להעלאת מצב הרוח ולכבוד שבת המלצה חמה על פאי פקאן עם מרכיב סודי

michalgad1

New member
להעלאת מצב הרוח ולכבוד שבת המלצה חמה על פאי פקאן עם מרכיב סודי

אפילו החצי שלא מתקרב לעוגות כאלו התלהב מאד. הפאי נורא טעים ולא כבד. השתמשתי במייפל אמיתי. הפאי טבעוני אם זה מעניין מישהו. מתוך האתר מישלך. לא על החסה לבדה. ההסבר ארוך אך ההכנה קלה. הודע לי על הוא ללא ספק הקינוח הכי טעים ביקום. אבל הוא לא סתם הכי טעים ביקום – הוא גם פרווה. אבל הוא לא סתם פרווה – הוא טבעוני. פאי פקאן שיגרום לכם לשכוח כל מה שידעתם על קינוחים פאי הפקאן הטבעוני הכי טעים ביקום. במתכון המדהים הזה נתקלתי לגמרי במקרה, ונדלקתי. פאי פקאן זה אחד הדבר האהובים עלי, ועד היום לא נתקלתי במתכון טבעוני שגם עושה חשק. אבל מסתבר שהוא קיים. והוא מדהים. ולגמרי שווה למכור את הכליה השמאלית שלי כדי לממן את הפקאנים. טוב, לא באמת. גם במחיר מופקע של 24 ש"ח ל-200 גרם הדרושים למתכון זה עדיין מחיר סביר לשלם בשביל פאי פלילי שכזה. אם זה מנחם – שאר הרכיבים לא יקרים. המרכיב היחיד שעלול להיות קצת מאתגר, והוא גם המרכיב הסודי במתכון, הוא הטופו הרך. שהוא כמו טופו רגיל, רק ש… הוא רך. ניתן להשיג אותו בחלק מחנויות הטבע. ההבדל בינו לבין הטופו הרגיל הוא במרקם, שיותר נוח לשימוש בפשטידות, מאפים, ממרחים וכל דבר שבו טוחנים את הטופו עד שהוא שוכח שהוא טופו. יש מצב שזה יעבוד גם עם טופו רגיל, עוד לא יצא לי לנסות. אם מישהו מעיז להמר על 200 גרם פקאן ולנסות – אשמח לקבל רשמים וחוויות. המתכון מוצלח מספיק כדי להצדיק תרגום מלא, אז קדימה. מצרכים מתאים לתבנית פאי 26 ס"מ (או 28, אם מעדיפים את הפאי רחב ונמוך כמו בתמונה) לקלתית 1 3/4 כוסות קמח (250 גרם) 1/2 שקית אבקת אפייה (כפית) 3 כפות סוכר 50 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות (ניתן להחליף בשמן קוקוס) 1/4 כוס מים (60 גרם) 1/4 כוס שמן (50 גרם) קורט מלח למלית 1/2 כוס סוכר רגיל 1/2 כוס סוכר חום 1/2 כוס סירופ מייפל (במקרה הזה השתמשתי ברבע כוס מייפל אמיתי איכותי ורבע כוס בסוג ש"בטעם" מייפל – הזול. אפשר להשתמש רק בו אם רוצים) 1/4 כוס מחמאה / שמן קוקוס 170 גרם טופו רך 1/4 כוס חלב סויה לא ממותק (אפשר להחליף בחלב צמחי אחר) 2 כפות קורנפלור 1/2 כפית מלח 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות של חצאי פקאנים טבעיים – לא קלויים או מסוכרים (יוצא בערך 200 גרם) הכנה מתחילים בבצק הפריך מערבבים בקערה קמח מנופה/מסונן, אבקת אפייה, סוכר וקורט מלח. מוסיפים את המרגרינה, קרה קרה וחתוכה לקוביות, ומועכים אותה עם האצבעות לתוך התערובת עד לקבלת תערובת פירורים. חשוב להתעסק עם זה כמה שפחות! כדי שהמרגרינה לא תימס לנו תוך כדי. כשמתקבלת תערובת פירורית מוסיפים את השמן והמים (עדיף מים קרים) ומעבדים רק עד שמתקבל גוש בצק שאפשר לעשות ממנו כדור. שוב – כמה שפחות. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה – שעה. המלית מפוררים את הטופו הרך ומערבבים עם החלב, הקורנפלור והמלח. טוחנים במעבד מזון או בלנדר מוט עד שהעיסה חלקה ואחידה. מניחים בצד לבינתיים. במחבת רחבה שמים את הסוכר וסירופ המייפל ביחד על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם. כשכל העסק יתחיל לבעבע צריך לערבב יותר בתכיפות כדי שהסוכר לא יישרף ולהמשיך לבשל אותו ככה כ-10 דקות. הבועות אמורות להיות עדינות, לא לרקוד סמבה במחבת – אם זה קורה לכם תנמיכו את האש קצת. אחרי 10 דקות של בישול תוך ערבוב מוסיפים את המרגרינה, מערבבים עד שהיא נמסה ומתערבבת בקרמל, ומכבים את האש. מעבירים את הקרמל לקערה חסינת חום (לא פלסטיק או זכוכית עדינה, כי הקרמל רותח הרבה יותר ממים) ומניחים אותו בצד לרגע ומחממים את התנור ל-175 מעלות. עכשיו כדאי לעבוד יחסית מהר, כי אנחנו לא רוצים שהקרמל יתקשה לנו בקערה. כל מה שנשאר זה להוציא את הבצק מהמקרר, לרדד אותו דק דק (כ-3 מ"מ), ולהדק היטב לתבנית. למי שאוהב לקחת את הזמן שלו, עדיף להדק את הבצק לתבנית מראש ולשמור אותה במקרר עד לשלב הזה. אין צורך באפייה מוקדמת של הבצק. חיבור הפאי: מערבבים את עיסת הטופו לתוך הקרמל תוך ערבוב אינטנסיבי וטורפים עד שמתקבל רוטב אחיד. לרוטב הזה מוסיפים את תמצית הוניל, מוסיפים את הפקאנים, מערבבים שוב ושופכים לתוך התבנית עם הבצק. אופים 40 דקות ב-175 מעלות. בסיום האפיה המלית אמורה להיות יציבה, אבל רכה מבפנים. אני יודעת שזה מפתה, אבל עדיף לא לגעת בפאי לכמה שעות טובות, כי המלית צריכה להתקרר ולהתייצב. אחרי לילה במקרר היא מתייצבת עוד יותר ונהיית אפילו יותר טעימה. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר או אחרי חימום קל עם גלידת וניל ליד. בתאבון! קינוח 9 .
 

michalgad1

New member
והנה קישור למתכון

http://www.mishelach.co.il/הקינוח-הכי-טעים-ביקום-והוא-פרווה/
 
למעלה