מזון ו adhd ? יש מחקרים ?

carpediem1

New member
מזון ו adhd ? יש מחקרים ?

בעיקר אני מחפש כיצד קפאין ,סוכר , שוקולד משפעים על ADHD וכן כיצד הם משפעים תחת השפעת רטאלין ?
 

חגית35

New member
מזונות-ממריצים-ומזונות-מרגיעים

המדע-יטען-שאין-קשר יש-נוירולוגים-שיצביעו-על-הימנעות-מהמזונות-שהזכרת-בשל-היותם-ממריצים אוכל-לציין-כי-אנקדוטלית-יש-דיווחים-של-מי-שניסה-על-דרך-האלימינציה-לנטרל-מזונוטת-אלו-ועוד-ובהצלחה. אבל-יש-עוד-המון-למשל-רגישויות-ואלרגיות-לרכיבי-מזון-כמו-סוכר-קמח-וכ´ו-שלאחר-אכילתם-זמן-קצר-עד-שמופיעה-ההיפראקטיביות. אוכל-לאמר-שיש-מידע-רב-על-מזונות-מרגיעים- כמו-למשל-שיבולת-השועל-בשל-מרכיב-משמעותי-של-טריפופאן-חוצת אמינו-שנקשרת-עם-העלאת-רמות-סרוטנין-במוח-ומכאן-רגיעה זאת-מבלי-להיכנס-לתחום-של-צמחי0מרפא-בעלי-אפקט-סדטיבי-כגון-ולראין-ורבנה,קמומיל=בבונג, כישות... יש-כתבות-רבות-בתחום-הקשר-שבין-תזונה -ומצב-רוח-או-תזונה-ודכאון-שלחתי-לך-מסר-היכן-ניתן-למוצאן אשמח-לספר-עוד ואגב-לגבי-דכאון-למשל-אם-יעניין-אותך-אוכל-להרחיב-בקשר-שבין-צריכת-חומצות-שומן-חיוניות-מסוג-אומגה-3 - DHA+EPA)ושיפור-בדכאון-כתבתי-על-כך-ב]ורום-OCD והדבר-בעל-אישושים מחקריים-רבים
 

חגית35

New member
בוטנים-אלרגיות

מהם המאפיינים של אלרגיה לבוטנים ולמוצרים העשויים מבוטנים (במבה למשל?..) לחלבוני הבוטנים תכונות אלרגניות חזקות ביותר - בחלקן קטלניות ביותר - עד כדי סכנת חיים. זו הסיבה מדוע בארצות הברית, ארץ בה השימוש בחמאת בוטנים מקובל מאוד, אסור להביא סנדוויצים מרוחים בחמאת בוטנים למעונות יום ולגני ילדים. יש גם גנים בארץ אשר אימצו המלצה זו ואינם מתירים אכילת במבה המיוצרת מבוטנים. מחקר המתפרסם בכתב העת Journal of Pediatrics ניסה לעקוב אחר ילדים שפיתחו תגובות אלרגיות לבוטנים עוד טרם מלאו להם 4 שנים. למרות שילדים אלה קיבלו הוראה לאחר החשיפה הראשונה להימנע מאכילת בוטנים בעתיד ואף לא לבוא במגע אתם, רובם קיבל בוטנים בשנית, ולפעמים גם פעמים נוספות, בטעות. החוקרים רצו לברר האם הביטוי הקליני של האלרגיה היה זהה בכל פעם בהם נחשפו לבוטנים. המחקר כלל 83 ילדים שסבלו מרגישות לבוטנים. מבין 83 הילדים שהתקבלו למעקב לאחר תגובה אלרגית לבוטנים, רק ל-60% הייתה תגובה נוספת לאחר חשיפה מקרית חוזרת. הווה אומר שב-40% מהמקרים הרגישות נעלמה או שהאבחנה הראשונה לא הייתה נכונה. כאשר החוקרים סיווגו את התגובות לפי חומרתם, מתברר כי ב-27% מהילדים התגובה הראשונה לבוטנים סיכנה את חייהם! ממצא זה מדגיש את הסכנה הגלומה באכילת בוטנים. ממצא נוסף, ובעל חשיבות מעשית, היה העובדה שגם במקרים בהם התגובה הראשונה לא העמידה את החולה בסכנה, אין הדבר מעיד על העלול להתרחש בחשיפה נוספת לבוטנים בעתיד. במקרים רבים הייתה התגובה הראשונה קלה, ולמרות זאת, בחשיפה השניה לבוטנים נצפו תגובות שסיכנו את חיי הילד. כלומר, תגובה אחת אינה בהכרח מלמדת על היקפה של תגובה נוספת וגם לא על האיבר אשר ייפגע כתוצאה מהאלרגיה. חשוב לציין, כי החשיפה בארץ לחטיפי בוטנים דוגמת במבה מתרחשת בגיל מאוד צעיר, לכן יש להיזהר מאוד בשל האלרגניות הגבוהה של הבוטנים כאשר מחפשים גיוון כלשהו למזונו של התינוק. באדיבות: "מכביתון" - מגזין הבריאות של מכבי שירותי בריאות. אני-שמה-לך-לינק-נוסף-לאתר-של-בוני-גרימלדי-מומלץ! הכרתי-אותה-בהקשר-של-תוספי-מזון-ו-טוראט-היא-כותבת-לא-אחת-על-נושא-המזונות אגב, היא-מחזיקה-בהיפותיזה-מעניינת-שפורסמה-ב-pubmed על-מגנזיום-וטוראט-וסוקרת-בה-את-כל-החסרים-בויטמינים-ומינרלים-וחומצות-שומן-ומדברת-גם-על-אלימינציות-של-מזונות-גם-מניסיון-אישי-עם-בנה
 
adhd ומזונות

שאלה חשובה מאד. חסרות בספרות המקצועית עבודות מבוקרות היטב על הנושא, עבודה ידועה אחת פורסמה בנושא צריכת סוכר לבןוהתברר שאין כל קשר משמעותי.לגבי מזונות אחרים - אין די נתונים רציניים ומבוססים, אך מקובל להניח ששוקולד, קקאו, בוטנים ופיצוחים ואולי צבעי מאכל מסויימים (צהובים?) קשורים להחמרת הסימפטומים, ולכן בנושא זה יש להיות עירניים בעקר לניסיון האישי של כל ילד ומשפחתו, ולהמנע בהתאם.
 

דליה.ד

New member
ע"פ ד"ר איריס מנור

לא הוכח קשר במחקרים בין דיאטה מסוימת לadhd. בעבר היתה היסטריה סביב "דיאטת פיינגולד" בשנות ה70. מחקרים שנערכו במכונים רפואיים מכובדים וידועים הוכיחו כי אין קשר בין החמרת סימפטומים של adhd ואוכל כלשהו. לא סוכר, לא קקאו, לא בוטנים ולא כלום. למידע נוסף קראי בספר: "לשלוט בadhd" של ברקלי, או בספר "לחיות עם adhd ".
 

חגית35

New member
ענתה-יפה-דר´-לייטנר-למה-לבטלה?!

מדובר-בדיווחים-אנקדוטאליים-שעל-דרך-של-אלימינציית-מזונות-יותר-נכון-מרכיבי-מזון(פיינגולד-קיצוני-משום-שמה-שנותר-לילד-לאכול-אליבא-דשיטתו-זה-כמעט-אויר ומים...למה-לקחת-דברים-לקיצוניות-כזו?) מספיק-שהורה-מדווח-שחצי-שעה-אחרי-אכילת-שוקולד-או-שתיית-קולה-הילד-נהיה-סופר-היפר-על-מנת-לעשות-1+1ואני-מדגישה-שמדובר-באינדוקציה-היינו-דרך-הסקת-מסקנות-של-common sense- ולא-כל-ניסוי-ותעיה-נתמך-ע"י-מחקר-העומד-בתנאי-המחקר-המדעי-(פלסבו+קב´ ביקורת+סמיות=כפולה)-אבל-עדיין-לאינדוקציה-מקום-בדרך-החשיבה-האנושית-הלגיטימית. ועם-כל-זה-ענתה-יפה-דר´-לייטנר- "מדיווחים-אנקדוטליים-הוצאת-מזונות-מסויימים-מן-התפריט-הראתה-שיפור." ועם-תוצאות-לא-מתווכחים. יש-לא-מעט-פרסומים-על-הקשר-שבין-תזונה-להתנהגות. וצבעי-המאכל-(טטראזין)-כבר-אינם-בגדר-אגדה...אלא-מציאות. ומוכרים-לי-לא-מעט-נוירולוגים-הממליצים-לא-לתת-לילד-מאכלים-ממריצים(עם ו-בלי-קשר-לטיפול-בסטימולנטים-ואף-מבקשים-לנהל-טבלאות-מעקב-אחר-הילד-על-מנת-לקשר-בין-תגובה-היפראקטיבית-ומזון.) אז-מדוע-הם-אומרים-זאת? האם-גם-דבריהם-בטלים ומבוטלים-כמו-דבריה-של-דר´-לייטנר-להלן?
 

חגית35

New member
לדר´ לייטנר- האם התכוונת למחקר הזה?

Hyperactivity: is candy causal? זה האבסטרקט: Crit Rev Food Sci Nutr 1996 Jan;36(1-2):31-47 Related Articles, Links Hyperactivity: is candy causal? Krummel DA, Seligson FH, Guthrie HA. West Virginia University School of Medicine, Morgantown. Adverse behavioral responses to ingestion of any kind of candy have been reported repeatedly in the lay press. Parents and teachers alike attribute excessive motor activity and other disruptive behaviors to candy consumption. However, anecdotal observations of this kind need to be tested scientifically before conclusions can be drawn, and criteria for interpreting diet behavior studies must be rigorous. Ingredients in nonchocolate candy (sugar, artificial food colors), components in chocolate candy (sugar, artificial food colors in coatings, caffeine), and chocolate itself have been investigated for any adverse effects on behavior. Feingold theorized that food additives (artificial colors and flavors) and natural salicylates caused hyperactivity in children and elimination of these components would result in dramatic improvement in behavior. Numerous double-blind studies of the Feingold hypothesis have led to the rejection of the idea that this elimination diet has any benefit beyond the normal placebo effect. Although sugar is widely believed by the public to cause hyperactive behavior, this has not been scientifically substantiated. Twelve double-blind, placebo-controlled studies of sugar challenges failed to provide any evidence that sugar ingestion leads to untoward behavior in children with Attention-Deficit Hyperactivity Disorder or in normal children. Likewise, none of the studies testing candy or chocolate found any negative effect of these foods on behavior. For children with behavioral problems, diet-oriented treatment does not appear to be appropriate. Rather, clinicians treating these children recommend a multidisciplinary approach. The goal of diet treatment is to ensure a balanced diet with adequate energy and nutrients for optimal growth. Publication Types: · Review · Review, Tutorial PMID: 8747098 [PubMed - indexed for MEDLINE] אני ראיתי כמה עבודות נוספות בנושא עם תוצאות יותר משמעותיות אף מחקרית ולא רק אנקדוטאלית, כגון: Foods and additives are common causes of the attention deficit hyperactive disorder in children. השורה התחתונה של מחקר זה הינה: This study demonstrates a beneficial effect of eliminating reactive foods and artificial colors in children with ADHD. Dietary factors may play a significant role in the etiology of the majority of children with ADHD. ומחקר נוסף: (אני יודעת שיש רופאים שלא אוהבים את הז´ורנאל הזה , Pediatrics ) Dietary replacement in preschool-aged hyperactive boys שוב, השורה התחתונה של מחקר זה הינה: According to the parental report, more than half of the subjects exhibited a reliable improvement in behavior and negligible placebo effects. In addition, several nonbehavioral variables tended to improve while the children received the experimental diet, particularly halitosis, night awakenings, and latency to sleep onset. אשמח לשמוע התייחסותך והארותייך בנדון!
 

חגית35

New member
עוד-קצת-חומר-עבורך-בבקשה:

מאחר-שנושא-זה-נדון-לא-אחת-בפורומים-הנה-ציטוט-של-אמא-מפורום-בנענע: "קראתי כתבה - בעיתון בריאותי כלשהו - על השימוש בצבעי מאכל כאן בארץ-צבעי מאכל שהוצאו מחוץ לחוק בארצות הברית ואירופה כי הם גורמים ומחמירים בעיות קשב וריכוז והיפראקטיביות אצל ילדים(בין היתר).הפסקתי לתת לילדה ארטיקים ושלוקים ודגני בקר צבעוניים וגם הורדתי כמה שאפשר את השוקולד וראיתי שיפור משמעותי בהיפראקטיביות." ואגב,דובר-שם-על-ידי-חברי-קופ"ח-מכבי-על-עלון-מכבי-חודש-ספטמבר-שנשלח-אליהם-ועסק-נרחבות-בנושא. אולי-תוכל-להשיגו. ועוד-דבר... http://www.tevalife.com/article.asp?id=302 כתבה-מאתר-טבע-לייף, על תזונה ומצב-רוח. שבת-שלום!
 

חגית35

New member
רשימת כל צבעי המאכל ועוד חומרים כמו

מצאתי לך עוד לינק מהמחשב שלי. חומר מדאיג מחד- אך די נראה כמו שלא בשליטתנו מאידך, לאור העובדה שאיננו יכולים לשלוט עד רמת הרכיבים הקטנים ביותר במזונותינו ולנטרלם. אלחא אם ממש נקדיש את חיינו לאוכל שאנו אוכלים. מה גם שהעולם המודרני מעמיד אותנו בפני מזונות מוכנים רבים.. וזה בעייתי. אבל אפשר להיות יותר מודעים. להיות מודע ולהחליט לעצמך- או לילדיך - אחרי שקילת האופציות.
 
למעלה