לקט מטיול שערכנו

לקט מטיול שערכנו

היעד הראשון- חוות הגמלים בממשית ( לינה וארוחת בוקר, תודה להמלצת פיקס שעזרה לבחור את החווה) פעמיים לקחנו טיול גמלים של שעה, אהבנו , מומלץ, יחס מקסים לילדים, ארוחת הבוקר מאוד בסיסית, עולה 40ש"ח למבוגר ו30 ₪ לילד, בדיעבד יותר משתלם להתארגן לבד. לא שווה את מחירה. מצד שני למי יש כח בבוקר להכין ארוחה בחופש? בתמונה.
את ארוחת הערב שהם מציעים לא לקחנו (למרות ההמלצה בפורום) עקב המחיר של 50 ₪ לילד. כאב הלב לשלם כזה סכום לכל ילדה כדי שתאכל אורז וסלט (הארוחה צמחונית, אורז עדשים ירקות וטחינה).
נסענו לווסאבי - סושי בר בדימונה.זה במרחק 5 דקות נסיעה ובסכום קליל יותר ניתן לאכול גם בשר/דגים.
זו מסעדה היברידית- גם דיינר, גם סושי בר ( וגם ישראלי).
אכלנו פעמיים בורגר, חביב בטעם הבשר, מוגש נאה, גודל נאה, לחמניה איתנה שמחזיקה מעמד, רק הצ'יפס היו לא טעימים.
מנת ילדים של שניצל וצ'יפס- גודל עצום, מספיק לשניים. הצ'יפס היו לא טעימים
מנת סושי- באותה רמה של סניפי ארצנו (אני מקפידה לא להזמין מתוק ואז זה סביר)
סלט ניסואז - באותה רמה של סניפי ארצנו (למשל ארומה וכו)
הייתה גם בירה גדולה מהחבית הוגרדן (500) נעלמו לי התמונות שצילמנו .
סה"כ 220 ₪, שירות חובבני אך מאוד נחמד מנומס ומשתדל.
אם נקלעים לאזור זו בהחלט אופציה טובה.
המסעדה הייתה כמעט מלאה, יום רביעי בערב. סימן טוב (מן הסתם לקוחות חוזרים).
לא מבריקה בניקיונה אבל במצב סביר.
שורה תחתונה- אופציה נחמדה בהתחשב באפשרויות באיזור.
 
ירושליים- היהלום שבכתר, מומלץ.

אחרי יומיים בים המלח (אין מה לדווח, מרידיאן חצי פנסיון האוכל טעים וארומה ומקדונלדס סיפקו את ייעודם- צהריים קליל) עברנו לירושלים ואז החלה החגיגה הקולינרית
מוצאי שבת- היהלום שבכתר. דיווחתי עליה בעבר, הפעם בהרכב משפחתי, הבנות התמוגגו,
אכלנו דברים פחות חריפים שיתאימו גם להן-
דמפלינג ירקות טעים- רצינו בשרי אך היה רק צמחוני, לא זיהיתי את הירקות אבל היו בתוכו גם אטריות זכוכית, הבצק היה נפלא.
אורז עם ביצה וירקות בקערת אבן חמה- מעבר לעובדה שזה גימיק חביב, בטח בשביל ילדים טעמו מעולה,
מרק עם בקר - לא מאוד מוצלח, הבשר היה תפל וקשה מדי לטעמי
ולא יכולנו לוותר גם על המנה האהובה- אטריות עם ירקות וחלזונות ים. יאממי
255 לפני טיפ , יצאנו שבעים ומרוצים.
 
ירושליים- בר יין באשר, לא מומלץ (וארוךךך)

לקינוח החלטנו ללכת לבאשר- בר היין באגריפס. היינו בעבר ואהבנו, לצערי הפעם לא.
הוזמנו מהתפריט
לילדות עוגת גבינה ועוגת (פאי? לא זוכרת איך הוגדר בתפריט) בננות ריבת חלב ושוקולד
לגדולים יין ופלטת גבינות. כבר פה נרשמו חריקות עם המלצרית-
שאלתי לסוג הגבינות והיא מהר דקלמה "גרויירפקורינואמנטלגאודהסנטמורבריכחולהדונהבלהקממבר ועוד"

לא הבנתי.
ביקשתי בנימוס רב אם אפשר להסתכל על הגבינות ולבחור. התשובה היתה "לא! אני אגיד לך" ושוב"גרויירפקורינואמנטלגאוד..." חזר הדקלום.

שאלתי (קטעתי אותה) למה לא? והתשובה – כי עדיין לא הוציאו את הגבינות לדלפק (מאחוריה הגבינות מסודרות יפה מאוד על הדלפק. ) וויתרתי ובחרתי בהכנעה אחרי שדקלמה בפעם השלישית רק בקצב יותר איטי.
כשהגיעו המנות נרשמה תקלה נוספת.
הגיע פאי שוקולד (התפשט ריח עז של הציפוי שוקולד שאני עושה בעוגות יומולדת לילדים- קקאו סוכר ומרגרינה או חמאה אבל אולי אני טועה).
עוד לפני שנגענו אמרתי לה שטעתה בהזמנה והזמנו בננות וריבת חלב עם שוקולד (שוקולד אחרון ברשימה משמע הכי פחות דומיננטי , נכון?)
המלצרית התעקשה- זו ההזמנה שלכם. אז חיטטנו בפאי (עבור הילדה שעבורה הוזמן) וחיפשנו בננות או ריבת חלב אבל הם עשו לנו קטע של התחבאות.
ניסינו לשכנע את הילדה שגם זה טעים. טעמה ולא אהבה.
אז קראנו למלצרית וביקשנו שתבדוק למה אין בפאי הבננות בננות או ריבת חלב. היא אמרה " זה מה שהזמנתם, יש שם בננות וריבת חלב"
נעמדה ושתקה.

אני אמרתי " זה לא מה שרשום בתפריט" וגם כן שתקתי.

ככה שתקנו לנו לפחות דקה.

אני נשברתי ראשונה. אמרתי לה "טוב".
הלכה.
הגיעה גם עוגת גבינה טעימה (זהה בטעמה להארד רוק קפה)
ופלטת הגבינות. פלטת הגבינות היתה פחות מושקעת מבעבר- פירות- היה רק תפוח, ירקות- היה רק 2 עגבניות שרי טריות 3 יבשות. אגוזים היו, לחם היה נראה כמו שאריות (לא אכלנו נגעתי באחד והיה קר ) , לא הוגשה חמאה.
בעבר הצדקתי את מחירה היקר של הפלטה, בצורת ההגשה הנוכחית היא לא מצדיקה. בכלל.
נתנו לעוגה להתבייש עוד 5 דקות על השולחן (הילדה סירבה לאכול ובצדק). לא חזרה המלצרית והתעלמה ממבטיי.
החלטנו לעקוף סמכות, (בעלי האומלל קיבל את המשימה) ניגש לאיש מאחורי הבר עם העוגה, אמר לו שזה לא מה שהוזמן ואנחנו לא רוצים את זה והשאיר את העוגה
אחרי עוד מספר דקות חזרה המלצרית לשאול מה נרצה במקום. דווקא התבאסתי מזה שחזרה כי כבר הייתי ממש מרוגזת (בלב פנימה... לא צרחתי ורקעתי) ולא התחשק לי לקבל ממנה שירות. אבל בלית ברירה הזמנו את הקינוח היחיד הנוסף בתפריט- זופה אינגלזה עם קרם מנגו. הגיע מנה נדיבה אך לא בטעם זופה אינגלזה וגם משהו כתום לא מי יודע מה מעל (אולי תרכיז של מנגו? היה לזה טעם כמו לארטיק) אכלנו חצי רק כדי לא לזרוק ולא להעליב.
לגבי היין גם פה לדעתי יש בעיה- בהמשך השרשור אני אוסיף צילום של תפריט כוסות והבעייתיות לדעתי, מתענייני היין מוזמנים להגוג שם
החשבון הסופי היה בסביבות 200 ₪, לא חייבו אותנו על הקינוח שנתנו כתחליף (וגם אכלנו פחות מחצי כי לא היה טעים אבל זה כבר קטנוניות מצדי, לסוס מתנה לא בודקים שיניים)
נתתי 11% טיפ למרות שבאי חשק.
שורה תחתונה
לא נהנינו, לא זכינו ליחס טוב מהמלצרית שדי הרסה לי את המצברוח, התמורה הפעם הייתה פחות מוצלחת, לא נשוב. עצוב כי הייתי בין הממליצים

בתמונה פאי המריבה שלם
 
תפריט היין בכוסות

קשה לי שבבר ייין יש רק 6 אדומות בכוס שמתוכן 3 במחיר 52 ש"ח
ויין הבית הזול הוא 36 ש"ח
מעבר לעובדה שזה לא מאוד מגוון (לחובבי יינות חו"ל)
זה מאוד לא נחמד לכיס, בטח לא לסטודנטים שבאים לבלות.

שאלתי את המלצרית הנחמדה למחיר הגבוה והירא הסבירה שזה יין הנמזג מחבית ישירות לכוס.
אותי ההסבר מאוד לא שכנע מפני שבאירופה (יצא לי לנסות הצרפת ספרד איטליה וגרמניה)
יין בחבית יש במסעדות והוא במחיר ידידותי פלוס. הרבה פעמים זה יהיה יין מקומי ואורגני.

ככה זה בעוד מקומות?
למה מחירי היין לא מאפשרים לשתות יותר מכוס אחת?
 

pix37

New member
חמוצית פתחה סניף בירושלים ?

היא מיצתה את הקריירה התל אביבית שלה וחזרה להורים בירושלים
 
אחלהדיווחשבעולםמעירהקודשוגםמהדרוםהחם

נהניתי לקרוא וגם לראות את ההבדל הכה משווע בין פלטת הגבינות המוצלחת והגדושה לרעותה הדלה והענייה
תודה
 
תודהרבה על המחמאה

ההבדל היה עולה למסעדה בערך 3-5 ש"ח יותר? כנראה החליטו שלא מתאים להם.
מה לגבי מחירי היין?
 
מחיר היין נראה לי גבוה

מה שבטוח שהרפרטואר שאמור להיות לבר-יין שמכבד את עצמו הוא דיי דל,
כנראה שם מעדיפים יותר שירכשו בקבוק שלם,
אין לי מושג, כי לא הייתי שם.

נראה לי שמחיר של 40 שקלים לכוס פסכות או שחקים היה הגון יותר
 
תודה. מאשש.

הבעיה היא שלא תמיד מתחשק לרדת על בקבוק וגם אין ביננו הסכמה לגבי מה הולך עם הגבינות. הוא רוצה כבד, אני רוצה קליל.
 

החתולית

New member
אוי, אני אוהבת אנשי שירות כאלה

שתמיד צודקים, ונהנים מביצוע התפקיד שלהם...
 
ירושליים- קפה מזרחי ועזורה- ממליצה על שתיהן

למחרת לשמחתי חוסר המזל לא הכה בנו שנית.
ארוחת בוקר (שניה, הראשונה הייתה פשוטה במלון) בקפה מזרחי בשוק מחנה יהודה.
מחירים לא זולים אבל אוכל מצוין ומראה המנותמשובב נפש-
פרנץ' טוסט בריוש 50 ₪ (כולל קפה), חגיגה על הצלחת ובפה.
ביצה עלומה 50 ₪ (כולל קפה וסלט קטן), מושלמת
בריוש פרג 22 ₪. חם טרי וטעים
הכל היה טעים ואיכותי.
ארוחת צהריים מאוחרת- עזורה בשוק מחנה יהודה
בשעה כזו המלצרית אומרת מה נשאר ומתוך זה בוחרים.
לקחנו
מרק קובה – היה טעים ביותר,
חצי מנה סופריטו- בעייני שמנוני, שאר הסועדים טרפו,
מנה ריאות – אנחנו לא כל כך מורגלים לאכול ריאות ולא השתלטנו. היה טעים (בערך) אבל קשה לסיים כזה סוג בשר.
מג'דרה ואורז עם אטריות, עשויות כהלכה
מוסקה מעולה ומומלצת מאוד.
אכלנו והתמלאנו באושר יצאנו שמחים. 170 ₪ לפני טיפ. ממליצה בחום.
 
למעלה