מחית

ALIsuperstar

New member
מחית

שלום,
אני מעוניין לעשות מחית מגזר, תפוחי אדמה ובצל...
אני צריך לבשל את המצרכים הללו בנפרד או שאפשר ביחד?

כמה זמן אני צריך לבשל את הדברים, אם בנפרד או ביחד?

תודה לכל המבינים בבישול למיניהם.
 

tzivi1

New member
זו אמורה להיות מחית לתינוק?

האם גם את הבצל אתה רוצה לטחון? אפשר לבשל הכל יחד, ואפשר בנפרד. אני הייתי מבשלת יחד, בתחילה את הגזר + בצל, לאחר כ-10 דקות מוסיפה תפו"א. הבישול של הבצל יחד עם הכל - יתן טעם רב של בצל.

השיטה הזו טובה לדעתי, רק אם הכוונה היא לטחון את הירקות יחד עם המים שלהם. בבישול - הטעמים של הירקות עוברים למים (וכך גם הויטמינים), והירקות הופכים לדלוחים. כך שאם תשתמש רק בירקות - זה ממש לא יהיה הדבר הכי טעים בעולם... עדיף לבשל עם מעט מים, ואז לטחון הכל יחד.
 

ALIsuperstar

New member
תודה על התשובה המהירה

זו מחית רגילה,
החלטתי שבא לי לשדרג את הפירה הסתמי עם התפוח אדמה בלבד...
יש לך המלצה מה כדא להוסיף אחרי שאני מבשל וטוחן את כל המצרכים, כדי שיהיה טעם לא דלוח?
 

tzivi1

New member
אז ככה...

קודם כל, אני מתה על פירה רק של תפו"א... אפשר להגיד שפירה היא הצורה היחידה שבה אני אוהבת תפו"א.

מהסיבה הזו אף פעם לא ניסיתי לשנות את הפירה הקלאסי. אם הייתי רוצה להוסיף ירקות, הייתי אופה אותם, לא מבשלת. כלומר אופה תפו"א וגזר על 250 מעלות עם מכסה סגור, עד ריכוך (בקוביות יחסית קטנות, כי אז האפיה תיקח נצח). אפשר גם לפזר ביניהם כמה שיני שום שלמות קלופות, מלח גרוס ופלפל גרוס.

מבחינת יחסים - תלוי בטעם שלך. נראה לי שהתפו"א צריך להיות הדומיננטי, והגזר רק לצבע, אז אולי גזר בינוני על כל 3 תפו"א גדולים?

אני הייתי מוותרת על בצל לגמרי. אם מתחשק לך, אפשר להוסיף בצל לירקות האפויים ואז לטחון יחד (בכל מקרה, לא הרבה בצל). אפשר גם לטגן רצועות בצל ולהגיש מעל המחית (השאלה אם אתה אוהב גבשושים בפירה שלך, אני מעדיפה אותו חלק, לכן גם לא הייתי מוסיפה בצל מטוגן או כל דבר אחר גבשושי).

ולגבי הטחינה - האם תמיד אתה טוחן את הפירה שלך? אם כן, טחן גם עכשיו. אני אישית לא אוהבת לטחון, מעדיפה בממחה (הטחינה מפרקת את העמילן שבתפו"א, ומשנה לגמרי את המרקם של הפירה).
 

tzivi1

New member
ורק עוד דבר אחד...

כפי שציינתי, אני מעולם לא שיניתי את הפירה הקלאסי. לא ניסיתי את התוספות כפי שכתבתי, אבל נראה לי שכך הייתי עושה לו הייתי רוצה להוסיף ירקות לפירה תפו"א.
 

tzivi1

New member
ובעצם עוד משהו...


אופים עם קצת שמן זית/ חמאה.
 

ALIsuperstar

New member
אני טוחן תמיד, אבל ידנית. התוצאה

לא במכונה או משהו.

קילפתי כמה תפוחי אדמה, חתכתי אותן לחתיכות קטנים. קילפתי את הגזר וחתכתי לקוביות קנים גם, חתכתי 3 ראשי בצל, וחתכתי לחתיכות גדולים יחסית...
שטפתי את הכל היטב, שמתי בסיר, חום מאוד גבוה, למשך משהו כמו 45 דקות, עד שהכל התרכך היטב.

במקביל, לקחתי קערה קטנה, שמתי לתוכה שמן זית, שמנת לבישול חצי אריזה, הקטנה עם הפקק הנסגר, שמתי רוזמרין, צ'ילי מתוק, אורגנו, מלח ופלפל ורוזמרין.

כשירקות השורש היו מוכנים, טחנתי אותם ידנית עד לריכוך ומרקם אחיד, בלי חתיכות. הוספתי את תוכן הקערה...
עירבבתי שוב.
להפתעתי יצא ממש טעים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מוסיפה רק טיפה על tzivi - אני מבשלת לעיתים

בטטה או שתיים עם תפוחי האדמה, מוסיפה מעט ממי הבישול בעת המעיכה ומוסיפה שמן זית. כשמכינה עם בטטה, מוסיפה קצת אגוז מוסקט למלח והפלפל.
 

ALIsuperstar

New member
פעם הבאה אנסה את זה. נשמע מאוד מעניין.

למרות שאף פעם לא הבנתי מה בדיוק התרומה של אגוז מוסקט בבישול.
 

ALIsuperstar

New member
בטטה גזר אגוז מוסקט... רשמתי לעצמי.


הידעת שאם מגלגלים אגוז מוסקט לג'וינט, במקום הירוק המפורסם. מעניין מאוד!

ומחיפוש שעשיתי כי שיעמם לי נורא, הבנתי שמבחינת טעם הוא לא מוסיף הרבה, אבל מבחינת צבע לאוכל יש לו השפעה עמוקה מאוד...
אז השאלה שלי היא, זה עוד איזה משהו קטן שהפכו אותו לתבלין חסר חשיבותבבישול הקולינרי כדי לעשות עוד בוכטה של כסף? כך נראה. כי לטעם, מבחינת החך שלי, אין לו השפעה כה גדולה על האוכל. כי אם לא אומרים לי ששמו את האגוז באוכל, אני בחיים לא אדע את זה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא, לא ידעתי - מכל מלמדי השכלתי. אני מרגישה

את אגוז המוסקט כשמוסיפה אותו ומשתמשת בו הרבה - בעוגות ועוגיות (תבלינים, גזר, דלעת), בתבשילים עם פירות יבשים מרקי כרובית, גזר, בטטה ובטח עוד.
 

22BB

New member
אני הייתי מטגנת את הבצל ומוסיפה לפירה המוכן

 
בדיוק רציתי לכתוב את זה :)

מכינה לפעמים פירה מבטטה ותפחא, מערבבת ומוסיפה בצל מטוגן...
 

אמרלדה

Active member
אכלתי פעם באיזושהי מסעדה

פירה בשני צבעים: תפו"א רגיל ולידו תפו"א כתום מבטטה.
התרשמתי שהכינו אותם ממש אותו דבר, רק הגישו זה לצד זה.
גם את זה אתה יכול לנסות פעם כשתרצה שינוי.

אישית - אהבתי את הרגיל יותר. כמו ציבי, גם אני מטורפת על פירה.
 

ALIsuperstar

New member
אני מטורף על פירה

אני אוהב את השילוב בפירה, של חמאה וקצת חלב.
או אם יש תוספת בשרית, אז במקום החלב והחמאה, אני פשוט משתמש לפעמים בציר עוף. יוצא ממש נפלא.

אבל שיעמם לי והיה לי צורך עז לשנות, אני אוהב שינויים בחיים ומאוד ספונטני, והתחשק לי לבשל ארוחה נחמדה, אז הפירה נלקח בחשבון. אבל בגלל שרציתי משהו שונה לשם שינוי, העשוי ממשהו שאני אוהב, ואוכל כמעט כל שבוע, לכן השאלה נרשמה פה.
 
למעלה