מוס שוקולד במרקם קליל ואוורירי וטעם מעולה

clcl

New member
מוס שוקולד במרקם קליל ואוורירי וטעם מעולה

מוס שוקולד במרקם קליל ואוורירי וטעם מעולה תוספת ממש קטנה של תמצית וניל אמיתי מעניקה לו טעם מושלם! חומרים ל 6-7 מנות: 400 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות (שוקולד עם 60-70% קקאו). 75 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות 4 חלמונים 1/3 כוס שמנת מתוקה 1 עד 1 וחצי כפיות תמצית של וניל טהור 10 חלבונים כף סוכר לבן שלב א': בקערת נירוסטה רחבה וגדולה מאוד ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים, ובבקשה לא לוותר על השלב הזה כמו שהוא, ובלי התחכמויות מיותרות, מוסיפים את החמאה ומערבבים בלקקן או בכף עץ עד להתגבשות תערובת אחידה לחלוטין. מוסיפים את החלמונים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה שוב. מסירים את קערת תערובת השוקולד מהסיר הכפול. שלב ב': בסיר קטן שמים את השמנת המתוקה ומבשלים מעל ללהבה נמוכה עד שהתערובת חמה (לא רותחת!!) מסירים מהאש, מוסיפים את הווניל ומערבבים. שלב ג': מוסיפים את תערובת השמנת אל תערובת השוקולד ומערבבים, חשוב שיתקרר לרמת פושר. שלב ד': בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות נמוכה-בינונית לקצף רך. בהדרגה מוסיפים את הסוכר ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מערבבים שליש מהקצף לתערובת השוקולד כדי שתהיה קלילה יותר, ואחרי זה מה שנקרא בתנועות קיפוליות מקפלים פנימה את יתרת הקצף (נזהרים מקיפולים מיותרים שפוגעים במרקם האוורירי). שלב ה' ואחרון: יוצקים לתוך הקערות האישיות, מכסים כל קערונת בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשלוש שעות! מומלץ לא לגעת שההתייצבות תהיה מושלמת.. מוציאים את הקערות מהמקרר בערך 10 דקות לפני שמגישים, ואלה זה החלק הכי קשה בהכנה..
 

homets

New member
נשמע מעולה ושוקולד בטירוף../images/Emo13.gif

בדיוק כמה שאני אוהבת
יום נעים! נטלי
 
למעלה