מטחנות, ניסיון לסכם
שלום רב התלבטתי רבות בין שלוש מטחנות קפה: נימוקס לוקס (Nemox Lux), איבראיטל צ'לנג'ר (Iberital Challenger), סוליס מאסטרו פלוס (Solis Maestro Plus). כולן עולות סכומים דומים, כולן בעלות דיסקיות קוניות, כולן מותאמות לידיות מקצועיות (58 מ"מ), כולן נחשבות "מספיק טובות". לאחר חיפושים ארוכים בהיסטורית הפורום אחר השוואות בין שלוש מטחנות הקפה, אלו המסקנות אליהן הגעתי: - מכנית, הסוליס היא הפחות טובה מהשלוש. היא נחשבת "פלסטית" מידי, קלה מידי, המנגנון ברמה מעט יותר נמוכה, וקפה נוטה להיכנס למיני מקומות מתוכם קשה להוציא אותו. מצד שני, רבים טוענים שהיא בהחלט טובה, מאד שקטה, ושישנם מספר שיפורים בדגם החדש יותר שלה שאכן משאירים אותה בתחרות. ביקורות מסויימות טוענות שאינה טוחנת דק מספיק. - לנימוקס ולאיבראיטל יש מנגנון טחינה זהה, ומיוצרות על ידי אותו יצרן, בשמות שונים. רוב ההבדל ביניהם הוא קוסמטי. לשתיהן, בניגוד לסוליס, אין מיכל מובנה לקפה הטחון, והוא נופל במורד זרבובית אל ידית מכונת הקפה או מיכל המוצב שם. דרך קבע נשאר קפה בזרבובית ויש לנקות אותו. שתיהן טוחנות מאד אחיד. - לנימוקס יצא דגם חדש יותר, עם מיכל פולי קפה מעט גדול יותר, אפשרות לכיוונון עדין יותר של דרגת הטחינה ועוד מספר שיפורים קטנים. מצד שני, רבים לא אוהבים את גימור הנירוסטה. - לאיבראיטל יש בורג כוונון שנחשב מאד עדין, אך אין עליו סימונים, דבר שמקשה על מי שמעוניין לטחון קפה פעם כך ופעם אחרת. תגובות? הערות? הארות?
שלום רב התלבטתי רבות בין שלוש מטחנות קפה: נימוקס לוקס (Nemox Lux), איבראיטל צ'לנג'ר (Iberital Challenger), סוליס מאסטרו פלוס (Solis Maestro Plus). כולן עולות סכומים דומים, כולן בעלות דיסקיות קוניות, כולן מותאמות לידיות מקצועיות (58 מ"מ), כולן נחשבות "מספיק טובות". לאחר חיפושים ארוכים בהיסטורית הפורום אחר השוואות בין שלוש מטחנות הקפה, אלו המסקנות אליהן הגעתי: - מכנית, הסוליס היא הפחות טובה מהשלוש. היא נחשבת "פלסטית" מידי, קלה מידי, המנגנון ברמה מעט יותר נמוכה, וקפה נוטה להיכנס למיני מקומות מתוכם קשה להוציא אותו. מצד שני, רבים טוענים שהיא בהחלט טובה, מאד שקטה, ושישנם מספר שיפורים בדגם החדש יותר שלה שאכן משאירים אותה בתחרות. ביקורות מסויימות טוענות שאינה טוחנת דק מספיק. - לנימוקס ולאיבראיטל יש מנגנון טחינה זהה, ומיוצרות על ידי אותו יצרן, בשמות שונים. רוב ההבדל ביניהם הוא קוסמטי. לשתיהן, בניגוד לסוליס, אין מיכל מובנה לקפה הטחון, והוא נופל במורד זרבובית אל ידית מכונת הקפה או מיכל המוצב שם. דרך קבע נשאר קפה בזרבובית ויש לנקות אותו. שתיהן טוחנות מאד אחיד. - לנימוקס יצא דגם חדש יותר, עם מיכל פולי קפה מעט גדול יותר, אפשרות לכיוונון עדין יותר של דרגת הטחינה ועוד מספר שיפורים קטנים. מצד שני, רבים לא אוהבים את גימור הנירוסטה. - לאיבראיטל יש בורג כוונון שנחשב מאד עדין, אך אין עליו סימונים, דבר שמקשה על מי שמעוניין לטחון קפה פעם כך ופעם אחרת. תגובות? הערות? הארות?