מותר לאכול בהריון פאד-טאי סויה בג'ירף?שבוע7:-

yalla5

New member
מותר לאכול בהריון פאד-טאי סויה בג'ירף?שבוע7:-

לא שיש תאבון...מנסים אולי זה יצליח
תודה למשיבות!
 

ettikatz1

New member
בגדול אין בעייה עם הכל מבושל כמו שצריך

אני מציעה גם שתדגישי שאת בהריון אז חשוב שמי שמוזג לא נגע במשהו נא לפני כן ושהכלים נקיים.
 
לא מכירה את הג'ירף אבל

שימי לב שלא שמים לך נבטים...יש בזה סיכון לליסטריה חו"ח.
כמו כן יש להקפיד ששום דבר לא יהיה נא, או שנגע בכלים שהוכן בהם משהו נא (סושי למשל..)

אני בהיסטריה מהליסטריה...
 

jiya100

New member
כל פעם אני מגלה דברים חדשים שלא ידעתי

לא ידעתי שכדאי להמנע מנבטים, תודה על המידע...
 
את רואה כמה זה מגוחך? אני שמעתי על סיבה אחרת

אני הבנתי מחברה שאסור לאכול נבטים כי יש בזה איזה מרכיב שדומה מאוד לאיזה הורמון שהגוף מייצר וברגע שאוכלים נבטים אז הגוף קורא את זה כשיחרור אותו ההורמון... בלה בלה בלה...
בגלל אותה חברה נמנעתי מנבטים כל ההריון כי גם ככה זה לא משהו שאני אוכלת אבל בעיקר כי הבהילה אותי. אבל כל העיניין הזה של אסור ומותר יצא מכל פורפורציה!!!
פעם הבאה לשאול את הרופא ולא להסתמך על שמועות.
 
לגבי הנבטים שאלתי את הרופא

לא הייתי בפוקוס על עניין הנבטים, ואכלתי...ואז גיליתי שאסור.
שאלתי אותו אם זה נורא, אמר שמה שהיה היה אבל להשתדל לא לאכול את זה שוב.
למעשה הוא אפילו כלל נבטים ברשימת האיסורים שבאתר שלו....

למיטב ידיעתי הסיבה היא ליסטריה ולא הורמונים

בכל מקרה, לדעתי עדיף להמנע מלהצטער..בכל מקרה נבטים זה לא כזה להיט
 

שני עם 2

New member
למיטב ידעתי לגבי הנבטים

חל איזה שהוא איסור כי לנבטים יש את הנטייה לפתח מהר מאוד עובש..
 
פאד תאי זה איטריות עם עוף אז כן

תמעיטי בסויה כי היא מלאה במלח.
אם זה לא מוצרים מהים או משהו שהוא לא מבושל
, הכל הולך.
שיהיה בתאבון
 

chimi2

New member
רק תבקשי בלי בוטנים

מבינה שכבר אכלת בינתיים אבל לפעמים הבאות- תבקשי בלי בוטנים כי בהריון זה לא טוב לאכול את זה.
אנחנו היינו מזמינים המון מהג'ירף אבל פעם אחת בתחילת ההריון הזמנתי נודלס עם בקר וברוקולי. היה מאוד טעים אבל הפך לי את הבטן. מאז החלטתי להמתין בסבלנות עד סוף ההריון ולא להסתכן בליסטריה או צירים (קלקול קיבה עלול לעשות צירים).
 

ettikatz1

New member
לגבי הבוטנים זה לא מדוייק. הרופאה שלי אמרה

בעיקרון שאין מניעה לאכול. יש טענה שאומרת שאם יש למישהו במשפחה אלרגיה לבוטנים אז כדאי להימנע מלאכול בוטנים
 
מאיפה הקריצו את הדבר הזה עם הבוטנים??!!!

גם אני שמעתי את השטות הזו לא מזמן.
אני אכלתי בוטנים לאורך כל ההריון וגם ביצת עין והכל בסדר.
לגבי קילקולי קיבה, זה קורה (קרה לי שבוע שעבר והגעתי גם למיון...) אבל אי אפשר לעצור נשימה בגלל זה.
הכל בפורפורציות...
 

chimi2

New member
מצטערת בנות


אני מודעת לכך שבוטנים זה בעיה רק אם יש קירבה של מישהו עם אלרגיה.
באמת ממש קל להגזים בהריון- ולא רק עם נושא האוכל.
אני אסביר שמבחינתי בהתחלה כל כך פחדתי שבגלל משהו טיפשי שאני אוכל אז ההריון יסתיים ולכן הקפדתי מאוד. מבחינתי אם לא ידעתי שיש היסטוריה של תאומים במשפחה (ולא הייתי מוכנה נפשית להפתעה) אז אולי אני גם לא יודעת על אלרגיות.
ועכשיו... הכל כל כך לוחץ שגם ככה אני לא מצליחה לאכול הרבה


אל תידלקו, ל"ג בעומר כבר עבר
 

קירין

New member
אני אוכלת חמאת בוטנים טבעית

זה חלק מהתפריט של סכרת הריון שלי ואין שום בעיה!!!!
 

talyab1

New member
ואני אוכלת... הכל

כן . הכל. סושי. גבינות. ביצים . אוכל ים. ואפילו קצת קפה. הכל במידה ובגבול הטעים והטרי ברמת איכות גבוהה
כשהאוכל טרי ואיכותי לא אמורה להיות בעיה עם רוב המאכלים בהריון תקין ובמיוחד בשלבים מתקדמים.
אני יודעת שאני במיעוט אבל גם בנושא הזה אני סבורה שיש הסטריה והגזמה פרועה סביב המגבלות לנשים הרות
 

ettikatz1

New member
זה שאת אוכלת במידה ממש לא משנה

מספיק חתיכה קטנה עם חיידק לא סימפטי שעלול לעבור את השיליה.
 

talyab1

New member
אם המקור של המזון איכותי הסיכון אפסי

יש המון פאניקה סביב הנושא ולטעמי מוגזמת וחסרת בסיס ( שוב , מתייחסת להריון תקין )
והכמות היא בהחלט פקטור במזונות כמו קפה, מלח, סוכר, אלכוהול שגם בלי הריון לא כדאי להגזים בהם
 

ettikatz1

New member
הבעייה היא שאת לא יודעת מה המקור

ולמשל דגים נאים שמשמשים לסושי למשל מיובאים מחו"ל ואחרי שראיתי מה הם עוברים בדרך עד שמגיעים לפה אין סיכוי שאגע. הסכנה בשלבים מאוחרים של ההריון היא שאם יש קילקול קיבה זה עלול להוביל לצירים ולידה מוקדמת. אני חושבת שלא יקרה כלום אם מתאפקים בשביל משהו שחיכיתי לו כל כך הרבה זמן
 

talyab1

New member
מכבדת את בחירתך. לגמרי העדפה אישית

מהרבה קריאה בנושא והיכרות עם הריוניות ( כולל אחת שנדבקה בסלמונלה בחודש שני ללא שום נזק לה ולעוברים)
אני חושבת שגם בנקודה הזו יש הגזמה פרועה בהתייחסות להגבלות. פשוט מתוך פחד מדברים שלא עד הסוף ידועים ורצון לא לקחת אפילו סיכון מיקרוסקופי. יש המון דוגמאות כאלה. באופן אישי אני מפעילה שיקול דעת. מזון מזוהם אפשר לאכול גם בחומוסיה ובפלאפל ובסלטים עם מיונז ועוגות מוס ומזון מהחי... אין לזה גבול!
אני לא אוכלת סושי כל יום אלא מידי פעם במקומות שאכלתי בהם בעבר ואני יודעת שהמזון שם טרי . גם בשר לא אוכל כרגע בכל מקום או כל מזון אחר. זה המאמץ הסביר שאני מוכנה לקחת על עצמי. יש לנו מספיק טרדות ועינויים גם כך...
מי שבאמת רוצה למנוע הרעלות מזון צריכה להמנע מהרבה סוגי מזון בחוץ ( ידעת, למשל שבישראל הכי הרבה הרעלות מזון קורות באירועים פרטיים בקיץ בגלל תנאי אחסון בעיקר של מנות קרות וסלטים?)
אני יודעת שהגישה שלי קצת שונה מהמקובל. זו דרכי לשמור על שפיות
:)
 
למעלה