לאוהבי הגבינות:

ויוי 25

Well-known member
לחולי הסוכרת לא מומלצות גבינות רזות אלא גבינות רק מעל ל- 20% שומן- שהם בעלי אחוזי -פחמימות נמוכים.
ככול שגבינה מכילה אחוז שומן גבוה יותר -כך יהיה בה אחוז הפחמימות נמוך.
היום הכנתי תחליף לחם ע"פ דייאטה קטגונית,
ויצא ממש טעים :
וזהו המתכון (בפחות מחמש דקות הכנה.)

מחממים מראש את תנור -האפיה ל-170 מעלות חום.

לערבב בקערה:
75 מ"ל גבינת -שמנת 24% שומן , או שמנת חמוצה-27%.
150 גרם גבינה צהובה מגורדת 28% שומן.
2 ביצים
100 גרם קמח -שקדים, (או שקדים טחונים דק דק בבלנדר.)
3 כפות שמן -זית
כפית אבקת -אפיה,
קורט מלח (ממש טיפה.)
לערבב ולשטח הכול בתבנית עם ניר-אפיה המוברש במעט שמן,
(או להכין מאפינס : לצקת את התערובת לתבניות -מאפינס מסיליקון ,
ולאפות ב- 170 מעלות חום (כ- 20 דקות,) או עד להשחמה.(לבדוק שהשחים מ 2 הצדדים.)
כל ההכנה מאוד מהירה: מערבבים ויוצקים לתבנית בפחות מחמש דקות עבודה -ומכניסים לתנור .
מתכון קל להכנת-לחם או לחמניות ויוצא מאפה מעודן וריחני בטעם גבינתי וטעים.

אם תרצו חלק מהמאפה מלוח וחלק שיהיה בטעם מתקתק, תוכלו לאחר הוצאת המאפה מהתנור,
להבריש מעל 4 מאפינס טיפה אחת של סוכרלוז -נוזלי, ותקבלו מאפינס מיוחדים בטעם של עוגת - גבינה.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה