מה זה בעצם אוכל הונגרי?

מה זה בעצם אוכל הונגרי?

מה זה בעצם אוכל הונגרי? הדבר הראשון שקופץ לראש הוא הגולש, אולי פלפלי פפריקה ממולאים או מרק שעועית עשיר ומשביע. מוסיפים קצת שמנת חמוצה, קצת פפריקה, והופ, יש אוכל הונגרי. כך לפחות חשבתי עד שהגעתי לבודפשט. אבל די מהר למדתי כי מדובר במטבח מרשים ומגוון בהרבה ממה שהכרתי. גיליתי גם שרבים מן הטבחים ההונגרים הניחו בצד את המאכלים הכבדים, עתירי הפפריקה והשמנת, ועברו לבישול קליל ומעודן יותר, המושפע בעיקר מהאומה שהעניקה לאנושות את המטבח העילי - הצרפתים. שלא תהיה טעות: אין כל קושי למצוא בבודפשט אוכל מסורתי. אני גם חייב להודות שיש לי חולשה לתבשילים העשירים והמשביעים הללו. אבל לאכול אותם יום-יום, ואפילו פעם בשבוע - זה פשוט יותר מדי לרוב בני התמותה. ולכן, בימים הפנויים שלנו, בעיקר בסופי שבוע, אנחנו מחפשים את המסעדות שמתמחות בפן המעודן יותר של האוכל המקומי. החיפושים הובילו אותנו ללא מעט מסעדות שהיו יכולות בקלות להתקיים בכל בירה אירופית, ולצדן למסעדות בעלות אופי מקומי, הונגרי מסורתי. באלה ובאלה יש טובות יותר וטובות פחות, ויש לא מעט שהן מצוינות ממש. הנה כמה מן האהובות עלי ביותר! כמה אלמנטים חברו יחד ושיפרו מאוד את איכות האוכל המקומי בשנים האחרונות. אחד הבולטים שבהם הוא היצע מרשים של חומרי גלם, ובמיוחד דגים טריים. להונגריה אין חוף ים, ולכן מאכלי ים אינם חלק אינטגרלי מן הבישול המקומי, אבל כיום מביאים לכאן טונה משובחת מסרי לאנקה, בס ים מסנגל, שד הים מאירלנד, והרשימה עוד ארוכה. היצע הדגים המשובחים הוביל לפתיחה של מסעדות סושי טובות בעיר ולמבחר נאה של מאכלי דגים במסעדות המובילות!! הנה עוד דוגמא של אוכל איטלקי בהונגריה מומלץ קחו לדוגמה את Toscana Trattoria. הבעלים ההונגריים של המסעדה השכילו להבין כי כדי לעשות אוכל איטלקי טוב, נחוץ שף איטלקי. השף שלהם מכין פיצה עם הקלתית הכי דקה בעיר, לצד מגוון לא רע בכלל של פסטות ביתיות ועוד מאכלים איטלקיים. האופי האותנטי ניכר גם במראה המסעדה: נכנסים פנימה ומרגישים טוסקנה. השף האיטלקי הראשון שהצליח בגדול בבודפשט הוא פאוסטו ממסעדת Fausto‘s. זוהי אחת המסעדות היוקרתיות בעיר, ומחיריה בהתאם!!יקר מאוד
אבל טעים! תוספת חדשה ומרשימה לכוחות הקולינריים מגיעה מצרפת. זוהי מסעדת Mokka, שבעליה (שניהם צרפתים) הקימו את אחת המסעדות הטובות ביותר בעיר. המסעדה מלאה שיק: גדולה ומרווחת, מעוצבת בסגנון מודרני, עם ציורים אפריקניים על הקירות. האוכל הולם את התפאורה - מוקפד ויצירתי. המנות הקטנות והמחירים הגבוהים עוררו אצלנו תהיות שמא הקהל המקומי כבר מוכן למסעדה שכזאת, ואכן בכמה ביקורים שלנו שם ראיתי בעיקר סועדים זרים!(שיש להם כסף שלעומת ההונגרים שלהם במחירים שם די מופקעים) ולסיכום, כאשר שף הונגרי מופקד על המטבח, הוא תמיד יטביע את חותמו על האוכל (וכפי שתראו מיד, גם על הכמויות). גם כשהוא מבשל בסגנון צרפתי, איטלקי או אפילו אסיאתי. אם יש לו יד טובה, השילוב המתקבל מושך לב. דוגמה טובה לכך היא Arcade Bistro , מסעדה שנמצאת מחוץ למרכז העיר, בצד השני של הדנובה (Buda), אבל כדאי לנסוע אליה במיוחד. המקום מרשים, מעוצב בסגנון מודרני, עם חלונות ענקיים המציפים את חלל המסעדה באור שמש, כסאות עור נאים והשירותים הכי יפים בבודפשט. בקיץ כיף לשבת במרפסת הפתוחה. האוכל טעים, ולמנות יש מימדים הגיוניים, בניגוד לרוב המסעדות ההונגריות. יש מבחר מוצלח במיוחד של סלטים ומנות ראשונות, למשל סלט עם חזה ברווז נא או טרטר סלמון עם גבינת שמנת בשמיר ועגבניות קצוצות. ולא פחות חשוב - השירות נהדר. לא פומפוזי מדי (כמו במסעדות המתוירות והמפוארות), אבל קשוב וידידותי. שירות טוב זה לא עניין של מה בכך במסעדות של בודפשט. כאן השקיעו בכך, והתוצאה ניכרת לעין ומוסיפה חן למסעדה. בתאבון אנשים וטיול נעים בהונגריה החלומית
מי כאן בכלל לשיחה קלה?
 
אגב זה המלצה ממקום שקראתי עליו

ולא זוכר איפה אמא שלי שומרת הרבה חומר במחשב מיוחד יש פה מגוון מתכונים שאם תרצו אספק לכם לכאן ובכלל אני גאה להיות נצר למשפחה הונגרית
 

גלי®

New member
ההמלצה במקורה היא של דייויד סיבק

מאתר האוכל "השולחן" ... מה שנותן גושפנקה חוקית ומקצועית , לכך שאנחנו מתים על אוכל הונגרי ...
 
למעלה