לחם שמתאים לפסח הכי טעים ומפתיע ללא קמח :

ויוי 25

Well-known member
כשר לפסח לאוכלי קטניות: לחם טחינה ופיצוחים טעים ודל בפחמימות.
מתכון מעולה קל ומהיר זמן ההכנה כ- 5 דקות, זמן אפיה כ- חצי שעה.
רק מערבבים לתערובת ובסוף מוסיפים כפית אבקת -אפיה. (ללא קמח וללא שמרים.)

למרות שניסיתי בעבר- לחם על בסיס טחינה ללא פיצוחים הוא לא היה טעים לי,
אך הפעם ,,לאחר השידרוג עם תוספת הפיצוחים יצא לחם מעולה בטעם מפתיע ונפלא-וגם מאוד משביע.
אני אופה בתבנית אינגליש -קייק עם ניר -אפייה מוברש בכף שמן .
מוסיפה לתערובת גרעיני -דלעת, גרעיני -חמניות קלופים,חופן חצאי שקדים ,
ואגוזי- מלך קצוצים.
(למי שרוצה לחסוך בפחמימות יכול להמתיק מעט את הטחינה
ב -10 טיפות -סוכרלוז וכפית קטנה של תחליף אחר אחר .(או כפית קטנה מייפל.)
ואפשר גם לא להמתיק בכלל ולהוסיף לתערובת כפית תבלין זעתר .

המתכון מוצלח מאוד, מקורו בחו"ל והוקלד בבלוג של קרוטית המוכשרת,
ובזכות השידרוג שלה- יצא הלחם הטעים והמיוחד הזה.

להצלחת המאפה:
1- חשוב לחמם תנור- אפיה מראש ,(לחמם כ- 10 דקות .)
2. להשתמש תבנית אינגליש -קייק קטנה ,זה חשוב לגובה המאפה.
3- בסיום האפיה כשהלחם מוזהב משני הצדדים מכבים את התנור, מניחים לצינון
על רשת ,מצננים ונהנים.
אני השתמשתי באבקת -אפיה, והמאפה תפח יפה.
(במתכון המקורי מופיע עם אבקת סודה -לשתיה,שפחות אהוב עליי.)

אגב, קטניות בחג- הפסח :
מכיוון שזהו לחם טחינה ללא קמח, ולמרות שהשומשום נהוג לשימוש לאוכלי -הקיטניות, (למרות העובדה שטחינה עשוייה משומשום שהוא לא קיטנית) ,נוהגים להשתמש בשומשום בחג -הפסח רק אצל אוכלי-הקטניות
לכן על הטחינה מצויין "כשר-לפסח" -לאוכלי הקטניות.)


את המתכון המלא תוכלו לראות
כאן:
לחם טחינה בבלוג של קרוטית.

כדאי לדעת בקשר לאווריריות הלחם וגובהו :
עירבוב ידני של המצרכים שבקערה- ייתן לכם עיסה סמיכה והלחם יצא פחות גבוה,
לעומת קבלת עיסה קלילה ואוורירית בעת עירבול של דקה במיקסר או במעבד-מזון.
בכל מקרה, ב -2 המקרים ייצא מעולה בזכות הפיצוחים הקלופים שתוסיפו ויתקבל לחם עשיר ומאוד טעים.
ראו כאן:












0
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה