מה עדיף יותר לחולי סוכרת: חלבונים או שומנים ?

mrkorr

New member
שילוב שלהם והמון ירקות.
פעם חלבונים + ירקות.
פעם שומנים + ירקות.
כל תשובה מהאינטרנט, כולל שלי, אינה אמינה ועלולה להביא לתוצאות הפוכות ממה שרוצים להשיג.
לדבר עם בעלי מקצוע בתחום התזונה - דיאטן/נית שעוסקים בסוכרת. אפשר לקבוע תור דרך קופת החולים ללא עלות.
או בפרטי.
 

ויוי 25

Well-known member
תודה!
אני חושבת שאתה צודק.
אגב,התפריט של התזונאית לא ממש מסתדר לי ,מכיוון שהיא דוגלת בשילובים של מנת חלבון ועמילן בצהריים : מנה בשרית כולשהי בתוספת מנה פסטה,או אורז -בסמטי.
בבוקר ובערב היא ממליצה על מוצרי חלב שמאוד מקפיצים את הסוכר .
העדיפות שלי לפרוסת לחם עם אבוקדו וגם ביצה וסלט ירקות.
לפי הבעייתיות של מוצרי החלב מנסיוני,צריך לוותר עליהם לטובת עוף ,או ביצה ,
או ודגים שהם חלבונים מהחי, ופחות מקפיצות את הסוכר בדם.
ושוב תודה.
 

ויוי 25

Well-known member
אגב,
במקום לחם העדיפות שלי למתכון "לחמניות -ענן "עם רוזמרין טרי קצוץ,
שהן דלות בפחמימות ואווריריות ממש כמו ענן, ולא מקפיצות את הסוכר בדם.

מאוד קל להכנה וזהו המתכון:
1. מכינים מראש תבנית - אפיה הכי גדולה שיש ,(אפשר תבנית חד פעמית הכי גדולה)
מניחים בתבנית ניר -אפיה, ומברישים אותו בכפית שמן.
2. מחממים מראש תנור אפיה, ל- 150 מעלות חום.

ההכנה:
3.מפרידים 3 ביצים ,(קערה אחת לחלמונים-הצהובים.קערה השניה לחלבונים שנקציף.

לקערת החלמונים מכניסים 3 כפות גבינת-שמנת, וחצי כפית רוזמרין קצוץ דק דק.
מערבבים היטב, ומכסים במכסה.

4.לאחר מכן ,ניגשים להקצפת החלבונים שבקערה השניה :
מקציפים את 3 החלבונים ביחד עם חצי כפית אבקת אפיה, להקציף בערך 2 דקות- עד שמתקבל קצף יציב ,(אפשר ב-"מקצף -בלון") ,
יוצקים בזהירות את הקצף היציב אל קערת החלבונים והגבינה,
ומערבבים בכף בתנועת קיפול -לאט ובזהירות, בכדי שהקצף לא יישבר.

בעזרת כף מעבירים את התערובת לתבנית עם ניר- האפיה המשומן ,שהכנו מראש,
יוצקים בתבנית ערימה-קטנה של 2 כפות מהתערובת, לכול יחידה.
כדאי לשמור מרחק 2 ס"מ בין ערימה אחת לשניה שלא יידבקו מדי זה לזה.
ומעל מפזרים מעט רוזמרין קצוץ דק.(אפשר להחליף את הרוזמרין בעלי -תימין קצוצים.)
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלותחום .
אופים -17 דקות מכול צד.
לחמניות -הענן מוכנות כשהן בגוון מוזהב ויפה מ- 2 הצדדים.( להפוך לצד שני.)
קלילות טעימות ודלות- פחמימה.
מתכון קל ומהיר, סה"כ כ -5 דקות עבודה עד לאפיה.
 
אפשר גם לאפות לחמניות / לחם טחינה, תכתבי בגוגל
לחמניות/לחם טחינה ויצאו מלאי של מתכונים.
 

ויוי 25

Well-known member
תודה ניצה.
הכנתי בעבר לחם טחינה אך הוא לא ממש היה לטעמי.
מבחינתי כבר עדיף פריכיות.
 
למעלה